Podpořte VÝZVU pro pana profesora Höschla, aby zvážil kandidaturu na prezidenta ČR. 25 podpisů chybí 4975

Rádi bychom předešli situaci, kdy nás reprezentuje osoba s tyranským, sebevražedným či přinejmenším zpátečnickým chováním. Potřebujeme někoho, kdo má v životě jasno, nebojí se říci svůj názor a je ochotný se za druhé postavit. Někoho, kdo se snaží používat kritický rozum, má svědomí a hovoří o věcech tak, jak jsou.

Na tématech dnešní doby panu profesorovi nesobecky záleží a veřejně hlásá, co si o výzvách dnešní doby myslí. A my, níže podepsaní, s ním souhlasíme. Věříme, že nás bude mnoho takových, kteří by pana profesora Höschla rádi viděli na Hradě. Na Hradě, kam se bude chtít dostat mnoho nepovolaných. Někteří budou chtít nabytou moc zneužít, jiní ji nebudou schopni zase využít vůbec. A proto potřebujeme někoho, jako je prof. Höschl.

A proč právě prof. Höschla?

- Je to vzdělaný a uvědomělý člověk.

- Dokáže se reprezentovat a vést dialog.

- Má manažerské zkušenosti.

- Zná lidskou povahu a lidské potřeby.

- Nenechá se zmanipulovat a věříme, že dokáže vědomě jít za správným cílem.

- Není propojený na současné politiky.

- Není „proruský“ nebo „pročínský“ a dokáže se vymezit i vůči některým požadavkům EU.

- Má široký přehled v sociálně-politickém dění.

- Přemýšlí v kontextu, s nadhledem, s rozvahou i se soucitem.

- Snaží se být objektivní.

- Své názory podkládá argumenty.

- Nebojí se o věcech diskutovat a prosazovat přiměřenou cestu – odhodlaně a uvědoměle.

- Dokáže propojovat „znepřátelené tábory“ a vést společenskou diskusi nad ožehavými tématy.

Budeme rádi, když podpoříte Výzvu pro pana profesora Höschla, aby zvážil kandidaturu na prezidenta ČR.

Vaše jméno bude důkazem, že stojíme o hlavu státu, která dokáže svoji zemi reprezentovat, vetovat nesmyslné a škodlivé zákony a usměrňovat naši republiku správným směrem. Někoho, koho moc nezkorumpuje a na koho budeme moci být hrdí.

Na někoho, kdo si zaslouží být prezidentem ČR.

Autor: Josef Křížek | 25 podpisů

Petice o zákazu/omezení užívání zábavní pyrotechniky širokou veřejností. 363 podpisů

Petice o zákazu/omezení užívání zábavní pyrotechniky širokou veřejností.

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod

a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní obyvatelé České republiky, prostřednictvím této petice žádáme Vládu České republiky o zákazu/omezení užívání zábavní pyrotechniky širokou veřejností.

Důvody pro podání této petice:

* strach zvířat nejen domácích, ale také divokých (lesní zvěř,ptactvo,aj.)

* nebezpečí způsobené používáním této pyrotechniky nejen neproškolenými dospělými osobami, ale také dětmi (běžně k vidění 12-13 letí chlapci), navíc lidé užívají tuto pyrotechniku, i za snížené viditelnosti (například Silvestr 2016 na Kladně)

* týrání zvířat, způsobené ,,zábavou“ adolescentů, která spočívá v házení tzv, petard pod nohy psům (jsou případy podobného chování i proti jiným lidem)

* obtěžující hluk, nejen o silvestrovské noci, ale v mnoha městech již od konce listopadu

* nepořádek, který z podobných akcí zůstává

* v neposlední řadě hrozba teroristických útoků

Navrhovaná řešení:

1) nejlépe úplný zákaz prodeje a užívání zábavní pyrotechniky neproškolenou veřejností (povolit ohňostroje pouze profesionálním firmám) podobné opatření zavedla např. Bratislava

2) vymezení určitých prostor pro odpalování zábavní pyrotechniky laickou veřejností za zvýšeného dozoru policie, hasičů a případného profesionálně proškoleného člověka

3) Důsledná kontrola prodeje zábavní pyrotechniky osobám mladším 18let

4) Vymezení doby užívání zábavní pyrotechniky a sankční a jiné postihy při jejím porušení (např. 31.12. od 21:00 do 1.1. 2:00 hod)

Předem děkujeme.

