Petice proti sjednocení Kiss... rádií 125 podpisů chybí 1875

Petice proti sjednocení Kiss... rádií

Petice proti sjednocení názvu regionálních stanic s názvem ,,Kiss ...'', změnou vysílacího programu.

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme o zrušení žádosti - Žádost o udělení souhlasu se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci podle § 21 odst.l písm. a) a písm. d) zákona č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání a změně dalších zákonů v platném znění, spočívají ve změně označení názvu programu a ve změně licenčních podmínek.

Námitka v bodě:

,,Žadatel při svém

Dále pouze převzatý text.

Text: http://www.rozhlas.cz/digital/analog/_zprava/komercni-rozhlasovou-sit-kiss-cekaji-zmeny-zelenou-pro-ne-musi-dat-regulator--1704075

Radio United mimo jiné žádá vysílací radu, aby celá síť s výjimkou stanice Kiss 98 nesla prosté označení Kiss.

V případě, že s tímto krokem bude souhlasit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), projde komerční rozhlasová síť Kiss významnými změnami. Vyplývá to z několika žádostí, které na adresu regulátora zaslala společnost Radio United. Ta rádia pod hlavičkou Kiss provozuje. Změny se mají týkat stanic Kiss Delta, Kiss Hády, Kiss Jižní Čechy, Kiss Morava, Kiss Proton a Kiss Publikum. Jedinou výjimkou by tak zůstal pražský Kiss 98.

Vyjádření/návrh Radio United:

Radio United žádá o to, aby celá síť nesla nově jednotné označení Kiss. „Žadatel při svém
rozhodování o zamýšlené změně v názvech programů vycházel z průzkumů u posluchačů a navrhované změny reflektují jednoznačný zájem posluchačů o změnu a zjednodušení názvu programu a sjednocení brandu,“ uvádí rozhlasová skupina. S výjimkou stanice Kiss Publikum žádá Radio United o změnu podílu mluveného slova na jednotných 6 až 14 %. Zpravodajství by se mělo vysílat ve všední dny každou půl hodinu od 9.00 do 18.00.

Programové schéma (jednotné pro celou síť):

Pondělí - Pátek

00.00 - 06.00 Noční hudební proud
06.00 - 09.00 Ranní blok - ranní kaleidoskop hudby, humoru, anket a zpráv
09.00 - 14.00 Dopolední a odpolední blok - tok hudby, zpráv a informací. Kulturní servis, praktické informace životního stylu.
14.00 - 20.00 Odpolední blok - tok hudby, zpráv a informací
20.00 - 24.00 Písničky na přání, tematické pořady.

Sobota - Neděle

00.00 - 08.00 Noční hudební proud
08.00 - 18.00 Víkendový program- tok hudby, informace zaměřené na víkendové dění, kulturní pozvánky
18.00 - 24.00 Tematické hudební pořady

V odůvodnění těchto kroků se vyjádření pro jednotlivé stanice určené vysílací radě liší. Zatímco u stanic Kiss Morava a Kiss Hády Radio United uvádí, že: „i po navržených změnách zůstává rozhlasovou stanicí se základní programovou specifikací, a to hudební rozhlasovou stanicí - zaměření na hudbu středního proudu.“, pro Kiss Jižní Čechy a Kiss Proton se zmiňuje o: „hudební stanici s vyváženým podílem informací“. O Kiss Publikum hovoří rozhlasový dům jako o „hudební informační stanici kulturního zaměření“.

S pozdravem a poděkováním,

Lukáš Chlumecký.

Autor: Lukáš Chlumecký | 125 podpisů

Koncertní sál pro Karlovy Vary 336 podpisů

Koncertní sál pro Karlovy Vary

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme o výstavbu nové budovy, případně rekonstrukci vhodné stávající budovy, pro vybudování koncertního sálu k provozování symfonické hudby. V Karlových Varech  takový koncertní sál chybí již 182 let, tedy přesně tak dlouho, jak ve městě působí jeden z nejstarších orchestrů na světě, Karlovarský symfonický orchestr (KSO). V současnosti KSO vystupuje v sálech, jež jsou součástí hotelových komplexů (Lázně III, Grandhotel Ambassador Národní Dům, Gradhotel Pupp). Rádi bychom, aby se tato neuspokojivá situace řešila a nový koncertní sál v Karlových Varech vznikl hlavně z následujících důvodů:

