Za ODPADY ZDARMA v Jablonci nad Nisou 22 signatures

Za ODPADY ZDARMA v Jablonci nad Nisou

Petice ze dne 2. 5. 2022 za odpady zdarma v Jablonci nad Nisou

adresovaná Zastupitelstvu Statutárního města Jablonce nad Nisou

My, níže podepsaní občané Jablonce nad Nisou, požadujeme, aby byl v našem městě zaveden svoz komunálního odpadu pro poctivé občany zdarma.

Chceme bezplatný svoz komunálního odpadu, stejně jako to mají zavedené v České Lípě, Dubí, Frýdlantu nad Ostravicí, Karviné, Kralupech nad Vltavou, Krupce, Mostě, Nové Pace, Strakonicích, Teplicích nebo Ústí nad Labem.

Petiční výbor:

Ondřej Bašus, Boženy Němcové 3656/4, Jablonec nad Nisou

Jaromír Drábek, Turistická 116/9, Vrkoslavice, Jablonec nad Nisou

Roman Gaal, Svatopluka Čecha 1228/6, Jablonec nad Nisou

Petr Mikula, Jizerská 3567/8, Jablonec nad Nisou

Členy petičního výboru zastupuje:

Jaromír Drábek, Turistická 116/9, Vrkoslavice, Jablonec nad Nisou

Odůvodnění:

Systém zpoplatnění svozu komunálního odpadu zavedený v Jablonci nad Nisou od počátku roku 2022 se ukázal jako nevhodný a pro jablonecké občany silně nevýhodný. Především pro ty poctivé.

Povinné nahlášení plátce poplatku a průběžné hlášení a evidence změn a následný výpočet poplatku jsou administrativně složité pro občany i pro úředníky.

Povinnost platit svoz odpadu podle bydliště je nekontrolovatelné, protože bydliště na rozdíl od trvalého bydliště není nikde evidováno, záleží tedy na libovůli občana, zda se k poplatku přihlásí nebo nepřihlásí. Poctiví tak platí a nepoctiví se vezou.

Zavedení minimálního poplatku ve výši 48 Kč měsíčně na každou osobu s bydlištěm na území města není vůbec motivační pro třídění odpadu.

Zároveň je v tomto systému velký chaos. Ani po několika měsících nebyly dodány přihlášené nádoby na svoz odpadu.

Pokud je možné, aby srovnatelná města našeho regionu i jiných částí země poskytovala občanům svoz odpadu zdarma, chceme podobné podmínky i u nás. Jsme přesvědčeni, že peníze občanů jsou v tomto systému využívány krajně nehospodárně - neefektivně. Jeho správa je komplikovaná a drahá. Proto požadujeme maximální zjednodušení systému a financování z městského rozpočtu, především z příjmů z daně z nemovitostí.

Author: Petr Mikula | 22 signatures

Občanská proti plánované výstavbě dle ÚS č. 10,11, 12 v České Lípě 10 signatures remaining 490

Občanská proti plánované výstavbě dle ÚS č. 10,11, 12 v České Lípě

My níže uvedení občané města Česká Lípa svým podpisem vyjadřujeme nesouhlas s plánovaným zastavěním územních ploch dle územní studie č. 10, 11, 12 . Dotčená území považujeme za veřejná prostranství, která pravidelně využíváme se svými rodinami k relaxaci a aktivnímu odpočinku. V uvedených oblastech byl opakovaně zaznamenán i výskyt vzácných a ohrožených živočichů.

Další plochy zastavěné výstavbou rodinných a bytových domů v bezprostředním okolí našich obydlí by znamenaly snížení kvality bydlení, zvýšení hlučnosti, světelné znečištění prostředí pro stávající obyvatele sídliště Špičák a Staré Lípy.

Preferujeme, aby město zachovalo dotčená veřejná prostranství a louku minimálně v rozsahu územní studie č. 11, ideálně ve všech uvedených studiích č. 10, 11, 12 ve stávající podobě,

nebo aby navrhlo místo rozprodání pozemků k výstavbě jiné využití daných lokalit k relaxaci a odpočinku pro obyvatele okolních domů.

