Škody musí platit viníci a ne daňový poplatníci 8 signatures

Škody musí platit viníci a ne daňový poplatníci

ŠKODU MAJÍ PLATIT VINÍCI

Vyzýváme zastupitele Ústeckého a Karlovarského kraje, ministerstvo financí a příslušné úřednice a úředníky, aby důsledně vymáhali miliardové škody, které svým počínáním způsobila organizovaná zločinecká skupina při systémovém zneužití prostředků z operačního programu ROP Severozápad.  Chceme, aby se ve věci ROP Severozápad kraje a další dotčené úřady přihlásily jako poškozené v příslušných trestních řízeních a důkladně vymáhaly škody způsobené zločineckou skupinou u civilních soudů.
Připojte prosím svůj podpis, abychom společně přiměli politiky a úředníky jednat ve věci miliardových škod, které namísto korupčníků platíme my všichni.

O co přesně jde?
Asi si dokážete představit, co by se za XY milionů korun dalo zlepšit v Ústeckém a Karlovarském kraji. A co teprve za 14 miliard korun.
Právě o 14 miliard připravila Ústecký a Karlovarský kraj zločinecká skupina, která právě míří k soudu. Tak škody v rozkradeném operačním programu ROP Severozápad vyčíslila policie a státní zástupci.

Účty za počínání podvodníků a korupčníků zatím hradí kraje a stát ze svého. Tedy vlastně z našeho, z peněz daňových poplatníků. Za tzv. korekce za špatně nastavený dotační systém krajské samosprávy zaplatil v případě Karlovarského kraje 308 milionů, Ústeckého kraje 598 milion a stát 1,2 miliardy korun.

Škodu mají platit viníci, připomínal Leo Steiner a další už v roce 2013. Snaha kraje přimět, aby se přihlásily v předchozím soudním řízení jako poškozené, vyšla na poslední chvíli – třeba Ústecký kraj tak učinil v poslední možný den, tedy na začátku soudního jednání v jedné z menších větví celé kauzy.

Soud tehdy kraje a stát odkázal na civilní řízení. Od té doby je ticho po pěšině a škody za korupci a podvody tehdejších politiků, úředníků a dalších platíme my všichni.

Ony miliardy korun měly podpořit výrazné zlepšení prostředí a životních podmínek v krajích, které nesou nálepku „strukturálně postižené“.  Jenže na úkor nás všech si evropské a stání miliardy rozdělilo pár podvodníků na své předražené projekty.

Tak budeme moc rádi, když se podpisem této petice připojíte k těm, kdo chtějí peníze ukradené z veřejných rozpočtů nazpět. Krajští politici se k tomu zatím moc nemají, tak jim dejme najevo, že vážně mají začít konat.

Děkuji a dejte o této petici vědět i svým přátelům a známým.

Zdroje:

Karlovarský i Ústecký kraj schválily zaplacení korekcí ROP Severozápad (19.8.2013)

Podmínky MF pro obnovení refundace a certifikace výdajů ROP Severozápad (2.8.2013)

Kauza ROP Severozápad u soudu: Poškození chtějí dvě miliardy (9.9.2014)

Padla obžaloba v obřím dotačním případu na severozápadě Čech (8.6.2020)

Milion korun za loajalitu. Ředitele ROP Severozápad viní z mlčení o manipulacích s evropskými dotacemi (2.7.2020, ČRo)

Author: Leo Steiner Steiner | 8 signatures

Přezkoumání činnosti ředitele ZŠ Albrechtická 1 signature remaining 199

Přezkoumání činnosti ředitele ZŠ Albrechtická

Vážený pane starosto Žďárský, vážená paní místostarostko Šestáková,

vážená Rado městské části Prahy 19,

obracíme se na Vás touto peticí, abychom upozornili na práci současného ředitele Základní školy Albrechtická ve Kbelích, jmenovitě na Mgr. Bc. Květoslava Přibila, MBA. Důvodem této stížnosti je:

nedostatky shledány ve zprávě ČŠI se více prohlubují

odchod kvalifikovaných, oblíbených, nepostradatelných, pro kbelskou komunitu naprosto nenahraditelných a pro svou práci nadšených pedagogů,

další nárůst nekvalifikovaných pedagogů,

selhání organizace distanční výuky, selhání pana ředitele jako manažera, který měl v době korona krize učitele vést, neschopnost vedení předat rodičům řádný manuál k systému Bakaláři.

Rozpad programu Začít spolu na 2. stupni, který byl p.ředitelem garantován a o který má kbelská komunita enormní zájem

nedostatky v komunikaci školy směrem k veřejnosti - na webových stránkách nejsou zveřejněny kontakty na školskou radu, není přístupný školní řád, školní vzdělávací program, ani výroční zprávy školy

nedostatky v komunikaci, nulová e-mailová komunikace směrem k jednotlivcům i třídám.