- Karlovy Vary, jakožto jedno z nejvýznamnějších lázeňských měst Evropy, nemají vyhovující sál, v němž by mohl účinkovat symfonický orchestr

- sály, ve kterých KSO vystupuje, nevyhovují především akusticky, ale ani prostorově a provozně (koncerty jsou narušovány chodem hotelů)

- posluchači jsou ochuzeni o velká díla, ve městě chybí koncertní sál, kde by mohly být  realizovány skladby pro velký orchestr a sbor

- neustálé stěhování orchestru do různých sálů stojí nemalé finanční prostředky, zároveň škodí hudebním nástrojům

- podmínky pro posluchače a umělce jsou absolutně nevyhovující: chybí šatny, klimatizace, odpovídající osvětlení a důstojné zázemí pro posluchače i účinkující

- zahraniční lázeňští hosté jsou zvyklí na koncertní síně evropského standardu.

Prostřednictvím této petice usilujeme o zlepšení podmínek především pro posluchače koncertů, lázeňské hosty, výkonné umělce a členy Karlovarského symfonického orchestru. Věříme, že tyto požadavky budou důsledně projednávány a brány v potaz především představiteli Magistrátu města Karlovy Vary, Karlovarského kraje, Ministerstva kultury a dalšími subjekty, aby se Karlovy Vary mohly zařadit mezi významná kulturní centra, kam dozajista patří.

S pozdravem,

MgA. Martin Ondráček

Autor: Martin Ondráček | 336 podpisů

Petice proti registračním pokladnám/EET 5033 podpisů

Petice proti registračním pokladnám/EET

Petice proti registračním pokladnám

My, kteří máme rádi svobodu, odmítáme orwellovské registrování všeho, co si kupujeme.

My, kteří máme rádi svobodu, odmítáme registrační pokladny, které budou okamžitě odesílat on-line informaci, co, kde a za kolik jsme si koupili.

My, kteří máme rádi svobodu, jsme proto proti likvidaci malých živnostníků, kteří už dnes těžko bojují o přežití. Registrační pokladny podnikatelům zasadí další ránu, protože se jim zvýší náklady. Řada živnostníků zkrachuje a dojde tak k omezení služeb, které budou dále nabízet jen velké korporace.

My, kteří máme rádi svobodu, se chceme věnovat tomu, co nás baví. Mnozí z nás tak prodávají zboží třeba jen za 5 korun. Je absolutně nesmyslné tisknout pro takový nákup účtenku a řešit další nesmyslné papírování, které je s tím spojené.

My, kteří máme rádi svobodu, si vážíme 25 let bez cenzury. Plíživě se ale do našich životů vkrádá nové omezení: šikana státu prostřednictvím registračních pokladen, které živnostníkům znemožní fungování, zatíží je obrovským papírováním a dalšími náklady, které budou neúnosné.

Nechceme strašit, chceme pouze upozornit na negativní dopad experimentů vlády s registračními pokladnami, s nimiž nesouhlasíme a jsme zásadně proti nim. Využili jsme jediný prostor, který máme, náš web a naše výlohy.

Jsme si vědomi nebezpečí, které nám bezprostředně hrozí ze strany státní moci. Stačí připomenout příběhy živnostníků, kteří se postavili establishmentu, a následně byly jejich provozovny kontrolovány. Co činíme, činíme při tomto vědomí. Hrdě budeme čelit kontrolám, šikaně úřadů. Jinak nemůžeme!

Nenechávejte nás v tomto boji samotné a podpořte zdravý rozum podpisem této petice!

Děkujeme!

Za iniciativu

Jakub Cortés

www.neregistruj.cz

Autor: Jakub Cortés | 5033 podpisů

Petice za záchranu historického panoramatu Olomouce 3546 podpisů chybí 6454

Petice za záchranu historického panoramatu Olomouce

PETICE ZA ZÁCHRANU HISTORICKÉHO PANORAMATU OLOMOUCE

V srpnu roku 2008 vyjádřila Rada města Olomouce podporu záměru investora, Office park Šantovka, vystavět v těsné blízkosti historického jádra Olomouce osmnáctipodlažní výškovou budovu. Dnes má mít plánovaný věžák Šantovka Tower celkem 23 podlaží s 90 byty a měl by vyrůst pouhých 890 metrů od budovy radnice. Svou výškou 78 metrů by se společně s radnicí stal po katedrále sv. Václava druhou nejvyšší stavbou ve městě.