S pozdravem

Weberová Nikola

Za sepsání petice odpovídá:

Weberová Nikola, Purkyňova ulice 906,Kladno,27201

Autor: Nikola Weberová | 363 podpisů

Petice Stanislava Balíka na podporu prezidenta v jeho boji proti lslámskému státu 34 podpisů

Vážení občané České republiky,

obracím se na Vás s výzvou, abychom všichni vyjádřili podporu našemu prezidentovi a jeho boji proti samozvanému lslámskému státu. lslámský stát je pro náš národ stejně smrtící hrozbou jakou byl německý nacismus ve druhé polovině třicátých let.

Podporujeme konkrétní návrhy prezidenta v boji proti lslámskému státu, které pronesl na Valném shromáždění OSN. Plně se shodujeme s názorem prezidenta, že je nutné sjednotit všechny síly proti tomuto smrtícímu nebezpečí, které ohrožuje naši demokracii, kulturu a civilizaci. lslamistům jde o genocidu našeho a ostatních evropských národů.

V roce 1938, v době Mnichovské zrady, došlo k největší jednotě našeho národa a armády v našich dějinách. Armáda a národ chtěly bojovat proti nacistům, chtěly bojovat za naši národní suverenitu, za naši svobodu. Zradili nás proradní spojenci, kteří se chtěli vyhnout válce a prodali nás Hitlerovi.

Souhlasíme s názorem prezidenta na ochranu našich hranic, které by měla bránit naše armáda s podporou všech občanů naší republiky.

V současné době jsme svědky politiky ústupků protivníkovi stejně, jak tomu bylo ve druhé polovině třicátých let. Tehdy to byla politika Francie a Velké Británie, které nás zradily, dnes je to politika Francie a Německa, které určují politiku Evropské unie. Vyjadřujeme souhlas se zásadovou politikou prezidenta, který blokuje přijetí kvót pro přistěhovalce, které jsou nám jednostranně diktovány.

Vyjadřujeme podporu prezidentovi, který je rozhodnut všemi prostředky hájit odkaz našeho prvního prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka.

Předvánoční atentát v Berlíně všem jasně ukázal, že nebezpečí islamistického terorismu se nás začíná přímo dotýkat. Podporujeme všechna opatření na zvýšení našíbezpečnosti

mjr. PhDr. Stanislav Balík

V Častohosticích, na Štědrý den 2016

Autor: Stanislav Balík | 34 podpisů

Právo předškoláka kombinovat školku a individuální program 264 podpisů

Právo předškoláka kombinovat školku a individuální program

V Brně, dne 17.12.2016

Vážení, kterých se může tento stav věcí rovněž týkat,

jsem rodičem dítěte navštěvujícího současně lesní klub i klasickou mateřskou školku. Jsem s tímto modelem velmi spokojená, protože každá instituce je jiná a přináší mému dítěti do života v některých směrech odlišné znalosti a dovednosti. Právě tato pestrost je pro jeho další vývoj jednoznačně pozitivním vkladem. Novým školským zákonem se pro mě, mé dítě a také mnoho dalších rodičů situace zcela mění, protože od září 2017 bude předškolákem s povinným předškolním vzděláváním bez možnosti kombinace školky a individuálního programu (tedy např. docházky do lesního klubu).
V současnosti řeší náš lesní klub (lesní MŠ), zda-li vstoupit či nikoliv do rejstříku MŠ. Kdyby tak neučinil, není v našich rodinných finančních možnostech utáhnout docházku dítěte do lesního klubu 5 dní v týdnu jako individuální program. Museli bychom se lesního klubu úplně vzdát.

Volba 5 denního individuálního vzdělávání není vhodným či mnohdy ani možným řešením ať už z důvodu potřeby dítěte být součástí kolektivu či nemožnosti pracujících rodičů zajistit hlídání po celý týden či jen některé dny v týdnu.
Tento problém nemožnosti kombinovat vzdělávání předškolního dítěte se netýká pouze mé situace. Vím, že existuje řada rodin, které si přejí, aby jejich předškolák trávil 1 či 2 dny v týdnu se svým prarodičem, tetou či jiným příbuzným či známým nebo s mámou a svými mladšími sourozenci. Opravdu je v těchto případech pouze školka (školské zařízení) tou jedinou a správnou možností, jak dítě rozvíjet a připravit na vstup do základní školy? Já si to rozhodně nemyslím.

Mohu a jsem schopna zajistit dítěti právě ty 2 dny individuální výuky i jinde a jinak než v klasické školce (třeba právě v lesním klubu) a třeba jít i na přezkoušení. Přeji si, abych tuto možnost nadále měla a nebyla v této volbě omezována.  Navíc dítě je 2 roky zvyklé na jistý režim, který mu náhle rok před zásadní životní změnou, kterou je vstup do základní školy, totálně změním a rozbořím, zbavím ho přátel atd.