Neschopnost a nezájem vedení školy na udržení žákovského parlamentu, který je nezbytným prostředkem k demokratické výchově dětí a prostředníkem mezi žáky a vedením  .

Snaha o zajištění materiálního vybavení potlačuje snahu o zajištění příznivého klimatu jak v pedagogickém sboru, tak mezi žáky

pověření vedením školy Mgr.Květoslav Přibila bez řádného výběrového řízení dle Vyhlášky č. 54/2005 Sb., Vyhláška o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisí.

Žádáme Vás tímto (jakožto zřizovatele) o projednání této stížnosti a vyvození zásadních kroků, které povedou k nápravě.

Author: Adéla Novotná | 1 signature

Žádost o prověření postupu Cermatu 86 signatures reached

Žádost o prověření postupu Cermatu

Petice – Žádost o prověření postupu Cermatu

​My níže podepsaní rodiče žádáme o prověření postupu firmy Cermat. Tato firma nejen zpracovává a hodnotí nesmyslné didaktické testy, které nikdy nemohou ověřit úroveň znalostí a připravenosti našich dětí, které ukončují střední vzdělávání a zapojují se do pracovního procesu, nebo pokračují ve studiu na vysokých školách.

​Nestandardním chováním společnosti Cermat se naše děti dostaly do tíživé psychické situace, do stavu nesoustředěnosti z důvodu přítomnosti stresujících prvků.

​Přítomnost cizích osob – Česká školní inspekce a školní maturitní komisařka, která se obzvláště chovala neprofesionálně -přebíhala ze třídy do třídy a rušila klid, naše děti vnímaly její chování jako neprofesionální, rušivé a stresující. Jejich poznatky a postřehy již vyjádřily ve svém odvolání proti výsledkům didaktických testů směřované k ministru školství.

​Kdo stál v pozadí za tím, že ředitelka společnosti Cermat poslala do školy na didaktické testy Českou školní inspekci?

​Již sama situace, ve které se děti musely od 12. března připravovat doma, bez možnosti konzultací a osobního setkávání, je silně stresující. Kdo a proč je ještě více vystavil působení stresu, i když v médiích byly ubezpečovány, že všichni lidé kolem školství si jsou vědomi náročnosti konce jejich studia a prokazování znalostí.

​Sice mohly od 12. 5. 2020 chodit do školy na konzultace. Tuto možnost ale nemohly využít všechny děti. Dalším problémem byla skutečnost, že čas, který jim byl poskytnut na konzultace, byl strašně krátký – didaktické testy byly již 1. a 2. června.

​Povinností nás rodičů je chránit zdraví našich děti. Proto chceme vědět, kdo stojí v pozadí, a jaká budou přijata opatření, aby se podobná situace již v budoucnosti nemohla opakovat, a aby ten, kdo stojí v pozadí této nepříjemné, stresující situace byl potrestán, protože ublížil našim dětem.

Author: Gabriela Znamenáčková | 86 signatures

Proti bourání mostu v Habrové 555 signatures

Proti bourání mostu v Habrové

Jsme proti bourání posledního kamenného mostu v katastru obce Habrová.

Je to jediná hodnotná věřejná stavba v Habrové, která vytváří jedinečnost a identitu daného místa a je připomínkou umu našich předků. Tato místní část navíc postrádá přirozené centrum typu návsi, či kostel – kamenný most je tedy obzvláště cenný.

Ikdyž stávající most není v dobrém technickém stavu (díky nevhodné opravě a dlouhodobě zanedbané péči), jeho původní část byla zjevně navržena a postavena velmi kvalitně: most navzdory

poškození více jak sto let odolává zvýšené zátěži i povodním. Z technického hlediska tedy není důvod most bourat, zničit.

Bouráním se má řešit dopravní situace. Avšak navrhovaný betonový most - esteticky hluboko pod úrovní současného mostu - tuto dopravní situaci také nevyřeší, protože je obtížné jej kvůli návaznosti na okolní křižovatky narovnat. Řeší se tak pouze jeho rozšíření.

Občané Habrové ani nemají zájem o to, aby dopravní situace nahrávala těžké dopravě, která by si pak mnohem častěji zkracovala cestu mezi Kvasinami a Rychnovem právě tudy.

Pokud měl návrh zajistit vyšší bezpečnost při průjezdu, neprokázalo by stejnou službu například upozornění na zúženou vozovku nebo omezení rychlosti?

Navrhovaný nový betonový most nemá žádné estetické kvality, okolí nepřinese vůbec žádnou hodnotu.

Author: Bohumila Fritzlová Frecerová | 555 signatures

Select your region