Silou k úspěchu

Autor: Gianluca Pagliuca | vloženo: 13.05.2014
Sdílejte s přáteli

Když to nejde bez síly, jde to silou. Alespoň to nám ukazuje Rusko. Nebo je tu snad ještě někdo, kdo pochybuje o tom, že Ukrajina přijde o nezanedbatelnou část svého území? Jenže ona i ta síla se musí umět použít.

Ani ti největší rusofilové nevěří tomu, že by Rusko bylo schopno otevřené války. Takovou sílu prostě a jednoduše aktuálně nemá a ztímco na ekonomické sankce je schopno odpovídat protitahy a náhradou bývalých obchodních partnerů novými, na poli bitevním by takového partnera hledalo jen těžko. A proto využilo rozpolcenosti ukrajinského lidu po převratu a vytáhlo do boje za ochranu a práva ruského lidu na Ukrajině.

A v tuto chvíli se ukázalo, že síla se stále dá použít, protože protistrany v zajetí politické korektnosti neodpovídají silou, ale sestavením komisí a výborů, které budou zkoumat situaci pomocí všech uznávaných teorií, vysláním pozorovatelů, kteří po měsíci uprostřed probíhající války prohlásí, že opravdu cosi v nepořádku s takzvanými separatisty jest.

Jaké to překvapení, vždyť to, že jsou vyzbrojení nejmodernějšími zbraněmi ruské armády je známo takřka od začátku. Takže to teď máme potvrzené, dobře, ale to jsme asi slyšet nechtěli, říkají si v Bílém domě. A Nobelův mírový velvyslanec opět zvedne telefon, vytočí přímou linku do Kremlu, díky čemuž západní média můžou napsat, že prezident Obama mluvil dvě hodiny s prezidentem Putinem. Východní média k tomu ovšem ještě dodají, že prezident Putin necouvnul ze svých názorů ani o metr.

Takže co teď? Možná je na čase opět sestavit komisi nebo výbor, která přijde s novým šokujicím objevem, zatímco si usmívající ruský medvěd utrhne další část výživné země ukrajinské.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 0

Zatím žádné komentáře.