Petice za jízdu cyklistů vedle sebe 295 podpisů chybí 9705

Petice za jízdu cyklistů vedle sebe

Žádáme tímto možnost při sportovní jízdě skupiny 8 a více cyklistů jet po silniční komunikaci ve dvojicích vedle sebe, pokud zároveň zůstane pro předjetí tohoto útvaru vlevo minimální šíře vozovky 3 m.

Vedou nás k tomu mimo jiné osvědčená pravidla silničního provozu platná v zahraničí. Ve Velké Británii, Španělsku a Nizozemsku je jízda cyklistů vedle sebe povolená, v Austrálii pro větší skupinu dokonce povinná. V Itálii musí cyklisté jet za sebou jen jestliže to okolnosti vyžadují. V Polsku je možno jet vedle sebe, jestliže to hustota provozu dovoluje. Ve Švýcarsku mohou jet vedle sebe, jestliže je silnice široká alespoň 8 metrů a jde o skupinu nad 10 cyklistů. Rakousko a Francie je rovněž pověstná ohleduplností řidičů k cyklistům a jízda vedle sebe je za rozumných podmínek řidiči akceptovaná. Pro sportovní jízdu pak platí v zahraničí často zvláštní pravidla.

Jízda cyklistů ve větší skupině vedle sebe je bezpečnější protože:

1) Útvar cyklistů ve dvojicích je pro řidiče již z dálky lépe viditelný, než úzký had kol, jedoucí při okraji vozovky.

2) Útvar cyklistů po dvojicích má jen poloviční délku pro předjíždění, tudíž ho předjet trvá polovinu doby. Skupina 10 cyklistů by měla při jízdě za sebou délku cca 20 metrů, zatímco při jízdě ve skupině jistě přijatelnějších 10 metrů.

3) Jedoucí skupina nikdy nemanévruje tak prudce, jako jednotlivci za sebou, tudíž je její jízda lépe předvídatelná. Předjíždějící řidič musí tak jako tak dbát na zachování bezpečnosti předjížděných cyklistů a umožnit jim například vyhnout se dírám ve vozovce, což znamená nechat si rozestup cca 1,5 metru, takže stejně je potřeba při předjíždění přejíždět do protisměru a celý manévr uzpůsobit provozu v protisměru, což je jistě jednoduší u skupiny jedoucí vyrovnaným tempem bez prudkých změn vzdálenosti od okraje vozovky.

4) Cyklistům vzájemná komunikace umožnuje vyhnout se nedorozuměním si ve skupině například při změně trasy a určitě je nerozptyluje víc, než komunikace řidičů se spolujezdci.

V neposlední řadě je třeba si uvědomit, že agresivita a bezohlednost některých řidičů v ČR je pověstná a stále rostoucí a k vymáhání si absolutní přednosti na silnicích neváhají páchat mj. i nestíhané pokusy o vraždy cyklistů (úmyslné vybržďování, vytlačování do příkopu či skutečné sražení) a jsme díky tomu v Evropě na čele zemí s největším počtem usmrcených cyklistů na silnicích v poměru k počtu obyvatel. Proto požadujeme, aby pravidla silničního provozu, ale i související osvěta vedla předně k nutnosti vzájemné ohleduplnosti všech účastníků silničního provozu, k čemuž umožnění jízdy cyklistů vedle sebe za stanovených podmínek je jedním z předpokladů.

Autor: Jiří Azur | 295 podpisů

Nechceme Radu a pryč s nekompetentním vedením 25 podpisů chybí 4975

Nechceme Radu a pryč s nekompetentním vedením

My níže podepsaní fanoušci AC Sparta Praha se tímto obracíme k p.Křetinskému :

1. nechceme Petra Radu trenérem AC SPARTA PRAHA - tento trenér nikdy neměl úspěchy a ani není perspektivním trenérem do budoucnosti jako např. David Holoubek.

2. Požadujeme vysvětlení koncepce široké veřejnosti : co s klubem zamýšlíte, proč neustále točíte trenéry, proč ve vedení stále sedí lidé, kteří jsou rok za rokem neúspěšní. Za úspěch požadujeme titul a ne druhá a v tomto ročníku i horší místa.

Jak je možné že Vy jako úspěšný podnikatel lejete peníze do černé díry, kde se točí mraky funkcionářů. scoutů a kdoví čeho , následuje opět další ligový neúspěch a Vám to snad je jedno. Protože ač jistě Vaše peníze pomáhají, tak jistě ne k tomu co fanoušci chtějí.

