Magistrát právě rozhoduje: Déčko se začne stavět letos, nebo možná vůbec

Autor: Martin Kuruc | vloženo: 22.01.2015
Sdílejte s přáteli

Současný rozpočet hl.m.Prahy jasně ukazuje, že ani v letošním roce nebude možné zahájit všechny projekty, které politici jednotlivých stran a hnutí ve volbách Pražanům slíbili. Právě v těchto dnech se proto na Magistrátu rozhoduje, které z projektů budou skutečně realizovány a které budou opět odloženy nebo úplně zrušeny. Nechceme, aby bylo Déčko znovu předběhnuto jiným projektem, a to tím spíš, že letos je pravděpodobně poslední možnost, jak ke spolufinancování využít dotací Evropské unie. Bez možnosti využití těchto dotací se přitom schopnost města financovat projekt výstavby Déčka přesouvá do říše snů, a to minimálně na dalších deset až patnáct let.

V dnešní době bohužel stále více platí, že největší šanci na prosazení mají zpravidla takové projekty, jejichž zastánci se ozývají nejhlasitěji a nikoliv projekty, které jsou opravdu nejpotřebnější.  I to je ostatně jeden z důvodů, proč  Déčko ani po 20 letech slibů dosud nestojí.

Sesbíráním alespoň 10.000 podpisů do konce února letošního roku chceme ukázat, že se jedná o problém, který velká část Pražanů (voličů) vnímá jako zásadní a urgentní. Chceme, aby se tak tento projekt stal atraktivním tématem také pro média. Následná mediální publicita může výrazně pomoci prosadit výstavbu Déčka mezi projekty, které se v letošním roce opravdu začnou realizovat.

Jsme si samozřejmě vědomi toho, že pouhou peticí výstavbu Déčka  neurychlíme. Petice je ale důležitým začátkem našeho boje a my věříme, že ho tentokrát spolu s Vámi můžeme vyhrát!

Děkujeme moc za dosavadní podporu, kterou nám vyjadřujete.

foto: novinky.cz

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 75

31. 12. 2019 | Rank Feed | Melbourne