Petice na podporu připomínek HPP11 k územní studii okolí stanice metra Roztyly 173 signatures remaining 227

Petice na podporu připomínek HPP11 k územní studii okolí stanice metra Roztyly

Já níže podepsaný se připojuji k připomínkám Hnutí pro Prahu 11 k územní studii (ÚS) okolí stanice metra Roztyly, která bude veřejně projednávána 9.10. od 18 hod v KC Zahrada a 10.10. na zastupitelstvu Prahy 11 (více níže).

Plné znění připomínek Hnutí pro Prahu 11 (v editovatelné podobě) je ke stažení na tomto odkazu:

Stále sbíráme podpisy pod E-petici proti této studii (tj. proti nerozšiřování zástavby jižně od stanice metra) a zahušťování sídliště Roztyly:

Návrh územní studie je představuje hazard se zdravím stávajících i potenciálně nových obyvatel. Zatímco majitelům pozemků v řešeném území přináší díky navrhovaným změnám územního plánu obrovský potenciální zisk, stávajícím obyvatelům přináší prakticky pouze další dopravní zátěž a zátěž životního prostředí. Díky navrhovanému rozsáhlému rozšiřování zastavitelného území na úkor nezastavitelného v předpolí Michelského lesa dojde k negativnímu vlivu na životní prostředí (hluk, ovzduší, tepelný ostrov, odvodnění lokality a blízkého lesa, likvidace rozsáhlých ploch zeleně, atd. atd.). Studie redukuje rekreační potenciál lokality akcentovaný stávajícím územním plánem na minimum.

Navrhovaná intenzivní a výšková zástavba povede k dramatickému zhoršení životního prostředí a kvality bydlení v okolí lokality. Jen doprava na ul. Ryšavého se má v důsledku plánované zástavby zdvojnásobit!

Požaduji zásadní přepracování územní studie a zohlednění uvedených limitů životního prostředí a reálných potřeb místních obyvatel. Odmítám použít tento návrh studie jako podklad pro připravovaný Metropolitní plán.

Zde uvádím výčet hlavních problematických bodů územní studie:

- Navrhovaný nárůst počtu obyvatel (2528), pracovních míst (až 6000) a vázaných parkovacích stání (3950) významně ovlivní zátěže dopravy na okolních komunikacích, zátěž již dnes vytížené linky C metra, ale i sociální a školská zařízení. Studie nenavrhuje adekvátní veřejnou vybavenost v území, ani nepočítá, že by do území byla zavedena MHD (autobusy). Naopak, posunuje i druhou zastávku od metra Roztyly na ul. Ryšavého.

- V celé řadě bodů ignoruje své vlastní zadání, a to např:

Studie navrhne přírodní a rekreační využití jižních a jihozápadních partií řešeného území při Michelském lese. Výšková hladina zástavby má klesat od komunikace 5. května směrem k Michelskému lesu.

- Studie nerespektuje zamítnutí předchozích snah developerů o změny územního plánu v území (změny Velké Roztyly v r. 2012, změny v okolí restaurace Koliba, atd.)

- Pozemky určené pro sport a rekreaci jižně od tubusu metra by neměly být měněny na zastavitelné – mají důležitý ochranný charakter pro Michelský les.

- Studie nerespektuje zásadní připomínky MČ Praha 11 k návrhu Metropolitního plánu týkající se lokality, a to zejména:

vymístění P+R a autobusového terminálu z území, zachování přírodního rázu území v okolí restaurace Koliba, odmítnutí výškových budov v území (věží).

- Navržené změny nezastavitelného území (vč. důležité izolační zeleně při ul. 5. května) a s tím související nová intenzivní zástavba a vyvolaná automobilová doprava jsou v příkrém rozporu s principy územního plánování i usneseními ZMČ Praha 11 o veřejném zájmu na ochraně životního prostředí a zdraví obyvatel (č.u. 0011/1/Z/2014) a č.u. 0005/2/Z/2018 deklarující zájem o ochranu stávající vzrostlé zeleně na Praze 11.

- Plánovaná intenzivní zástavba v okolí rest. Koliba má být napojena pouze na úzkou komunikaci Gregorova.

