"PLÁCEK (JEŠTĚ) ŽIJE!" Petice za zachování zeleného plácku v Prokopském údolí pro veřejnost 1106 podpisů

"Plácek" pod hlubočepským viaduktem (parcely č. 1282/1 a 1282/6, k. ú. Hlubočepy – ul. K Dalejím) je posledním nezastavěným zeleným místem při vstupu do Prokopského údolí. Již mnoho let slouží návštěvníkům k posezení a občerstvení. Dětské hřiště, které každoročně hlubočepští občané opravují, je oblíbenou zastávkou pro rodiny s dětmi. Díky své poloze se plácek stal místem pro přirozené setkávání sousedů i pro organizování různých společenských akcí. Každoročně se zde pořádá například oblíbený hlubočepský masopust či celopražská slavnost Zažít město jinak. Tuto sociální hodnotu místa považujeme za nenahraditelnou, a to jak pro místní, tak pro návštěvníky údolí.
I když plácek leží v přírodním parku a v samém ochranném pásmu rezervace, vedle technické památky Pražský Semmering a na frekventované cyklostezce A12 i naučné stezce Údolím Dalejského potoka, získal jeho vlastník, developerská firma JRD, stavební povolení, které zde umisťuje dva bytové domy s podzemními garážemi (obytný soubor Semmering). Realizace těchto staveb v bezprostřední blízkosti přírodní rezervace by znamenala nejenom "ukusování" ze stále ohroženější zeleně, ale také nenávratný zásah do místního společenského života. Proti stavbám se vyjádřily Česká geologická služba i Agentura pro ochranu přírody a krajiny ČR.
Vjezdu bagrů do ochranného pásma rezervace, které developer JRD plánuje na září 2016, může nyní zabránit jediné – rozhodné jednání městské části Praha 5, která v těchto dnech jedná o směně plácku s developerem. Proto my, níže podepsaní občané Prahy prostřednictvím této petice dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním žádáme, aby

1. Rada MČ Praha 5 na svém bezodkladném zasedání přijala usnesení, které povede k okamžitému a efektivnímu zamezení zastavění parcel 1282/1 a 1282/6 na k. ú. Hlubočepy – ať už směnou, výkupem či jinými legálními prostředky.

2. Zastupitelstvo MČ Praha 5 ihned projednalo kritickou situaci ekologicky i sociálně výjimečného místa a přijalo usnesení, které pověří radu MČ Praha 5 k okamžitému jednání vedoucímu k zamezení stavby na parcelách 1282/1 a 1282/6 na k. ú. Hlubočepy, jak je uvedeno v bodě 1.

Hynek Bečvář, Hlubočepská 85/64, 152 00, Praha 5, tel. 605975634
Marie Černá, Hlubočepská 85/64, 152 00, Praha 5, tel. 608641041
Aleš Fulín, Slivenecká 29, 152 00, Praha 5, tel. 608077532
Ivan Havel, Pod útesy 1193/3, 152 00, Praha 5, tel. 608703360
Jan Havlín, Hlubočepská 79/49, 152 00, Praha 5, tel. 775216790

Více informací nalzente na webu o. s. Prokopovo: http://prokopovo.cz/petice

Autor: Jan Kremer | 1106 podpisů

"Hádej fotbalistu" bez quamika 1 podpis chybí 9

"Hádej fotbalistu" bez quamika

uživatel quamik dělá hádanky do soutěže "Hádej fotbalistu" na fmseries.cz

Soutěž  má poslední dobou mizernou úroveň z těchto důvodů

1) nápovědy jsou příliš obecné, často tam pasuje více hráčů

2) nápovědy jsou často zavádějící

3) hráči jdou téměř vždy najít doslovným napsáním nápověd (často je to jejich přezdívka) do googlu, hádající vůbec nemusí využít své fotbalové nebo jiné znalosti

4) hráči jsou často absolutně neznamí, neboli "jak dobře umím pracovat s googlem?" hráči

Typický způsob, kterým quamik dělá nápovědy je, že ho napadne jméno hráče (dost často totální no-namer), jde na wikipedii a použije tři náhodné fakty (často je jedním z nich přezdívka), které nikdo nezná (i pokud se jedná o relativně známého hráče).

