Jágrova kritika? Ale no tak...

Autor: Gianluca Pagliuca | vloženo: 26.05.2014
Sdílejte s přáteli

Tak nám Jarda končí. Alespoň to tvrdí. I když, všem je jasný, že tak trochu ve víru emocí. Důležitý je, že jeho naštvání je zcela oprávněný. Bože, to bylo zase keců na jeho adresu, jak už nestíhá, jak by to měl nechat mladším.

Takže popořadě. Na vrcholný akce nejezdí nejmladší, ale nejlepší. To, že máme všehovšudy tři útočníky mladší třiceti let, co za něco stojí a jsou ochotní přijet, přece není jeho chyba. Kdyby Růžička chtěl obětovat tohle mistrovství a vzal jen hráče pod 25 let, na zkušenou, budiž. Ale když vyhlásím útok na medaili, tak prostě beru ty nejlepší.

Že nestíhá tak bruslit, jako dřív? Ale vždyť Jarda nikdy nebyl excelentní bruslař, věk nezastaví, takže ano, slabina bruslení byla vidět. Jenže ono nestíhalo i dost mladších, a když náhodou stíhali, jako třeba Sekáč, projeli úžasnou rychlostí do útočnýho pásma, kde v rohu ztratili puk. Protože udržet ho tam, odclonit protihráče a ještě dobře nahrát, to zvládal z našich hráčů jen jeden a to ten nejstarší, co už prý nestíhal.

Chcete Jágra na MS 2015? Podepište petici:

Chceme Jaromíra Jágra na MS 2015 pořádaném v České Republice!

Českej expert a fanoušek má zásadní problém. Pohybuje se buď v oblasti nekritického obdivu, takže by pro něho Jágr byl nejlepším hráčem zápasu, i kdyby vůbec nenaskočil, nebo naopak čeká na každý jeho zaváhání, aby s úšklebkem prohodil, že je Jarda starej, nestíhá a pohonil si tak svoje ušlápnutý ego.

Pravda o Jágrově výkonnosti je taková, že už to dávno není hráč, co udělá sto bodů za sezónu. Ale pořád patří mezi padesát nejlepších na světě, potažmo tři nejlepší mezi českýma,  a obdiv, kterej se mu i v Americe dostává, je zcela zaslouženej.

Hlavně je to ale přemýšlivej člověk, kterej si jako jeden z mála úspěšných sportovců naplno uvědomuje, že všechno, co dělá, vidí desetitisíce lidí, kteří k němu vzhlíží. A snaží se podle toho chovat. Taky udělal za mlada pár průšvihů, ale ta doba je dávno pryč. Kdyby se každej sportovec místo prohánění ve Ferrari staral o to, aby dával dobrej příklad dětem, aby obětoval zasloužený volno dřinou pro svou zemi a aby se pokusil lidem opravdu něco předat, místo klasických frázích o štěstíčku, nevyčníval by Jágr tak moc, jak vyčnívá. Jenže ono to prostě běžný není. I proto je Jarda to co je a to co bude nehledě na to, jestli dá v příští sezóně padesát gólů, nebo žádnej.

Legenda.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 803

23. 09. 2021 | Kate Meria | Dubai
Thank you for posting such a great article! I found your website perfect for my needs. attestation services in uae
02. 12. 2020 | 1 word 4 pics | newyourk
Great Content Bro thanks for this Website... you are try to do some best of peoples...
i WILL share the content with my friends....
once again thanku so much>>>>>>>>>>>

4 pics 1 word letters 5
13. 05. 2020 | sam harries | hyderabad
People appreciate shopping for astounding, engaging, captivating and every once in a while alluring fragrances for them selves and relating to other people. This can be executed helpfully alongside modestly in an on-line aroma shop. happy beds discount code you can find upto 90% Off coupons of "happy beds " & other brands coupon codes from www.reemscoupons.com
26. 05. 2014 | Petr Kasl | Kladno
Naprosto souhlasím s výše uvedenou úvahou.
Kolikrát jsme slyšeli rádobyodborníky tvrdit, že Štěpánka Hilgertová je už na vrcholné výkony "stará"?
Podle mne platí jediné kritérium: Kolik máme lepších? Výsledek je krásná, kulaťoučká nula.

O autorovi

Gianluca Pagliuca