Chceme skatepark v Bohnicích 77 signatures

Chceme skatepark v Bohnicích

Bohnice spolu s Trojou a Čimicemi mají skoro 30 000 obyvatel a velkou část tvoří děti a mládež. Pro ty starší tu chybí místo, kde by se mohli věnovat sportům jako je skatebording, scootering (koloběžky), inline brusle či freesteyle BMX kola.

Pro bezpečné provozování těchto populárních sportů je skatepark podmínkou.

Chtěli bychom vybudovat skatepark v místě, kde nebude oběžovat místní obyvatele, ale bude dostupný pro fandy tohoto atraktivního sportu.

Proč tu stále není?

Co jsme pro to už udělali?

* V rámci vyhlášení participativního rozpočtu Prahy 8 v roce 2017 jsme navrhli skatepark a s tímto nápadem jsme ve veřejném hlasování získali druhý nejvyšší počet hlasů. Byly nám slíbeny I finanční prostředky z rozpočtu MČ Praha 8 a byl nám doporučen vhodný pozemek pro stavbu.

* Pro doporučený pozemek jsme ve spolupráci s firmou Mystic Constructions připravili potřebné podklady a návrh skateparku – pro následné vyhlášení výběrového řízení.

* Po volbách v roce 2018 zastavila současná koalice veškeré připravované i rozpracované projekty související s participativním rozpočtem

* Navíc se vyskytl nový záměr s původně navrhovaným pozemkem vhodným pro skatepark v blízkosti polikliniky Mazurská. Pozemek by měl být využit pro koncovou stanici plánované lanovky spojující sídliště Bohnice s Prahou 6 – Podbabou

* Společně s Magistrátem hl.m. Prahy a MČ Praha 8 jsme vytipovali další vhodné pozemky pro sportovní objekty – bývalý atletický areál mezi budovou Sevtu a Čimickým hájem a prostory u bazénu Šutka

* Proběhlo několik jednání (2019) o rozdělení atletického hřiště mezi tři sporty – skatepark, softbalové hřiště a trénkovou plochu pro dobrovolné hasiče.

* Jednání se zastavila kvůli dřívějším plánům na multifunkční halu.

Co chceme?

Chceme ukázat, že tyto sporty mají velké množství aktivních příznivců a skatepark bude plně využit.

Chceme navázat na generace jezdců, kteří v Bohnicích vyrostli a dotáhli to „dost daleko“ - např.

Petr Komárek – plnil svými fotkami titulky a magazíny Boardmag a Freemag, byl sponzorován a pravidelně se umisťoval na předních místech jak na závodech ČSP, tak i zahraničních závodech. Mezi jeho tehdejší sponzory patřila značka Carhartt

Lukáš Daněk – začal být vidět už ve svých patnácti letech, kdy si ho všimla značka Quiksilver, kterou reprezentoval několik let a následně začal jezdit za Nike SB. Pravidelně vyhrával závody ČSP a umisťoval se na předních místech na zahraničních závodech. V roce 2006 například vyhrál best trck contest na mistrovství Evropy a svými fotkami plnil jak tuzemské, tak i zahraniční magazíny. V roce 2010 se stal Mistrem ČR. Patřil k evropské špičce nové generace.

Jan Smékal - plnil svými fotkami magazíny Boardmag a Freemag, byl sponzorován a pravidelně se umisťoval na předních místech, jak na závodech ČSP, tak i zahraničních. Dlouhou dobu reprezentoval skate team úspěšné značky Horsefeathers.

Chceme nabídnout plnohodnotné moderní sportoviště – skatepark, který je nezbytný pro provozování adrenalinových sportů jako je skateboarding, scooter koloběžky, in-line brusle a BMX Freestyle kola.

Chceme, aby MČ Prahy 8 jednoznačně a rozhodně podpořila vznik adekvátního sportoviště a zasadila se o jeho vybudování.

Chceme pomoci najít finanční prostředky na jeho vybudování.

Jak bude skatepark využíván?

- Denodenně v rámci desítek aktivních nadšenců skatebordingu, scooter koloběžek, in-line bruslí a BMX freestyle kol

- Vznikne Skateboardový klub pod záštitou ČAS – České asociace skateboardingu

- Vznikne Skate akademie pro začátečníky pod vedením zkušených instruktorů

- Budou se zde organizovat závody a podobné akce

- Během prázdnin se zde budou konat příměstské skateboardové tábory

Děkujeme, že nás v tomto snažení svým podpisem podpoříte.

Jaroslav Kučera, Blanka Rošická

Petici připravil v srpnu 2020 Jaroslav Kučera, který bude zastupovat veřejnost pro jednání s  úřady.