Zároveň nesouhlasím s prodejem dalšího rozsáhlého pozemku (p.č. 3276/4) u metra Roztyly společnosti Passerinvest. Praha by si tento pozemek měla ponechat ve svém vlastnictví.

Odkaz na web HPP11 a Prahy 11 (informace o ÚS + odkaz ke stažení studie):

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu. Vaše e-mailová adresa bude před odevzdáním petice vymazána.

Můžete si rovněž stáhnout text petice s podpisovým archem a sbírat podpisy i fyzicky. Petici lze např. vyvěsit na nástěnku u vás ve vchodech. Vyplněné archy vhoďte do schránky na adrese Zuzana Malá, Hrdličkova 2 do 13.10.

Na Magistrát můžete také zaslat Vaše připomínky k územní studii. Nezapomeňte připojit datum, vaše jméno a příjmení, datum narození, bydliště a podpis. Připomínky může podat každý, a to poštou na Odbor územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy (Jungmannova 35/29, 110 00 Praha 1) do 15.10. Připomínky lze rovněž zanést do podatelny Magistrátu v Jungmannově ulici, anebo zaslat datovou schránkou na adresu: 48ia97h.

Kopii připomínek zašlete prosím na MČ Praha 11 (podatelna@praha11.cz) a na náš email: zeleneroztyly@email.cz

Děkujeme za podporu.

za Hnutí pro Prahu 11

Ing. Aleš Kulhánek, Ph.D.

zeleneroztyly@email.cz

www.hpp11.cz

P.S. ÚS Roztyly je na programu zastupitelstva Prahy 11 dne 10.10. v KC Zahrada, nicméně BEZ PROJEDNÁNÍ! Doražte prosím na 9:00, kdy se bude schvalovat program jednání a požadujte její projednání – aby se k ní mohli vyjádřit jak vaši zastupitelé, tak veřejnost.

P.P.S. Odkaz na další petice proti předimenzovaným stavebním projektům na Roztylech a přemístění autobusové zastávky od metra Roztyly:

Author: Aleš Kulhánek | 173 signatures

Petice za přejmenování Koněvovy ulice na Žižkově 8 signatures remaining 9992

Petice za přejmenování Koněvovy ulice na Žižkově

Podle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním,

my, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme zastupitelstvo Prahy 3 a jeho starostu Jiřího Ptáčka, aby přejmenoval žižkovskou ulici Koněvova.

Ivan Stěpanovič Koněv je kontroverzní osobnost dějin, nejen těch českých a jeho jméno není spojeno jen s kladnými historickými zásluhami. Ve 21. století v liberálně-demokratické zemi je naprosto nepřípustné, aby se místa jmenovala po tyranech, usurpátorech osobách majících na rukou krev tisíců nevinných lidí. Nikde v západním světě, kam Česká republika bezpochyby patří není normální, aby se například sady jmenovaly podle kancléře Hitlera, ktrerý Německo vyvedl z hospodářské krize, také není běžné, aby se například nemocnice jmenovala podle Dr. et Dr. Josefa Mengeleho, který před válkou publikoval na univerzitách. Svět by měl vyjadřovat čest osobnostem, které šířily radost, lásku, nebo se postavily čelem zlu a nebály se obětovat život pro dobro a svobodu druhých.

Mezi takovéto osobnosti krvavý maršál Koněv určitě nepatří. Maršál šířil ve stalinistickém Sovětském svazu strach, nenávist a zlobu. Má na rukou krev maďarského povstání z roku 1956, pod ochranou jeho vojsk byla postavena berlínská zeď, která rozdělila nespočet rodin, lásek a přátelství na třicet let a nakonec se podílel na okupaci Československa v roce 1968 - a o tom ví každý své, buď z vyprávění babiček a dědečků, nebo ze zkušeností vlastních.

Rusko je možné v Česku interpretovat i skrze jiné symboly a osobnosti, například skrze ruskou literaturu, poezii nebo vědu.

Proč se ulice, která se ještě před komunistickým pučem jmenovala Poděbradova, nemůže jmenovat podle Bulgakova, Puškina, nebo Solženicyna?