Tohle typicky vede na google challenge! nebo na příliš "umělou" interpretaci nápověd (tento hráč sdílí příjmení s hudebníkem jehož 12.písnička z 3.alba v jazyce x znamená y což je jiná nápověda, nebo tento hráč hrál jednu sezónu v týmu mimojiné s hráčem na nějž odkazuje druhá nápověda)

poznámka: toto lze použít na max. jednu upřesnujicí nápovědu, zajištující jednoznačnost (dobrý příklad je Zoltán Gera a pepsi ze 13.kola - konstruktivní kritika, tohle kolo se povedlo)

"Trik" kterým dělá tuto soutěž těžší je, že třeba použije obrázek z nějakého filmu, ale ten film nemá s nápovědou nic společného. Na tomhle není z principu nic špatného, ale je zde velké riziko, v quamikově případě téměř jistota, nejednoznačnosti.

Co chceme?

odstranit a nahradit quamika

NEBO

Jasné a nezávadějící nápovědy vedoucí logickou dedukcí, ideálně za použití znalostí fotbalových, ale i jiných (zeměpisných, popkulturních) reálií, k JEDNOMU KONKRÉTNÍMU HRÁČI.

Chceme fotbalisty, které běžný hráč Football Manageru zná!!! pokud možno současné!

Příklady kvalitních hádanek

Alexandre Lacazette (viz 3. kolo soutěže)

-chytrá hádanka vedoucí logickou úvahou (nedá se vygooglit) na příjmení známého fotbalisty, úroven je poměrně obtížná, protože se nápovědy snaží nabudit dojem že hráč působí/působil v klubu LA Galaxy

Odpověď Keane je špatná, jelikož úvaha kazeta = hudba = hudební skupina/zpěvák + LA Galaxy vede na více hráčů (nejednoznačnost)

Pokud nápovědy nevedou přímo na hráčovo jméno mohli by vypadat například takhle

fotka Emmetta, holicí strojek značky Philips (nebo prostě logo firmy), brankářské rukavice

textová nápověda by mohla být "hrdina týmu, který zklamal" nebo "jeho tým potupně vyhořel, on však byl za hrdinu"

odpověd nemůže být nikdo jiný než Przemysław Tytoń

-pro všechny hráče Football Managera dobře známý hráč. Emmett = Radim POLÁK, Philips Sport Vereniging = PSV EINDHOVEN, klub s kterým si každý tohoto hráče spojí, a samozřejmě  BRANKÁŘské rukavice

Nekvalitní hádanky jsou kombinace toho co jsem psal nahoře, nejen má trpělivost přetekla posledními dvěma koly.

Autor: kokot kokotovych | 1 podpis

PETICE  NECHCEME V PARKU NA ULICI KROKOVA PLÁNOVANÝ OPLOCENÝ PSÍ VÝBĚH S AGILITY HŘIŠTĚM 1 podpis

PETICE NECHCEME V PARKU NA ULICI KROKOVA PLÁNOVANÝ OPLOCENÝ PSÍ VÝBĚH S AGILITY HŘIŠTĚM

My, níže podepsaní občané Brna, prostřednictvím této petice žádáme Úřad městské části Brno-Židenice o výběr jiné lokality pro záměr vybudování navrhovaného agility hřiště.

Důrazně se ohrazujeme proti záměru vybudovat psí výběh s agility hřištěm v parku na ulici Krokova v Brně. Plánovaný výběh je nešťastně situován do míst v bezprostřední blízkosti rodinných domů, obdobné výběhy jsou obvykle budovány s ohledem na hluk, který přinášejí, do míst vzdálenějších bytovým a rodinným domům.

Záměr vybudovat psí výběh nebyl s vlastníky rodinných domů, nacházejících se v bezprostřední blízkosti jeho plánované polohy, komunikován, jejich drtivá většina o tomto záměru ani nevěděla. Je nepřijatelné, aby se psí výběh budoval pouhých několik metrů od souvislé řadové zástavby rodinných domů. Ve svém dopise zástupci Úřadu městské části Brno-Židenice uvádí, že byl záměr komunikován „neformálně bez písemného záznamu“. Nikdo z oslovených vlastníků nemovitostí bezprostředně sousedících s pozemkem, na kterém je psí výběh plánován, tedy obyvatelé bytových a rodinných domů na ulici Krokova, zástupci Úřadu městské části podle jejich slov osloven nebyl. V případě tak výrazného zásahu do lokality je nepřijatelné, aby tento zásah nebyl s obyvateli, jejichž rodinné domy se nachází v těsné blízkosti prostoru plánovaného výběhu, komunikován.