Author: Blanka Rošická | 77 signatures

NEBERTE NÁM PLAY-OFF 2.HOKEJOVÉ LIGY ČESKÉ REPUBLIKY 226 signatures

NEBERTE NÁM PLAY-OFF 2.HOKEJOVÉ LIGY ČESKÉ REPUBLIKY

Lední hokej je kolektivním sportem, při kterém všichni členové týmu musí spolupracovat, aby dosáhli splnění svého cíle. V tomto případě to neplatí pouze pro hráče ledního hokeje 2.hokejové ligy, ale také pro trenéry, manažery, maséry, kustody, řidiče autobusu a v neposlední řadě hlavně pro FANOUŠKY. Pro ty všechny představuje cíl v drtivé většině právě úspěch v PLAY-OFF! Je velice demotivující postavit všechny tyto členy před hotovou věc a odepřít jim možnost bojovat o co nejlepší umístění ve speciální části sezóny. Věřím, že pro většinu lidí právě rozhodnutím o zrušení play-off  přijde odehrání takovéto sezóny skoro zbytečné. Soutěž přijde o své vyvrcholení a pokud bude mít první tým ve skupině např. náskok 25 bodů okolo Vánoc, tak zbytek zápasů se bude dohrávat už jen "z povinnosti". Popravdě, po rozhodnutí zrušit play-off je na zvážení, zda se celá sezóna nebude hrát jen "z povinnosti". Dle mého názoru by bylo dobré nechat o této záležitosti hlasovat jak manažery, tak samotné hráče a dát možnost prostřednictvím této petice vyjádřit názor také fanoušky. Chápeme závažnost situace, ale opravdu si nemyslíme že KORONAVIRUS si dá celou sezónu pauzu a nastoupil by až na PLAY-OFF. Odpovědní lidé by se měli pokusit vymyslet lepší způsob jakým způsobem dokončit sezónu než zrušit její fanouškovsky i hráčsky nejzajímavější část.

Author: Daniel Hrubý | 226 signatures

Nesouhlas s dodatkem ke Zřizovací listině ZŠ Leandra Čecha NMnM 427 signatures

Nesouhlas s dodatkem ke Zřizovací listině ZŠ Leandra Čecha NMnM

My, níže podepsaní, vyjadřujeme zásadní nesouhlas s plánovaným schválením dodatku č. 1 ke Zřizovací listině Základní školy Leandra Čecha v Novém Městě na Moravě.

Rada města Nové Město na Moravě na zasedání dne 6.4.2020 rozhodla doporučit zastupitelstvu města schválit Dodatek č.1 ke Zřizovací listině ZŠ Leandra Čecha. Cílem dodatku je VYJMUTÍ TĚLOCVIČNY z majetku​ svěřeného škole a její převedení do správy města.

Tato změna by znamenala, že škola, která se dlouhá léta profiluje jako škola se sportovním zaměřením, by neměla​ jako jediná velká škola v Novém Městě a okolí vlastní tělocvičnu. Veškeré rozhodovací kompetence by přešly do rukou orgánů města a škola by tak ztratila možnost nezávisle organizovat výuku tělesné výchovy a odpolední aktivity Školního sportovního klubu (se 150 dětmi) dle svých potřeb. Jde také o jediný prostor školy pro pořádání větších kulturních či vzdělávacích aktivit a skladové prostory a zázemí Školního sportovního klubu.

Zároveň bychom rádi upozornili na fakt, že nikdo z vedení města ​nediskutoval tento připravovaný krok s vedením školy ani se školskou radou předem, což vzhledem k jeho závažnosti považujeme za vrcholně nekorektní.

Za petiční výbor

Alena Beranová, školní speciální pedagog

Petr Kadlec, pedagog ZŠ a trenér ŠSK

Ilona Špinarová, pedagog ZŠ a trenér ŠSK

Odkaz na zápis z jednání rady města:

Odkaz na konkrétní usnesení:

Author: Petr Kadlec | 427 signatures

Petice na podporu osvětlení a provozu hřiště ve Zlíně na Pasekách 241 signatures

Petice na podporu osvětlení a provozu hřiště ve Zlíně na Pasekách

Hřiště s umělým povrchem na Pasekách bylo nově osvětleno v listopadu 2019.

Díky světlu může na hřišti v zimním období trénovat cca 120 dětí od 6 do 15 let a 20 dorostenců od 16 do 19 let. Samozřejmě zde máme i celek mužů, jelikož je pro nás důležité, aby měli dorostenci v kritickém věku možnost se sportem pokračovat.

Hřiště je v provozu vždy do 20:30 hodin, následně se světla zhasínají a areál je nejpozději ve 21 hodin prázdný.

Hřiště vzniklo v roce 1931 na louce, kterou nadšencům věnoval pan Antonin Baťa. Klub si v historii prošel spoustou trablů.

Přes mnohé, především finanční potíže se povedlo hřiště zachránit a s pomocí města zmodernizovat.

Za léta, kdy se na hřišti vystřídalo několik generací se v těsné blízkosti vybudovaly rodinné domy.

Některé obyvatele bohužel historicky obtěžují balóny, které často zaletí na jejich pozemky. Aktuálně se situace zhoršila, právě díky světlům. Ta však v zimním období umožňují dětem trénovat a využít hřiště na maximum.

Z naší zkušenosti, dochází právě z důvodu výpadku venkovních tréninků k vystoupení dítěte z klubu a většinou bez toho, že by dané dítě přešlo k jinému sportu. Prostě přestane sportovat.

Z tohoto důvodu žádáme v této petici o vyjádření podpory za zachování režimu fotbalového hřiště s tím, že bude v nedostatečný světelných podmínkách osvíceno již osazenými světly, vždy do maximálně 21 hodin.

Dále tímto vyslovujeme nesouhlas s peticí, která má za cíl omezit  využití hřiště.

Za organizátora petice:

Marek Novák