Petice za parkování v Bidlově ulici, HK 9 signatures

Petice za parkování v Bidlově ulici, HK

Vážení spoluparkující,

založila jsem tuto petici v rámci boje za zachování parkování pro naši Bidlovu ulici, a to nejenom z mého přesvědčení, ale i z přesvědčení mnoha mých sousedů.

Abych situaci nastínila, dlouhodobě si ministerstvo vnitra (nějaký sektor PČR, zřejmě logistický - na internetu to není nikde k dohledání) s adresou Bidlova 429/3, HK, uzurpuje 8 parkovacích míst v JEDNOSMĚRNÉ ulici Bidlova v OBYTNÉ zóně Orlická kotlina, a to v jedné polovině ulice (z počtu asi 30 parkovacích míst,) uvádím, že ulice je osídlena oboustranně (tedy spousta bytových jednotek). 1.11.2020 rozšířili toto nesmyslné parkoviště na 10 míst. Chápeme, že PČR potřebuje mít parkovací místa tam, kde musí akutně vyjet k případům, ale nechápeme, proč je musí mít pouze k účelu, aby mohli úředníci přijet a odjet z práce.

Nikdo předem neuvažoval, že zaměstnanci, kteří na inkriminovaných parkovacích místech parkují, mají několik eventualit parkování, které by neobtěžovalo takovým způsobem obyvatele, a to:

1. 300 m vzdálená neplacená parkovací místa za vnějším okruhem.

2. Dále jsou pak velice často volná místa v ulici Bratří Čapků u tělocvičny, kde se dá parkovat na obou stranách,

3.  u obchodní akademie vzdálené asi pouhých 100 m, kde by se dal vytvořit další parkovací pruh na už tak široké komunikaci, popř.  zabrat pár parkovacích míst studentům obchodní akademie, kteří jak často vidím, tato místa plně nevyužívají.

Dále bych chtěla zmínit, že těch 10 míst obyvatelé Bidlovy ulice nemohou využívat ani mimopracovní dobu pracovníků PČR, tzn. víkendy, svátky nebo po 18. hodině. Proto je tristní situace, kdy nemůžete zaparkovat a vidíte pruh 10 volných míst, které jsou nevyužity!!!! (viz foto)

Připomínám, že těch 10 míst je placeno ze státních peněz, to znamená z peněz nás, daňových poplatníků, proto bychom měli hlavně MY rozhodovat, jakým způsobem se bude tato situace řešit.

Mým cílem je sepsání online petice a striktní požadování řešení situace uvolnit tolik potřebná parkovací místa. Ten, kdo toto schválil neuvažoval racionálně a prakticky. Při nejmenším bychom měli mít všichni stejná pravidla, a to kdo dřív přijde, ten parkuje.

Petice slouží k účelu odstranění těchto 10 parkovacích míst.

Vás prosím o to, abyste petici šířili co nejvíce ne jenom lidem, kteří zde bydlí, ale i všem ostatním, kdo mají zájem na efektivním řešení parkovacích míst v ČR, protože to, co se stalo v naší ulici, se za chvíli může stát i v jiných.

Martina Kohoutová, místopředseda SVJ Bidlova 793, Hradec Králové

Author: Martina Kohoutová | 9 signatures