Vyzýváme Úřad městské části Brno-Židenice, aby svoje záměry přehodnotil a komunikoval je s těmi, kterých se týkají nejvíce, v tomto případě to nejsou majitelé psů z Židenic a okolí, kterým může psí výběh přinést atrakci, ale obyvatelé rodinných a bytových domů vzdálených pouhých několik metrů od plánovaného oplocení zamýšleného psího výběhu, jimž Váš povážlivě prosazovaný projekt může značně uškodit. Jedná se pro nás v okolí bydlící o jedinou plochu zeleně v okruhu cca 700m a tato plocha by měla být řešena co nejkomplexněji s ohledem na všechny potenciální uživatele a obyvatele z okolí (majitele psů, rodiny s dětmi, mládež,..). Ne jen s ohledem na jednu úzce specifikovanou skupinu uživatelů cvičící agility.

Adresát: Úřad městské části Brno-Židenice, Gajdošova 4392/7, 615 00 Brno-Židenice

Datum zveřejnění petice: 26.7. 2016

Mgr. Alice Kopečná, Krokova 619/58, 615 00 Brno-Židenice-Zábrdovice

Příloha: územní souhlas

Petiční arch k petici:

Zmocněnec petičního výboru (Kontaktní adresa pro zasílání petic a informace):

Mgr. Alice Kopečná, Krokova 619/58, 615 00 Brno-Židenice-Zábrdovice, email: Alicekopecna@seznam.cz

Autor: Alice Kopečná | 1 podpis

Za záchranu mosteckého autodromu 1713 podpisů

Za záchranu mosteckého autodromu

PETICE „Za záchranu mosteckého autodromu“
dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

My, níže podepsaní, chceme touto peticí upozornit na ohrožení fungování významné fi rmy působící na území statutárního města Mostu, a to akciové společnosti AUTODROM MOST, která provozuje stejnojmenný závodní okruh, jenž je významným zaměstnavatelem a daňovým poplatníkem v regionu s nejvyšší mírou nezaměstnanosti v zemi.

Důvodem ohrožení její existence jsou zejména aktivity spolku Zdraví pro Most (dále jen spolek). Jeho členové prostřednictvím petice požadují výraznou regulaci činnosti autodromu, která by ale ve svém důsledku vedla k nemožnosti okruh provozovat.

Omezení provozu závodního okruhu, které chce spolek prosadit, by bylo likvidační a vyústilo by mimo jiné v:

• zrušení oblíbeného podniku Czech Truck Prix v Mostě,

• zmaření investic v řádech stamilionů korun,

• zrušení desítek přímých a několik set nepřímých pracovních míst.

Žádáme proto vedení města Mostu o podporu společnosti AUTODROM MOST v její další činnosti, a to z důvodů:

• aktivity společnosti se kromě motoristického sportu cíleně zaměřují na bezpečnost silničního provozu, prevenci kriminálního chování mládeže či podporu handicapovaných lidí,

• autodrom patří mezi hlavní atrakce Mostu i celého regionu,

• autodrom navštěvují každoročně statisíce diváků z celé Evropy i řady zemí všech světových kontinentů v rámci závodních víkendů,

• autodrom výrazně přispívá k rozvoji turistického a cestovního ruchu, a tedy ekonomickému oživení oblasti,

• autodrom pořádá školení řidičů policejních a hasičských speciálů v rámci integrovaného záchranného systému,

• autodrom nabízí příměstské letní dětské tábory.

Apelujeme proto na mostecké radní a zastupitele, aby nepřijímali žádná rozhodnutí k omezení činnosti fungující obchodní společnosti, ale naopak zaštítili společnost AUTODROM MOST v její snaze uvést do praxe v co nejkratší možné době účinná opatření, jimiž se podaří snížit hladinu hluku z provozu areálu.

Děkujeme

Za všechny, kteří jsou podepsáni pod touto peticí, jednají členové „Petičního výboru na záchranu mosteckého autodromu.“

1) Předseda: Pavel Pech, bydliště: Zdeňka Fibicha 85, 434 01 Most

2) Člen: Jiří Soukup, bydliště: Střížovická 414/4, 400 01 Ústí nad Labem

Pan Pavel Pech je oprávněn členy petičního výboru v této věci zastupovat.

Autor: Jiří Soukup | 1713 podpisů

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?