Předpokládáme, že kdyby jiní Vaši zaměstnanci fungovali takto, zcela jistě je všechny vyhodíte. A nejen jako v případě fotbalového klubu trenéry.

Chceme zcela jasně vědět co s klubem zamýšlíte.

A to zcela jistě nastavená koncepce, která končí na Strahově, ale do A-týmu se nepřenáší. Zběsilé nákupy, odchody a zcela jasně neadekvátní náhrady za ně.

Chceme vědět, kdo a za co nese zoodpovědnost.

V případě, že nedostaneme odpovědi na tyto otázky navrhujeme se neúčastnit na protest zápasu Sparta Plzeň, aby opravdu prázdné tribuny i na tento jindy šlágr ( letos zápas o nic) byly prázdné. Aby Vás konečně donutilo přiznat pro co a pro koho fotbal děláte.

S úctou a pozdravem

Fanoušci AC SPARTA PRAHA

Autor: Petr Kosina | 25 podpisů

"Hádej fotbalistu" bez quamika 1 podpis chybí 9

"Hádej fotbalistu" bez quamika

uživatel quamik dělá hádanky do soutěže "Hádej fotbalistu" na fmseries.cz

Soutěž  má poslední dobou mizernou úroveň z těchto důvodů

1) nápovědy jsou příliš obecné, často tam pasuje více hráčů

2) nápovědy jsou často zavádějící

3) hráči jdou téměř vždy najít doslovným napsáním nápověd (často je to jejich přezdívka) do googlu, hádající vůbec nemusí využít své fotbalové nebo jiné znalosti

4) hráči jsou často absolutně neznamí, neboli "jak dobře umím pracovat s googlem?" hráči

Typický způsob, kterým quamik dělá nápovědy je, že ho napadne jméno hráče (dost často totální no-namer), jde na wikipedii a použije tři náhodné fakty (často je jedním z nich přezdívka), které nikdo nezná (i pokud se jedná o relativně známého hráče).

Tohle typicky vede na google challenge! nebo na příliš "umělou" interpretaci nápověd (tento hráč sdílí příjmení s hudebníkem jehož 12.písnička z 3.alba v jazyce x znamená y což je jiná nápověda, nebo tento hráč hrál jednu sezónu v týmu mimojiné s hráčem na nějž odkazuje druhá nápověda)

poznámka: toto lze použít na max. jednu upřesnujicí nápovědu, zajištující jednoznačnost (dobrý příklad je Zoltán Gera a pepsi ze 13.kola - konstruktivní kritika, tohle kolo se povedlo)

"Trik" kterým dělá tuto soutěž těžší je, že třeba použije obrázek z nějakého filmu, ale ten film nemá s nápovědou nic společného. Na tomhle není z principu nic špatného, ale je zde velké riziko, v quamikově případě téměř jistota, nejednoznačnosti.

Co chceme?

odstranit a nahradit quamika

NEBO

Jasné a nezávadějící nápovědy vedoucí logickou dedukcí, ideálně za použití znalostí fotbalových, ale i jiných (zeměpisných, popkulturních) reálií, k JEDNOMU KONKRÉTNÍMU HRÁČI.

Chceme fotbalisty, které běžný hráč Football Manageru zná!!! pokud možno současné!

Příklady kvalitních hádanek

Alexandre Lacazette (viz 3. kolo soutěže)

-chytrá hádanka vedoucí logickou úvahou (nedá se vygooglit) na příjmení známého fotbalisty, úroven je poměrně obtížná, protože se nápovědy snaží nabudit dojem že hráč působí/působil v klubu LA Galaxy

Odpověď Keane je špatná, jelikož úvaha kazeta = hudba = hudební skupina/zpěvák + LA Galaxy vede na více hráčů (nejednoznačnost)

Pokud nápovědy nevedou přímo na hráčovo jméno mohli by vypadat například takhle

fotka Emmetta, holicí strojek značky Philips (nebo prostě logo firmy), brankářské rukavice

textová nápověda by mohla být "hrdina týmu, který zklamal" nebo "jeho tým potupně vyhořel, on však byl za hrdinu"

odpověd nemůže být nikdo jiný než Przemysław Tytoń

-pro všechny hráče Football Managera dobře známý hráč. Emmett = Radim POLÁK, Philips Sport Vereniging = PSV EINDHOVEN, klub s kterým si každý tohoto hráče spojí, a samozřejmě  BRANKÁŘské rukavice

Nekvalitní hádanky jsou kombinace toho co jsem psal nahoře, nejen má trpělivost přetekla posledními dvěma koly.

Autor: kokot kokotovych | 1 podpis

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?