Dnes, po osmi letech složitého vývoje s bezpočtem rozsudků, rozhodnutí, stížností a odvolání spěje kauza do nebezpečného finále. Vinou špatně fungující státní památkové péče, která návrh výškové budovy řádně neposoudila a v důsledku neochoty vedení města chránit nenahraditelné kulturně historické hodnoty Olomouce má investor reálnou možnost získat pro stavbu Šantovka Tower územní rozhodnutí. Přesto ještě není pozdě.

1. Vyzýváme proto politické představitele statutárního města Olomouce, aby se zasadili za ochranu městské památkové rezervace. Vyzýváme Radu města Olomouce, aby pro dotčenou lokalitu v souladu s doporučením Nejvyššího správního soudu vydala dočasnou stavební uzávěru.

2. Apelujeme na zástupce magistrátní a krajské státní správy, aby respektovali veřejný zájem a zajistili objektivní a odborné posouzení záměru Šantovka Tower.

3. Obracíme se na nejvyšší orgány a představitele ČR, aby se svou prestiží a autoritou postavili za ochranu historického jádra Olomouce a jeho jedinečného panoramatu, které se vyvíjelo kontinuálně po celé tisíciletí.

Olomouc, druhá nejvýznamnější památková rezervace ČR, se pyšní téměř třemi stovkami kulturních památek a řadou národních kulturních památek v čele s románským biskupským palácem, kostelem sv. Mořice, souborem barokních kašen a sloupů či klášterem Hradisko. Díky kulturní památce UNESCO, sloupu Nejsvětější Trojice, je význam Olomouce, barokní perly Moravy, celosvětový. Naše společná odpovědnost za její budoucí podobu je proto obrovská a zavazující.

Za petiční výbor:

Ing. Arch. David Helcel, oprávněný zástupce petičního výboru – iniciativa Občané proti Šantovka Tower, Dolní náměstí 58/30, 779 00 Olomouc

Prof. Phdr. Pavel Zatloukal, Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě, Reální 1476/5, 701 03 Ostrava

Prof. PhDr. Rostislav Švácha - Za krásnou Olomouc, z.s., Kosinova 874/7, 779 00 Olomouc, IČO 22689931

Pavel Přemysl Ries - Asociace pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR, z.s., Karolíny Světlé 1019/5, 110 00 Praha 1, IČO 04 708 911

My, níže podepsaní občané, souhlasíme s textem „Petice za záchranu historického panoramatu Olomouce“ ze dne 6. září 2016.

Petici adresujeme:

°prezidentovi ČR – Miloši Zemanovi,

°předsedovi Vlády ČR – Bohuslavu Sobotkovi,

°předsedovi Poslanecké sněmovny PČR – Janu Hamáčkovi,

°předsedovi Senátu PČR – Milanu Štěchovi,

°ministrovi kultury ČR – Danielu Hermanovi,

°hejtmanovi Olomouckého kraje - Jiřímu Rozbořilovi,

°primátorovi statutárního města Olomouce – Antonínu Staňkovi.

Autor: David Helcel | 3546 podpisů

Petice za dobrou alternativu středočeské dálnice D3 55 podpisů

Petice za dobrou alternativu středočeské dálnice D3

Území na jih od Prahy (mezi Prahou a Meznem) je významnou rekreační oblastí, zároveň však zdejší obyvatelé v rozvíjejících se obcích denně dojíždějí do větších měst za zaměstnáním. Oba tyto vlivy kladou velké nároky na dopravní obslužnost a současně ochranu a citlivost přístupu ke zdejší krajině. Základní podmínkou udržitelného využívání území je proto chytré a efektivní řešení osobní dopravy, které by nenarušovalo přírodní a kulturní hodnoty území.