Petici sepsala dne 30.3. 2022 v České Lípě

MUDr. Lenka Pokorná Klímová

bydl. Pod Špičákem 2708

Česká Lípa

Při jednáních týkajících se daného záměru výstavby je oprávněn zastupovat níže podepsané osoby kterýkoliv člen petičního výboru.

Členové petičního výboru:

MUDr. Lenka Pokorná Klímová, Pod Špičákem 2708, Česká Lípa

Mgr. Vít Pokorný, PhD., Pod Špičákem 2708, Česká Lípa

Od 8.4.2022:

Jana Váňová, Moravská 2415, Česká Lípa

Andrea Černá, Východní 2610, Česká Lípa

Author: Lenka Pokorná Klímová | 10 signatures

NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná! 109 signatures remaining 4891

NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná!

Petice

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná!

Důrazně protestujeme proti tomu, aby zejména ulicemi Budovatelů, Soukenná a Kamenná v Jablonci nad Nisou  byla vedena nová tramvajová trať.

Jsme přesvědčeni, že tramvajová trať, její příslušenství a s ní související stavební úpravy by výrazně poškodily kvalitu života ve zmíněných ulicích a jejich okolí. Protestujeme proti zániku zelených ploch, kácení stromů, zřizování  tramvajových zastávek a rozšiřování pozemních komunikací, které by případnou stavbu a existenci tramvajové trati provázely. Obáváme se hluku, nepohodlí a špíny ze stavebních prací.

Ani nejmodernější technologie nezabrání hlučnosti a vibracím z tramvajového provozu. Věříme, že kupříkladu elektrobusy představují vůči životnímu prostředí přátelskou, bezemisní, prostorově neinvazivní a levnější variantu ke zvažované tramvajové výstavbě

Obyvatele Jablonce nad Nisou trápí daleko více absence kapacit pečovatelských domů, ceny tepla, které je jedno z největších v ČR nebo stav stávajících komunikací.

Necheme, aby investice 100 miliónů korun, které se investovaly do rekonstrukce Dolního náměstí a Soukenné ulice byla zničena jen a jen z nesmyslného důvodu budování něčeho, co postrádá smysl.

Jako obyvatelé a přátelé Dolního náměstí a Jablonce nad Nisou  proto adresáty této petice vyzýváme, aby nám pomohli zachovat  ráz zdejšího bydlení a neredukovali místa, kde žijeme nebo je máme rádi, na pouhý tranzitní prostor. Zachovejme zrekonstruovanou část města jako klidovou část bez hromadné dopravy!

ŽÁDÁME TÍMTO PŘÍSLUŠNÉ ORGÁNY STATUTÁRNÍHO MĚSTA JABLONCE NAD NISOU (Rada města Jablonce nad Nisou, Zastupitelstvo města Jablonce nad Nisou, Magistrát města Jablonce nad Nisou)

O ZASTAVENÍ VEŠKERÝCH AKTIVIT A ŘÍZENÍ, JEŽ USILUJÍ O VÝSTAVBU TRAMVAJOVÉ TRATI ZEJMÉNA ULICEMI: Budovatelů, Soukenná a Kamenná v Jablonci nad Nisou

Stránka 1/2

Petici sestavil petiční výbor ve složení:

Martin Moc, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Nela Dorničáková, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Členy petičního výboru je oprávněn ve věci této petice zastupovat kterýkoli člen petičního výboru.

