Jágrova kritika? Ale no tak...

Autor: Gianluca Pagliuca | vloženo: 26.05.2014
Sdílejte s přáteli

Tak nám Jarda končí. Alespoň to tvrdí. I když, všem je jasný, že tak trochu ve víru emocí. Důležitý je, že jeho naštvání je zcela oprávněný. Bože, to bylo zase keců na jeho adresu, jak už nestíhá, jak by to měl nechat mladším.

Takže popořadě. Na vrcholný akce nejezdí nejmladší, ale nejlepší. To, že máme všehovšudy tři útočníky mladší třiceti let, co za něco stojí a jsou ochotní přijet, přece není jeho chyba. Kdyby Růžička chtěl obětovat tohle mistrovství a vzal jen hráče pod 25 let, na zkušenou, budiž. Ale když vyhlásím útok na medaili, tak prostě beru ty nejlepší.

Že nestíhá tak bruslit, jako dřív? Ale vždyť Jarda nikdy nebyl excelentní bruslař, věk nezastaví, takže ano, slabina bruslení byla vidět. Jenže ono nestíhalo i dost mladších, a když náhodou stíhali, jako třeba Sekáč, projeli úžasnou rychlostí do útočnýho pásma, kde v rohu ztratili puk. Protože udržet ho tam, odclonit protihráče a ještě dobře nahrát, to zvládal z našich hráčů jen jeden a to ten nejstarší, co už prý nestíhal.

Chcete Jágra na MS 2015? Podepište petici:

Chceme Jaromíra Jágra na MS 2015 pořádaném v České Republice!

Českej expert a fanoušek má zásadní problém. Pohybuje se buď v oblasti nekritického obdivu, takže by pro něho Jágr byl nejlepším hráčem zápasu, i kdyby vůbec nenaskočil, nebo naopak čeká na každý jeho zaváhání, aby s úšklebkem prohodil, že je Jarda starej, nestíhá a pohonil si tak svoje ušlápnutý ego.

Pravda o Jágrově výkonnosti je taková, že už to dávno není hráč, co udělá sto bodů za sezónu. Ale pořád patří mezi padesát nejlepších na světě, potažmo tři nejlepší mezi českýma,  a obdiv, kterej se mu i v Americe dostává, je zcela zaslouženej.

Hlavně je to ale přemýšlivej člověk, kterej si jako jeden z mála úspěšných sportovců naplno uvědomuje, že všechno, co dělá, vidí desetitisíce lidí, kteří k němu vzhlíží. A snaží se podle toho chovat. Taky udělal za mlada pár průšvihů, ale ta doba je dávno pryč. Kdyby se každej sportovec místo prohánění ve Ferrari staral o to, aby dával dobrej příklad dětem, aby obětoval zasloužený volno dřinou pro svou zemi a aby se pokusil lidem opravdu něco předat, místo klasických frázích o štěstíčku, nevyčníval by Jágr tak moc, jak vyčnívá. Jenže ono to prostě běžný není. I proto je Jarda to co je a to co bude nehledě na to, jestli dá v příští sezóně padesát gólů, nebo žádnej.

Legenda.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 6

25. 07. 2014 | D. Kobilka | Sumperk
Jarda neuvěřitelně vyzrál. Když jsem viděl na letošním MS, jak moc chtěl a neměl pořádně s kým, tak mi ho až bylo líto. Sám to řekl. Jde o tým. Možná, že Jarda je takovej lídr, že by prospělo, kdyby uvolnil místo - ne proto, aby nebyl vidět - naopak, aby po něm mohl nastoupit jiný vůdce mužstva. Jardo, zkus si vybrat pár adeptů ochotných ti naslouchat a potrénuj jejich hlavy, aby až jednou odejdeš, jsi tady bšechal po sobě nástupce. Jenže takové osobnosti jako je Jarda, se musí holt narodit. Zkušenosti a myšlení a dispozice asi nejdou předat. Takže - pokud Jarda řekl, že nepojede, je velkej kluk a ví co dělá. Respektujme to - možná že právě proto již nechce jet. Ne kvůli případné ostudě - on je dost silný na to, aby ji unesl, ale právě kvůli svému nástupci. Kluci - kdo to po něm vezmete?
26. 05. 2014 | Hana Studničková | Semily
Jardo, i my ženské v letech, které jinak na hokej nechodíme, se rády dívame na televizi, když hrajete Vy. Ne proto, že čekáme, jak rychle přejedete hřiště, ale jakou parádičku vymyslíte. To je skutečná radost se dívat a takový hokej je opravdu krásný. Tak se nenechte otrávit a pokračujte, chyběl byste nám moc.
26. 05. 2014 | Zdeněk Vičík | Brno
Jaromíra Jágra obdivuju. Proto, že ukazuje celému světu, jak jde dělat věci pořádně a být nejlepším.
Je to fenomén, jeden z mála lidí naší skromné zemičky, kteří se neztratili v celosvětové konkurenci a ve svém oboru neměli a dlouho mít nebudou v českých končinách srovnatelného následovníka. Proto, že obětoval vše svému snu a cíli a dosáhl jej. Proto, že po tom všem není okázalou primadonou, přestože na to má právo. Proto, že až doteď se nenechal otrávit postoji a činy rádoby všeumělů a držel se své cesty.
Kdybych mu mohl něco vzkázat, tak by to bylo přání, aby dál ukazoval lidem pevnou vůli, vytrvalost, poctivost a obětavost - a ne jen mladším!!!!!
26. 05. 2014 | Alena Kuchyňková | Hranice
Tady je jeden z příkladu, jak dokáží být lidé zlí.Že se ozývají a kritizují lidi, co v životě nic nedokázali, to je dávno známo.Není už jiný hokejista,který dokáže hrát srdcem za všechny fanoušky.Měl toho dost a přesto přijel a hrál.Přála bych si aby když už musí, aby se rozloučil v Praze na MS před stojícím publikem.Poněvač to si přinejmenším zaslouží.A byl by to zcela určitě nekonečný potlesk a slzy.Přeji vše jen to nejlepší.
26. 05. 2014 | Tereza Axmannová | Uničov
Petice za Jágra - http://e-petice.cz/petitions/chceme-jaromira-jagra-na-ms-2015-poradane-v-ceske-republice-.html

Článek o podpoře Jardy - http://www.sport.cz/hokej/reprezentace/clanek/578921-jardo-zustan-fanousci-kvuli-jagrovi-sepisuji-petici.html#topstory
26. 05. 2014 | Petr Kasl | Kladno
Naprosto souhlasím s výše uvedenou úvahou.
Kolikrát jsme slyšeli rádobyodborníky tvrdit, že Štěpánka Hilgertová je už na vrcholné výkony "stará"?
Podle mne platí jediné kritérium: Kolik máme lepších? Výsledek je krásná, kulaťoučká nula.
+1 | -0

O autorovi