Znepokojuje nás, že

- je stále prosazován v mnoha ohledech zastaralý projekt tzv. Západní varianty dálnice D3, který trpí zásadními nedostatky,
- není věnována dostatečná pozornost rozvoji místní efektivní dopravní sítě a obyvatelé jsou de facto nuceni strádat v dopravních zácpách či strpět dlouhé objíždění a denně řešit obtížnou cestu zejm. za prací do větších měst.

Podporujeme proto iniciativu Alternativa středočeské D3 a požadujeme

1) vypracovat alternativní návrhy řešení dopravní obslužnosti dotčeného území s důrazem na využití veřejné dopravy, návaznosti na Pražskou integrovanou dopravu, železnici a vhodné silniční trasy
2) bezodkladně modernizovat silnici I/3 v úseku Mirošovice – Mezno výstavbou dalších jízdních pruhů, obchvatů obcí ležících přímo v její trase (Olbramovice, Miličín aj.), mimoúrovňových křižovatek, přechodů či tunelů (apod.) tak, aby byla zajištěna plynulá průjezdnost této silnice a snížena zátěž životního prostředí obyvatel dotčených obcí
3) koncepční podporu rozvoje obcí směřující k místní stabilitě a zvýšení kvality života obyvatel, nikoliv ke zvyšování zátěže životního prostředí, plýtvání zdroji a závislosti na vzdálených regionech
4) odložit záměr výstavby středočeské D3 a důsledně aktualizovat podklady pro její ev. výstavbu na základě

odborných studií, které nebudou vycházet z údajů starších 10 let před uvažovaným termínem výstavby,
5) zohlednit přínos modernizovaného IV. železničního koridoru Praha – České Budějovice pro dopravní obslužnost dotčeného území
6) zohlednit přínos modernizované silnice I/3 pro dopravní obslužnost dotčeného území
7) zohlednění technické a finanční náročnosti řešení vzhledem k jejímu přínosu

Autor: Roman Andres | 55 podpisů

za kvalitní řešení náměstí Míru v Jindřichově Hradci 151 podpisů chybí 349

za kvalitní řešení náměstí Míru v Jindřichově Hradci

dle Ústavy ČR a zákona č. 85/1990 Sb.

adresátem petice je zastupitelstvo Města Jindřichův Hradec

Městský úřad Jindřichův Hradec, Klášterská 135/II, 377 01 Jindřichův Hradec

My, níže podepsaní občané města Jindřichův Hradec a jeho příznivci, kterým není lhostejné, jakým způsobem radnice tohoto města nakládá s kulturním dědictvím, jsme znepokojeni výběrem projektu na úpravu náměstí Míru, které tvoří samotné jádro městské památkové rezervace.

Rada města Jindřichův Hradec dne 18. ledna 2017 rozhodla o vyhlášení ankety na výběr varianty úprav náměstí Míru, která probíhala od 24. ledna do 8. února tohoto roku. Zároveň předložila dva návrhy těchto úprav (s pořadovým číslem 3 a 5), o nichž mohl v anketě, která byla vyvěšena na internetových stránkách města a v Informačním centru v Panské ulici, hlasovat kdokoliv. Týden po zahájení ankety přibyla další možnost hlasování, tzv. „nulová varianta“. Varianta s číslem 3 obdržela 471 hlasů, pro variantu 5 hlasovalo 375 respondentů. „Nulovou variantu“ volilo, vzhledem k jejímu zpoždění, celkem 121 hlasujících. Domníváme se, že anketa, v níž se jedna z variant objeví v možnostech hlasování až týden po jejím zahájení, je neprůkazná a nelze z ní vyvodit jakékoliv platné závěry.

Ve středu, 15. února 2017, rada města Jindřichův Hradec přesto rozhodla na základě výsledků ankety o vítězném návrhu, jímž je varianta č. 3. Bohužel tato studie z našeho pohledu nedosahuje adekvátní kvality. V předloženém materiálu chybí jakékoliv ideové zdůvodnění a koncepční argumenty, které by řešení obhájily. V neposlední řadě je dle našeho názoru zpochybnitelná i estetická kvalita použitých prvků mobiliáře.