Podpisové archy zasílejte na adresu:

Martin Moc, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Author: Martin Moc | 109 signatures

Petice za rekontrukci silniční komunikace, opěrných zdí  a revitalizace zeleně Liberec Perštýn 5 signatures remaining 545

Petice za rekontrukci silniční komunikace, opěrných zdí a revitalizace zeleně Liberec Perštýn

My, níže podepsaní občané, tímto vyzýváme v souladu se zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním, ve znění pozdějších předpisů, zastupitelstvo Statutárního města Liberce, jakožto vlastníka pozemků 5899/1, 5899/2, 5899/3, 5896/1 a 1381/1, 1382, 1383 a 1386/1 v katastrálním území Liberec, aby se začali zabývat příslušným usnesením rekontrukci povrchu vozovek Gollova ulice (5899/1, 5899/2, 5899/3) a Svatoplukova ulice (5896/1), opravou opěrných zdí v ulicí Svatoplukova, které navazují na pozemky sousedící s ulicí Stinná (1382) a revitalizací přilehlých pozemků těchto komunikací (1381/1, 1383, 1386/1, ...)

My, níže podepsaní občané, jsme toho názoru, že území této městské části je dlouhodobě zanedbáváno a zasluhuje si patřičnou pozornost z následujících důvodů:

- jedná se o historickou část města Liberec, kterou navštěvují turisté ČR a v nemalé míře i ze zahraničí,

- silniční komunikace Gollova (především v části ke garážím) je v zanedbaném stavu,

- opěrné zdi jsou již dlouhodbě v havarijním stavu a ohrožují nejen majetek majitelů nemovitostí, ale i způsobení úrazu či smrti (v sousedctví se nachází základní škola)

- revitalizací zeleně získá město Liberec další atraktivní část, která přivede do této oblasti zvýšený počet turistů a občanům města Liberec oázu pro relaxaci.

Author: Václav Strouhal | 5 signatures

Ponechání Mgr.Jiřího Koutského ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Hrubá Skála Doubravice 120 signatures

My, níže podepsaní rodiče žáků a občané dle čl.18Listiny základních práv a svobod a zákona č.85/1990Sb.o právu petičním, vyzýváme zastupitele obce Hrubá Skála

Obecní úřad Hrubá Skála

Zastupitelstvo obce

Doubravice 37

511001 Turnov

Vážení zastupitelé obce Hrubá Skála ,

my, níže podepsaní rodiče žáků a občané obce Hrubá Skála ,vás žádáme o prodloužení smlouvy Mgr.Jiřího  Koutského a jeho ponechání ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Doubravice na další šestileté období.Jsme znepokojeni situací a atmosférou, která panuje mezi některými představiteli obce a Mgr.Jiřím Koutským a vede k nejistotě ostatních kantorů.

Je více než znepokojující, že po pětadvacetiletém působení pana Mgr.Jiřího Koutského na pozici ředitele této školy nastává situace, kdy 3 měsíce před koncem zaměstnanecké smlouvy pan ředitel,učitelé ani rodiče neví, zda se obec rozhodne pro vypsání konkurzu na nového ředitele anebo bude panu řediteli prodloužena smlouva na další 6tileté období.

V roce 1993 převzal pan ředitel Mgr.Jiří Koutský školu přibližně s třiceti dětmi.Panu řediteli se během jeho trvání v této funci podařilo navýšit počet žáků na současných 70 dětí. Při takovémto  počtu nejenže škola není ztrátová, ale zároveň i významným zdrojem příjmů do obecního rozpočtu.

V dnešní době je naše základní a mateřská škola vyhledávanou školou nejen dětmi z obce Hrubá Skála, ale i dětmi z jiných přilehlých obcí i dětí mimo spádovost.

Do řízení školy se promítá duch osoby pana ředitele, který se výrazně projevuje v uvolněné a přátelské atmosféře, sportovními aktivitami ,které jdou ruku v ruce se zdravým stravováním,kdy je naše škola také zapojena do projektu Hravě, žij zdravě

Je třeba vyzdvihnout i to, že pan ředitel věnuje čas nad rámec svých pracovních povinností, např.děti jezdí každoročně na týdenní pobyt na horách,v létě je to škola v přírodě, nechybí ani mezinárodní družba, kdy pan ředitel věnoval část své vlastní dovolené, aby tuto myšlenku podpořil.

Proto žádáme zatupitele obce, aby tento stav nepodceňovali a tuto otázku zařadii jako důležitý bod na zasedání Obecního zastupitelstva 6.2.2018, kdy přijde podpořit osobu pana ředitele mnoho rodičů.

