Odtáhli vám auto? Změňte zákon!

Autor: Lars Larsen | vloženo: 23.05.2014
Sdílejte s přáteli

Když zaparkujete auto tam, kde nemáte, hrozí vám jeho odtažení. Pokud kvůli tomu přijdete pozdě do zaměstnání, máte smůlu. Čekají vás nepříjemnosti s nadřízeným, pak musíte pro auto a otevřít peněženku… Příště si pořádně rozmyslíte, kde zaparkovat, abyste mohli od auta odejít bez obav, že je na daném místě nenajdete. Platí to pro všechny a myslím si, že je to naprosto v pořádku. Zákon by přece platit pro všechny měl.

Jiného názoru jsou ovšem někteří páni poslanci. Ti přece pracují mnohem víc než ostatní (a jsou za to náležitě honorováni) a tak by přece mohli parkovat tam, kde se jim zamane. Co ale dělat, když jim to zákon neumožňuje? Není nic jednoduššího, než zákon změnit. Od toho jsou koneckonců zákonodárci. A tak člen hospodářského výboru sněmovny František Laudát přišel na zasedání výboru s tím, že by do novely zákona o pozemních komunikacích byla zapracována výjimka pro vozy osob požívajících imunitu či výsady plynoucí z mezinárodních smluv. V odůvodnění návrhu se píše, že v poslední době došlo k několika případům, kdy městská policie nechala odtáhnout vozidlo poslance nebo senátora, i když bylo označeno kartou jako vozidlo zákonodárce. „Tímto postupem došlo v některých případech k závažnému narušení výkonu poslaneckého nebo senátorského mandátu, neboť těmto poslancům a senátorům bylo fakticky znemožněno dostavit se na důležitá jednání Poslanecké sněmovny nebo Senátu,“ píše se doslova v odůvodnění. Pozměňovací návrh podpořili jednohlasně všichni přítomní členové výboru. Co k tomu dodat? Snad jen to, že pokud bude novela zákona o tento návrh rozšířena, poslanci a senátoři budou moci parkovat prakticky kdekoliv. A že zaplní třeba vaše místo? Budete mít opět smůlu. Poslanec či senátor je přece člověk, který musí být na jednání včas, aby mohl rozhodovat o blahu nás všech.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 2

10. 09. 2014 | Boleslav Povolný | Plumlov
Někteří lidé mají stále ve svém podvědomí dělení společnosti "Geblsovými zákony", na nadlidi, lidi a podlidi. Smutné je, že je najdete i na rozhodujících místech, jako v parlamentu, ale demokracie mají plná ústa.
+0 | -0
doporučit +
21. 08. 2014 | Pavel Kryštof | Brno
Cituji:Když zaparkujete auto tam, kde nemáte, hrozí vám jeho odtažení. Pokud kvůli tomu přijdete pozdě do zaměstnání, máte smůlu. <br /> <br />Komentuji:Když zaparkujete auto tam, kde nemáte, jste debil, kterému ani petice nepomůže.
+0 | -0
doporučit +