Petice za odvolání ředitelky ZŠ Jílové 4 podpisy chybí 396

Petice za odvolání ředitelky ZŠ Jílové

Vážená Rado města.

Obracíme se na Vás, protože jsme znepokojeni situací na ZŠ Jílové.

Od nástupu nové ředitelky, Mgr. Markéty Kácové, provází naši školu mnoho nepříjemností. Jsme znepokojeni tím, že přes mnohé přehmaty a porušení zákona, Mgr. Kácová stále zastává svou pozici, čímž trpí nejen pověst školy, ale také máme obavy o kvalitu vzdělávání našich dětí.  Protože se situace nelepší, rozhodli jsme se svými podpisy podpořit návrh zastupitele, pana Jiřího Peterky, na odvolání současné ředitelky ZŠ Jílové. Jako hlavní důvody k tomuto kroku uvádíme:

• porušení rozpočtové kázně, kdy si vedení školy neoprávněně vyplácelo odměny, jak vyplývá z protokolu České školní inspekce, čj. ČŠIU-551/13-U z roku 2013;
• rozpory v Koncepci rozvoje ZŠ, kterou Mgr. Kácová předložila v konkurzním řízení a skutečným stavem (špatná komunikace s rodiči, špatná atmosféry mezi zaměstnanci školy a vedení, atd.);
• nenaplňování výstupů ŠVP ZV, jak je uváděno v inspekční zprávě čj. ČŠIU-551/13-U z roku 2013 i čj. ČŠIU-158/15-U z roku 2015, jde tedy o opakované chyby;
• velký odliv kvalifikovaných zaměstnanců v posledních 3 letech, především 10 pedagogických pracovníků, kteří jsou částečně nahrazování sice mladými, často však nekvalifikovanými zaměstnanci, kteří si vzdělání teprve dodělávají
• jak vyplývá z výše uvedené inspekční zprávy z roku 2015 „vzdělávání zajišťuje 25 pedagogů, z nichž 19 je kvalifikovaných….26% pro 2. stupeň“ – v souvislosti s tímto zjištěním se oprávněně obáváme o kvalitu vzdělávání našich dětí;
• špatné manažerské vedení a chyby související s neoprávněnými výpověďmi, v důsledku čehož jsou z rozpočtu školy vypláceny peníze (ušlá mzda, odškodnění, poplatky právníkům, mimosoudní vyrovnání) ve stotisícových částkách. Kdyby nedocházelo k těmto chybám, tyto peníze mohly být využity ve prospěch našich dětí, zatímco nyní v podstatě „vyletěly komínem“ a byly zbytečně promrhány;
• velký odliv žáků na děčínské školy, který lze oprávněně přisuzovat nespokojenosti rodičů s vedením školy a především s nedostačující kvalitou výuky;
• nový rozvrh třídy 3. B, kdy po odchodu Mgr. Bernardové budou děti 3 z hlavních předmětů vyučovat 2 různé učitelky, což je značně nestandardní. Navíc obě nové učitelky mají velmi rozdílný přístup k dětem, což je v jejich mladém věku velmi matoucí a z psychologického hlediska a zdravého rozvoje dítěte to rozhodně není žádoucí…

Výše jsme uvedli pouze několik bodů, které považujeme za nejzávažnější. Je toho mnohem více. Podrobnou zprávu jste obdrželi v materiálech pro zastupitele, která byla zpracována panem Peterkou, a s níž se ztotožňujeme.

Na základě výše uvedených bodů a materiálů, které byly projednávány na zastupitelstvu, žádáme o opětovné projednání vhodnosti setrvání Mgr. Markéty Kácové na postu ředitelky ZŠ Jílové.

Autor: Jiří Peterka | 4 podpisy

PETICE ZA ZŘÍZENÍ STANOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY VE MĚSTĚ VARNSDORF 33 podpisů chybí 967

PETICE ZA ZŘÍZENÍ STANOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY VE MĚSTĚ VARNSDORF

My občané města Varnsdorf, okolních měst a obcí tímto v souladu se Zákonem č. 85/1990 Sb. o právu petičním, vycházejícím ze čl. 18 Listiny základních práv a svobod, žádáme vedení Ústeckého kraje, který je zřizovatelem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje
(ZZS ÚK), aby podniklo ve spolupráci s vedením Města Varnsdorf kroky ke zvýšení dostupnosti a kvality poskytování neodkladné zdravotní péče o obyvatele města Varnsdorf a obcí jeho spádové oblasti i okolních měst a obcí Šluknovského výběžku v souladu se Strategií podpory zdraví a rozvoje zdravotních služeb v Ústeckém kraji na období 2015 – 2020.

Zdůvodnění:

Sanitky ZZS ÚK do oblasti Varnsdorfu dojíždějí průměrně 12 km z Rumburku
či 26 km z Velkého Šenova. Dojezdová doba v některých případech neumožňuje záchranu lidského života či odvrácení trvalých následků na zdraví pacientů (infarkt, mrtvice). Příhraniční poloha Varnsdorfu, který je druhým nejlidnatějším městem okresu Děčín, neumožňuje efektivní zálohu rumburské ZZS z okolních stanovišť. Nejbližší stanoviště je až v České Kamenici.

Ve městě se nachází několik sportovních a společenských zařízení s kapacitou přesahující 500 míst. Konají se zde významné události, například sportovní utkání národní fotbalové ligy. Dále jsou zde nákupní centra, řada významných továren s vysokým počtem zaměstnanců, sjíždějících se do města ze širokého okolí.
Ve městě působí největší střední škola v kraji s kapacitou přesahující 2000 žáků.

V současné době činnost rychlé záchranné služby v případech srdečních kolapsů i některých úrazových stavů nahrazuje Městská policie Varnsdorf, která v rámci systému First Responder ročně zachrání několik lidských životů, dále je ZZS suplována místní úrazovou ambulancí Nemocnice Varnsdorf, kam jezdí lidé osobními vozidly či taxíky aby jim poskytli rychlejší ošetření než posádka záchranky z Rumburka.

Žádáme proto Ústecký kraj o zřízení stanoviště zdravotnické záchranné ve městě Varnsdorf. Žádáme taktéž Město Varnsdorf, aby své občany v této snaze podpořilo, zejména finančním podílem na ročním provozu záchranářské základny, dále například poskytnutím prostor pro zázemí posádky rychlé záchranné služby za výhodných podmínek.

Petici sestavil: Pavel Vodička ml., Chmelařská 1121, Varnsdorf 407 47

Kontakt: pavelvodicka@email.cz

Ve Varnsdorfu 13. 4. 2015

Autor: Pavel Vodička | 33 podpisů

Ústecký x celá ČR

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?