Petice  za  vznik  a  rozšiřování  malých  inovativních  škol
4057 podpisů

Petice za vznik a rozšiřování malých inovativních škol

Autor: Anna Kuříková | vloženo: 13.03.2017 | 4057 podpisů
Sdílejte s přáteli

Petice za vznik a rozšiřování malých inovativních škol   dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

Ve Studenci, 12. března 2017

Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.                                                               Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy,                                                        Karmelitská 529/5 , 118 12 Praha 1

Vážená paní ministryně,

je čím dál více státních i soukromých škol, kde děti neztrácejí svou přirozenou zvídavost, otevřenost a radost ze života. Vzdělávají se v respektujícím prostředí, učí se sdílet a spolupracovat. Vyrůstají z nich lidé samostatní a odpovědní.

Tam, kde taková škola nebo třída není, se rodiče snaží o změnu. Pokud však se školou nenacházejí společnou řeč, usilují o vznik školy nové.  Jsou ochotni věnovat vzniku a provozu školy svou energii, čas i peníze. Obce a kraje většinou vznik škol podporují.

Nově vznikající školy jsou otevřeným prostorem, komunikují s rodiči, spolupracují navzájem. Inspirují se fungujícími modely vzdělávání ze zahraničí a přizpůsobují je českému prostředí. Rozšiřují tak nabídku vzdělávacího systému České republiky v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem. Tyto školy odpovídají potřebám dnešních dětí, české školství obohacují a přinášejí rodinám možnost volby způsobu vzdělávání.

Až do loňského roku byly nové školy při splnění daných požadavků zapsány do rejtříku škol. Nyní se situace uprostřed procesu schvalování změnila. Mnoho vznikajících škol dosud neobdrželo vyjádření, mnohé byly zamítnuty s odkazem na volnou kapacitu škol v obci, i když tato volná kapacita neumožňuje vzdělávat děti tak, jak si mnozí rodiče přejí.

Svým podpisem Vás, paní ministryně, žádáme, aby MŠMT umožňovalo vznik a rozšiřování malých inovativních škol.

Děkujeme,

MUDr. Anna Kuříková, Studenec 438, 512 33

17.03.2017 12:14

Děkuji všem za podpis, za podporu a sdílení. Děkuji za vzkazy pod peticí. Číst si je mi dodává sílu. Podpisy v pondělí 20.3. ve 12h vytisknu a pošlu paní ministryni. Petice poběží i dál, ale prvních (doufám) 2000 podpisů zašlu v pondělí. Prosím, sdílejte ještě. Anna Kuříková

20.03.2017 11:22

Děkuji Vám za podpis petice, k vytištění se dostanu dnes ve 13h, přesáhneme hranici 3000 podpisů? Anna Kuříková

20.03.2017 16:17

Petici i s 3064 podpisy jsem vytiskla a jdu poslat paní ministryni. Děkuji Vám za podporu. Petice je stále otevřená. Anna Kuříková

27.03.2017 11:48

Petice je stále otevřená a situace je stále aktuální. MŠMT o mnoha školách ještě nerozhodlo. Podle nahlédnutí do spisů jsme očekávali zamítnutí většiny žádostí. V pátek pan náměstek Pícl řekl, že předpokládá, že ještě cca polovina ze 40 žádostí bude vyřízena kladně......???

27.03.2017 11:49

Komu bude petice předána: Ministryně školství mládeže a tělovýchovy

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 223

Zatím žádné komentáře.

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podpisy | 4057 (+189 nepotvrzených)

• Jana Balšíková | Brno
  • Ivona Kubíková | Kunštát
  • Údaje podepisujícího nezveřejněny
  • Mgr. Markéta Vaculová | Ostrava
  • Eva Spěváčková | Brno
  • Naďa Karasová | Třebíč
  • Jana Nevtípilová | Přerov
  • Jana Špernáková | Hůry
  • Marcela Němcová | Olomouc
  • Údaje podepisujícího nezveřejněny

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?