Na co máme a na co ne

Autor: Lars Larsen | vloženo: 26.08.2015
Sdílejte s přáteli

Kdykoliv čtu nebo slyším o tom, jak školáci sbírají víčka od plastových lahví nebo mezi sebou vybírají peníze, aby pomohli nemocnému spolužákovi, je mi smutno. Je mi smutno a zároveň se stydím za to, že žiju ve státě, který se není schopen o těžce nemocné dítě postarat. Nemá na to peníze. Stát potřebuje peníze na jiné věci. Například na to, aby mohl miliardáři Zdeňku Bakalovi zaplatit 200 milionů korun za pozemky na místě bývalého Dolu Barbora u Karviné. Podle odhadců se správná cena pohybuje mezi 120 až 120 korunami za metr čtvereční, stát ovšem hodlá zaplatit 212 korun. A tak není divu, že nejsou peníze na náročnou operaci, která by dítěti zajistila plnohodnotný život. Na to se musí složit někdo jiný.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 4

12. 02. 2016 | Pepa Liška | Hradec Králové
Stát je lhář! Ne má peníze pro vlastní občany, ale najednou se najde tu pár milionů, tu miliarda na migranty.Bez výběrového řízení rozdává desítky milionů neziskovkám, aniž by kontroloval co za ně předvedli.Přitom ve výběrových řízeních hlídá každou korunu.
12. 02. 2016 | Miluška Gajdová | Velké Hamry
Každopádně je velmi smutné a zarážející,
že péče o děti se svěřuje dobrovolným
sbírkám - o těžce nemocné děti, které jsou zdravotně pojištěné.
A spousta miliard mizí ve všelijakých podivných tunelech a nikdo není volán k odpovědnosti.
27. 08. 2015 | Jana Jursova | Karvina
Tak kdyby ten pozemek patříl nějakému Lojzovi kterého nikdo nezná,to by bylo fájn.Že je to od Bakaly tak budou všichni remcat...že Vás to lidi baví.
27. 08. 2015 | František Valda | Mutěnice
To máte jedno estli to dostane Kakala, nebo to ukradne nekdo iný, kdo sa ktomu dostane přes prdlament, pardon parlament

O autorovi

Lars Larsen