Nechci být občansky neposlušná a vzpírat se novému školskému zákonu, jen bych ráda poukázala na záležitosti, které nás rodiče budoucích předškoláků trápí a v podstatě nemožnost volby se svobodně rozhodnout o vzdělávání našich dětí.

Dita Jelínková
Brno – Jehnice
tel: 720 998 102

Děkuji spolku Frank Bold Kids z.s., který pomáhá tento dopis dál distribuovat. V případě potřeby se prosím obracejte na jeho statutární zástupkyni Mgr. Šárku Nezhybovou.
Frank Bold Kids z.s. Rysova 523/2, 62100 Brno
Lesní mateřská školka Sýkorka, Lesní mateřská školka Medlánka
tel.: 734440600, email: sarka.nezhybova@frankbold.org
www.sykorka.frankbold.org
www.medlanka.frankbold.org

Pokud v čemkoli nesouhlasíte s tímto textem, ale rádi byste akci podpořili svým názorem, pošlete prosím dopis nebo napište email na výše uvedený kontakt a my jej přiložíme k této petici.

Autor: Šárka Nezhybová | 264 podpisů

"Hádej fotbalistu" bez quamika 1 podpis chybí 9

"Hádej fotbalistu" bez quamika

uživatel quamik dělá hádanky do soutěže "Hádej fotbalistu" na fmseries.cz

Soutěž  má poslední dobou mizernou úroveň z těchto důvodů

1) nápovědy jsou příliš obecné, často tam pasuje více hráčů

2) nápovědy jsou často zavádějící

3) hráči jdou téměř vždy najít doslovným napsáním nápověd (často je to jejich přezdívka) do googlu, hádající vůbec nemusí využít své fotbalové nebo jiné znalosti

4) hráči jsou často absolutně neznamí, neboli "jak dobře umím pracovat s googlem?" hráči

Typický způsob, kterým quamik dělá nápovědy je, že ho napadne jméno hráče (dost často totální no-namer), jde na wikipedii a použije tři náhodné fakty (často je jedním z nich přezdívka), které nikdo nezná (i pokud se jedná o relativně známého hráče).

Tohle typicky vede na google challenge! nebo na příliš "umělou" interpretaci nápověd (tento hráč sdílí příjmení s hudebníkem jehož 12.písnička z 3.alba v jazyce x znamená y což je jiná nápověda, nebo tento hráč hrál jednu sezónu v týmu mimojiné s hráčem na nějž odkazuje druhá nápověda)

poznámka: toto lze použít na max. jednu upřesnujicí nápovědu, zajištující jednoznačnost (dobrý příklad je Zoltán Gera a pepsi ze 13.kola - konstruktivní kritika, tohle kolo se povedlo)

"Trik" kterým dělá tuto soutěž těžší je, že třeba použije obrázek z nějakého filmu, ale ten film nemá s nápovědou nic společného. Na tomhle není z principu nic špatného, ale je zde velké riziko, v quamikově případě téměř jistota, nejednoznačnosti.

Co chceme?

odstranit a nahradit quamika

NEBO

Jasné a nezávadějící nápovědy vedoucí logickou dedukcí, ideálně za použití znalostí fotbalových, ale i jiných (zeměpisných, popkulturních) reálií, k JEDNOMU KONKRÉTNÍMU HRÁČI.

Chceme fotbalisty, které běžný hráč Football Manageru zná!!! pokud možno současné!

Příklady kvalitních hádanek

Alexandre Lacazette (viz 3. kolo soutěže)

-chytrá hádanka vedoucí logickou úvahou (nedá se vygooglit) na příjmení známého fotbalisty, úroven je poměrně obtížná, protože se nápovědy snaží nabudit dojem že hráč působí/působil v klubu LA Galaxy

Odpověď Keane je špatná, jelikož úvaha kazeta = hudba = hudební skupina/zpěvák + LA Galaxy vede na více hráčů (nejednoznačnost)

Pokud nápovědy nevedou přímo na hráčovo jméno mohli by vypadat například takhle

fotka Emmetta, holicí strojek značky Philips (nebo prostě logo firmy), brankářské rukavice

textová nápověda by mohla být "hrdina týmu, který zklamal" nebo "jeho tým potupně vyhořel, on však byl za hrdinu"

odpověd nemůže být nikdo jiný než Przemysław Tytoń

-pro všechny hráče Football Managera dobře známý hráč. Emmett = Radim POLÁK, Philips Sport Vereniging = PSV EINDHOVEN, klub s kterým si každý tohoto hráče spojí, a samozřejmě  BRANKÁŘské rukavice

Nekvalitní hádanky jsou kombinace toho co jsem psal nahoře, nejen má trpělivost přetekla posledními dvěma koly.

Autor: kokot kokotovych | 1 podpis

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?