Nekvalita předložených návrhů tkví v nekoncepčním procesu, který radnice při řešení předprojektové dokumentace nastavila. Investici 2 milionů korun na úpravu náměstí Míru podle varianty č. 3 považujeme za zbytečnou.

Anketu, ve které může kdokoliv dodatečně hlasovat mezi dvěma finálními návrhy, nepovažujeme za adekvátní formu dialogu mezi městem a jeho občany o budoucí podobě náměstí Míru. Vzhledem k tomu, jak byl dosavadní proces zadávání a výběru předprojektové dokumentace netransparentní, žádáme o přehodnocení celé věci. Jsme přesvědčeni, že korektní a transparentní cesta vede ke kvalitnímu náměstí prostřednictvím regulérní architektonické soutěže. Vypsání této soutěže by měla předcházet obsáhlá debata s občany o tom, jaké náměstí chtějí mít a především by mělo být formulováno jasné zadání, a to opět ve spolupráci s odborníky na tvorbu veřejného prostoru.

petiční výbor

MgA. Filip Hauser, Hradecká 250, Stráž nad Nežárkou, 378 02 - umělec

Bc. Matěj Šebek, Stará cesta 596, Jindřichův Hradec, 377 01 - student architektury

Mgr. Martin Vaněk, Panská 136/ I, Jindřichův Hradec, 377 01- historik umění a kurátor

kontaktní osoba

MgA. Filip Hauser, Hradecká 250, Stráž nad Nežárkou, 378 02, filiphauser@gmail.com, 728 479 447

Petici oficiálně podpořili

akad. soch. Josef Andrle, sochař

Mgr. Stanislav Beran, spisovatel

Ing. arch. Pavel Boček, architekt

Mgr. et MgA. Zdeněk Kasper, podnikatel

MgA. Mag. Arch. Jakub Klaška, architekt

akad. soch. Vladimír Krninský, sochař

Mgr. Jarmila Kulhavá, býv. ředitelka ZUŠ v JH

Vojtěch Maděryč, ředitel ZUŠ v J. Hradci

Ing. Karel Matoušek, zastupitel

akad. mal. Antonín Málek, umělec

Mgr. Jan Mikeš, kastelán zámku v JH

Bc. Marián Mikula, zástupce ředitele ZUŠ

Zdena Skořepová, umělkyně

Kateřina Špidlová, podnikatelka

Autor: Filip Hauser | 151 podpisů

Petice PROTI výstavbě obchvatu - Jílové u Prahy 8 podpisů

Petice PROTI výstavbě obchvatu - Jílové u Prahy

Z hlediska zachování a ochrany přírody,ale i dopravní obslužnosti je obchvat Jílového nesmyslný,neekonomický a nepotřebný.

Dopravní situace ve středu města není v žádném případě tak vyhrocená a nezpůsobuje větší komplikace,není tedy nutné žádné opatření vyžadující přesměrování tranzitní dopravy do okolí.S výstavbou obchvatu se extrémě navýší doprava do velmi malé oblasti a tedy i způsobí zátěž pro přírodu,navýšení dopravních nehod,negativní dopad na migraci zvěře,způsobí ,,zeď ",která bude oddělovat okraj města s přírodou.Navíc by měl procházet kolem tak klidného místa jako je hřbitov.Na počátku 90.let si tehdejší vláda nechala vypracovat geologický posudek na jehož základě je velmi nevhodné v této oblasti uvažovat o jakékoliv větší dopravní stavbě,kvůli nestabilnímu podloží.Důvodem je celá síť zlatonosných štol a chodeb.Řada z nich stále čeká na své objevení,aby se mohly stát historickou památkou nebo turistickou atrakcí.Vždyť zlato je vlastně největší doménou Jílového.

Okolí,kudy by měl obchvat procházet by mělo sloužit obyvatelům a návštěvníkům jako lesopark k rekreaci,na volný čas,odpočinku,sportu,relaxaci,volný pohyb lesních nebo chovných zvířat,atd.Tato oblast by měla zůstat naopak cenným KLENOTEM města!Jílové u Prahy by mělo zůstat atraktivním,klidným a pohodovým místem bez jakýchkoliv velkých dopravních staveb nebo většího nárůstu nové zástaby.

Autor: Martin Šmejkal | 8 podpisů

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?