Nešlo by to líp?

Autor: Lars Larsen | vloženo: 19.05.2014
Sdílejte s přáteli

Pravidelně sleduji zpravodajské vysílání České televize ČT 24. Chci samozřejmě vědět, co se děje u nás i v zahraničí. Bohužel, zejména u zpráv ze světa mi chybí objektivnost reportérů. Koneckonců, o zaujatosti ve zprávách z Ukrajiny toho bylo řečena a napsáno dost. Vadí mi ale, když usměvavé slečny, informující o dopravní situaci, komolí názvy obcí, bere mě čert, když slyším, že „nehoda byla odstraněna.“ Nehoda se přece odstranit nedá, dají se odstranit havarovaná vozidla! Těším se vždycky ale na vystoupení dámy z Ostravska. To se pravidelně sázíme se ženou, kolikrát uslyšíme v jejích příspěvcích slovo „nicméně.“ Většinou vyhrávám. Onehdy jsem jich v minutové reportáži napočítal patnáct. Žena soudila, že jich nebude víc než pět, já jsem tipoval deset a víc. Smůla je v tom, že mi uniká obsah sdělení, protože jsem zaujat počítáním výskytu onoho slova. Podobné je to při poslechu čtených textů ke sportovním reportážím. Nevím, kdo je čte, ale čte je otřesně. Monotónně, bez zaujetí. Nevím, proč nikdo v redakci tomuto čtenáři nevysvětlí, jak si má správně počínat. A protože k mé smůle věnuji i tady víc pozornosti formě než obsahu, musím si dodatečně někde přečíst, o co vlastně šlo. Věřím, že se většina pracovníků ČT 24 snaží dělat svou práci kvalitně. Škoda, že to nejde všem.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 0

Zatím žádné komentáře.