Myslíme si, že po 25letém působení pana ředitele a pedagogického sboru v naší škole, si minimálně zaslouží férové jednání ze strany obce a zastupitelů.

Po veškerých kontrolách, auditech, inspekcích, které na škole proběhly a dopadly vždy výborně, je více než jasné, že pan ředitel odvádí svojí práci vynikajícím způsobem. A to je i další důvod, proč ponechat pana ředitele Mgr.Koutského na pozici ředitele ZŠ a MŠ Doubravice.

Proto vás žádáme,abyste své rozhodnutí a další kroky pečlivě zvážili, neboť by se mohlo stát, že koncepce a duch školy odejde s osobou pana ředitele včetně spousty dětí a učitelů.

Dne: 22.1.2018

Za petiční výbor: Josef Šorm Krčkovice 11

Monika Hlubůčková Krčkovice 2

Author: Monika Hlubůčková | 120 signatures

Ponechání Mgr. Milana Frice ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Všeň 483 signatures remaining 17

Ponechání Mgr. Milana Frice ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Všeň

PETICE

Pro ponechání Mgr. Milana Frice ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Všeň

My, níže podepsaní občané, dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod  a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, vyzýváme zastupitele a radní obce Všeň.

Obecní úřad Všeň

Zastupitelstvo obce Všeň

Obecní rada obce Všeň

Všeň 10

512 65 Všeň

Vážení zastupitelé a radní obce Všeň,

my, níže podepsaní občané, Vás žádáme o přijetí odvolání vzdání se funkce Mgr. Milana Frice z postu ředitele základní a mateřské školy Všeň a jeho ponechání na uvedené pozici.

Jsme znepokojeni kroky vedení obce a z důvodů popsaných níže vyzýváme zastupitele a radní obce Všeň, aby zabránili postupné likvidaci školy Všeň.

K připojení podpisu pod výše uvedený požadavek nás vedou přinejmenším některé z následujících důvodů:

- V roce 2009 převzal pan ředitel Mgr. Fric místní školu se čtyřmi dětmi. V té době byla škola vysoce ztrátová a dotovaná obcí.  Panu řediteli se podařilo během osmi let počet žáků navýšit na současných 80 dětí a tato škola se tak stala jednou z největších vesnických škol v regionu.  Škola nejen že přestala být ztrátová, ale stala se i významným zdrojem příjmů do obecního rozpočtu.

- Koncepce školy je důvodem přílivu dětí ze širokého okolí a v posledních letech k ní nachází cestu čím dál více místních. V letošním roce navštěvuje první třídu 7 dětí z obce Všeň, což je 70 % všeňských dětí,  prvňáků. Pro příští ročník je zde též příslib většiny rodičů MŠ Všeň, že své dítě umístí ve zdejší škole.  Výuka v MŠ a ZŠ probíhá ve stejném pojetí a vzájemně na sebe navazuje, což bylo též oceněno Českou školní inspekcí.

- Škola je základním pilířem budoucnosti každé moderní obce. Je symbolem života a zpestřením kulturního života v obci.

Pokud k dohodě mezi zřizovatelem a ředitelem školy nedojde, nastane tato situace:

- Naprostá většina dětí nenastoupí do dalšího ročníku ve školním roce 2018/19. Pokud ve škole zůstanou jen místní děti (aktuálně 13 žáků), stabilita školy bude ohrožena a obec bude muset školu výrazně dotovat ze svého rozpočtu.

- Hrozí odchod drtivé většiny pedagogů ze ZŠ

- Může dojít k rozpadu a zavření školy

Vzhledem k výše uvedenému je zřejmé, že se jedná o vážnou situaci, která si žádá zodpovědný přístup a urychlené řešení.

Proto Vás žádáme, abyste své rozhodnutí pečlivě zvážili a rozhodli se ve prospěch své obce i školy.

dne 16.1.2018, Všeň

Za petiční výbor: