Petice za zrušení blokových čištění

Petice za zrušení blokových čištění

Autor: Zbyšek Martoch | vloženo: 19.10.2016 | 2 podpisy
Sdílejte s přáteli

Ve stovkách obcí a městských částí probíhá několikrát do roka tzv. blokové čištění. Prakticky neustále, je z tohoto důvodu, na některé z ulic poblíž vašeho bydliště, zákaz zastavení. Lidé proto musejí provizorně parkovat jinde a tím se ještě zhoršuje zoufalý nedostatek parkovacích míst.

Přínos blokového čištění je naprosto nulový.

Když srovnáte čistotu ulice v malinké obci, kde nikdy neproběhlo blokové čištění a ulici, která je několikrát ročně vyčištěna, nepoznáte rozdíl.

Provádění blokového čištění v říjnu je naprostý výsměch občanům, neboť po 48 hodinách je opět všude spousta listí z okolních stromů.

Navrhujeme, aby bylo buď naprosto upuštěno od blokových čištění a nebo, aby proběhlo maximalně jednou ročně, a to na jaře, za účelem odstranění posypového štěrku a soli, či mimořádně po dokončení nějakých stavebních prací.

Na obce napojené firmy, které provádějí bloková čištění, by mohly namísto toho čistit chodníky. Pneumatikám, narozdíl od našich bot, totiž bláto a listí nevadi.

Drtivá většina obcí v ČR je zadlužená a přesto nesmyslně vynakládá milionové částky na neúčelná bloková čištění.

Dobrý hospodář takto nesmí postupovat.

Ušetřené prostředky lze využít například k odstraňování sněhu z chodníků. Pokud obec má přebytkový rozpočet a chce využít tyto peníze k čištění ulic a parkovišť, nechť neprovádí bloková čištění, ale najme metaře, kteří budou sice pomalu, ale zato každodenně čistit místa, kde zrovna nestojí auta. Toto by mělo i značný sociální rozměr, již za první republiky byli jako metaři najímání nekvalifikovaní, sociálně slabí občané.

Myslíme si, že bloková čištění jsou zbytečná a jejich přínos naprosto nevyváží náklady a naše statrosti s tím spojené. Žádáme zastupitele, aby vzali tento náš racionální názor na vědomí a od blokových čištění upustili.

POZNÁMKA:

Příznivci tohoto návrhu, šiřte prosím odkaz na tuto petici dál pomocí e-mailů a sociálních sítí.

Nalepujte odkaz e-petice.cz/zruste-blokova-cisteni pod značky se zákazem zastavení kvůli blokovému čištění. Ať se všichni dozví, že bloková čištění nemusíme snášet.

Komu bude petice předána: zastupitelům a radním měst

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 2