Kdo za to může?

Autor: Gianluca Pagliuca | vloženo: 29.04.2014
Sdílejte s přáteli

Dnes dopoledne vyprchal život Ivety Bartošové. Zlomené ženy, která již nevěděla, co si se svým životem počít. Bulvár vyhrál, bude mít zase několik týdnů o čem psát. Protože už dávno překročili hranici vkusu a slušnosti. Trochu tak zaniká v pozadí to nejdůležitější. Vždyť zbytečně a předčasně skončil lidský život.

Čím si Iveta Bartošová vysloužila své výsostné postavení nejoblíbenější ženy bulváru? Svým zpěvem těžko. Koneckonců známe ji skoro všochni, ale ruku na srdce, kdo by dokázal vyjmenovat alespoň tři její písničky z tohoto tisíciletí? Čímž nechci tvrdit, že se nejednalo o dobrou zpěvačku. Jenže o zpěvu to již dávno nebylo.

Základem všeho byla její křehkost a životní naivita, se kterou se stále znovu nechala ovládat a manipulovat lidmi ve svém okolí. Z čehož vždy plynul pád. Opět se pokusila postavit na nohy a následoval další pád. Protože opravdu jen minimu lidí kolem Ivety na ní záleželo. Kdepak, pochopili, že pokud nic neumí a nikoho nezajímají, není snazší cesty do médií než skrze Ivetu.

Když pak dosáhli svého, mohli ji opět poslat dál, aniž by si uvědomili, jaké nezacelitelné rány způsobují v jejím nitru. Koneckonců, nebyli v tom sami, neboť za nimi stál všemocný bulvár. Desítky novinářů, kteří nedokázali nic jiného, než se honit za člověkem, který je na konci sil, aby dostali svoji vytouženou fotku zoufalé ženy, přidali pár řádků nesmyslů a spokojeně si protřeli ruce nad tou povedenou prací.

Jenže házet vše na bulvár by bylo také příliš jednoduché. Protože ten se řídí pouze zákonem trhu, kde je poptávka, je i nabídka. Kolik z těch tisíců rozhořčených lidí, co dnes budou spílat bulváru za to, že chudinku Ivetku dohnal do hrobu, nepřečetlo jediný článek? Ve státě, kde jsou nejčtenější noviny synonymem bulváru, se takových nejspíš moc nenajde. Kdož jsi bez viny, hoď kamenem.

Takže nejvíce líto to nejspíš bude těm, které Iveta Bartošová vlastně vůbec nezajímala. Protože spousta z nich bude mít pouze pocit zbytečně ztraceného života. Všichni ostatní by se měli nejprve zamyslet, než na někoho ukážou prstem.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 0

Zatím žádné komentáře.