Author: Adam Folta | 8 signatures

NESOUHLAS SE ZASTAVĚNÍM PARKOVIŠTĚ KAPLANOVA (HRDLIČKOVA – BLATENSKÁ) 325 signatures remaining 75

NESOUHLAS SE ZASTAVĚNÍM PARKOVIŠTĚ KAPLANOVA (HRDLIČKOVA – BLATENSKÁ)

Starostovi MČ Praha 11, panu Jiřímu Dohnalovi (dohnalJ@praha11):

Nesouhlasím se zastavěním veřejného parkoviště mezi ulicemi Kaplanova, Hrdličkova a Blatenská.

Požaduji, aby stavba parkoviště na pozemku parc. č. 2117/337, která je ve vlastnictví hl. města Prahy, a kterou má MČ Praha 11 ve svěřené správě nadále sloužila svému účelu, pro který byla vybudována, jako nedílná součást sídliště, UO 513.

Dále žádám, aby zástavba na dosud nezastavěném pozemku vedle MediCentra (parc. č. 2117/342) byla přiměřená a výšková hladina vztažená k nadmořské výšce nepřevyšovala výškovou hladinu okolních domů sídliště (v UO 513).

Žádám MČ Praha 11, aby vykoupila pozemek parc. č. 2117/337, na kterém se nachází stavba veřejného parkoviště.

Dále žádám, aby tato kauza byla projednána na zastupitelstvu MČ Praha 11, a to případně i mimořádném.

Předmětný stavební záměr Bytový park Horní Roztyly nahrazuje původní projekt - Obytný soubor Na Výhledu. Jedná se o stejnou plochu a stejného investora. Záměr je popsán na webu Prahy 11:

Investor nedovolil zveřejnit více, než je na stránkách uvedeno.

Tuto petici organizují občanské spolky

Zelené Roztyly (zeleneroztyly@email.cz) a

Ochrana Roztyl (ochranaroztyl@email.cz).

Jsme diskrétní - Váš e-mail nebude na odevzdané petici uveden.

Author: Aleš Kulhánek | 325 signatures

Petice proti ukončení nájemního vztahu s paní MUDr. Evou Matolínovou 37 signatures

Petice proti ukončení nájemního vztahu s paní MUDr. Evou Matolínovou

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme, aby bylo odloženo či zrušeno ukončení nájemního vztahu založeného "Smlouvou o nájmu nebytových prostorů č. 6/3140/2006", mezi Servisním střediskem pro správu svěřeného majetku Městské části Praha 8, jako  "pronajímatelem", a paní MUDr. Evou Matolínovou, praktickou zubní lékařkou (IČO: 750 76 322) jako "nájemcem".
Požadavek na ukončení nájemního vztahu vyplývá z usnesení Rady MČ P8 č. Usn RMC 0123/2019 ze dne 20.3.2019.
Požadujeme nejdříve nalézt společné řešení nájemce a pronajímatele pro zajištění pokračování provozu zubní ordinace MUDr. Evy Matolínové, ať už v areálu ZŠ a MŠ Petra Strozziho, případně v rámci k.ú. Karlín.
Jedná se o dlouholetou fungující praxi, která poskytuje profesionální péči velké řadě dětských pacientů z Karlína. Ztráta této služby by znamenala zhoršení podmínek pro život místních rodin s dětmi, neboť stávající ordinace zajišťuje velmi kvalitní služby v docházkové vzdálenosti bydliště, výhodou je i blízkost školských zařízení (ZŠ a MŠ Petra Strozziho, ZŠ a MŠ Lyčkovo nám.). Provozování této praxe při současných cenách pronájmu komerčních prostor v Karlíně je jen stěží představitelné, přitom zajištění dostupné a zároveň profesionální lékařské péče je jednou ze zásadních podmínek kvality života.

Petice dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním.

Členové petičního výboru:
Ing. Kateřina Vrbová, Ph.D., Pernerova 559/44a, Praha 8 – Karlín, 186 00
MgA. Edita Jamais Marholtová, Šaldova 10, Praha 8 – Karlín, 186 00

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn kterýkoliv člen petičního výboru.

Author: Kateřina Vrbová | 37 signatures

Select your region