NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná! 107 signatures remaining 4893

NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná!

Petice

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

NE VÝSTAVBĚ NOVÉ TRAMVAJOVÉ TRATI NA ULICÍCH Budovatelů, Soukenná a Kamenná!

Důrazně protestujeme proti tomu, aby zejména ulicemi Budovatelů, Soukenná a Kamenná v Jablonci nad Nisou  byla vedena nová tramvajová trať.

Jsme přesvědčeni, že tramvajová trať, její příslušenství a s ní související stavební úpravy by výrazně poškodily kvalitu života ve zmíněných ulicích a jejich okolí. Protestujeme proti zániku zelených ploch, kácení stromů, zřizování  tramvajových zastávek a rozšiřování pozemních komunikací, které by případnou stavbu a existenci tramvajové trati provázely. Obáváme se hluku, nepohodlí a špíny ze stavebních prací.

Ani nejmodernější technologie nezabrání hlučnosti a vibracím z tramvajového provozu. Věříme, že kupříkladu elektrobusy představují vůči životnímu prostředí přátelskou, bezemisní, prostorově neinvazivní a levnější variantu ke zvažované tramvajové výstavbě

Obyvatele Jablonce nad Nisou trápí daleko více absence kapacit pečovatelských domů, ceny tepla, které je jedno z největších v ČR nebo stav stávajících komunikací.

Necheme, aby investice 100 miliónů korun, které se investovaly do rekonstrukce Dolního náměstí a Soukenné ulice byla zničena jen a jen z nesmyslného důvodu budování něčeho, co postrádá smysl.

Jako obyvatelé a přátelé Dolního náměstí a Jablonce nad Nisou  proto adresáty této petice vyzýváme, aby nám pomohli zachovat  ráz zdejšího bydlení a neredukovali místa, kde žijeme nebo je máme rádi, na pouhý tranzitní prostor. Zachovejme zrekonstruovanou část města jako klidovou část bez hromadné dopravy!

ŽÁDÁME TÍMTO PŘÍSLUŠNÉ ORGÁNY STATUTÁRNÍHO MĚSTA JABLONCE NAD NISOU (Rada města Jablonce nad Nisou, Zastupitelstvo města Jablonce nad Nisou, Magistrát města Jablonce nad Nisou)

O ZASTAVENÍ VEŠKERÝCH AKTIVIT A ŘÍZENÍ, JEŽ USILUJÍ O VÝSTAVBU TRAMVAJOVÉ TRATI ZEJMÉNA ULICEMI: Budovatelů, Soukenná a Kamenná v Jablonci nad Nisou

Stránka 1/2

Petici sestavil petiční výbor ve složení:

Martin Moc, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Nela Dorničáková, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Členy petičního výboru je oprávněn ve věci této petice zastupovat kterýkoli člen petičního výboru.

Podpisové archy zasílejte na adresu:

Martin Moc, Soukenná 615/2, Jablonec nad Nisou

Author: Martin Moc | 107 signatures

Ponechání Mgr. Milana Frice ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Všeň 483 signatures remaining 17

Ponechání Mgr. Milana Frice ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Všeň

PETICE

Pro ponechání Mgr. Milana Frice ve funkci ředitele ZŠ a MŠ Všeň

My, níže podepsaní občané, dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod  a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, vyzýváme zastupitele a radní obce Všeň.

Obecní úřad Všeň

Zastupitelstvo obce Všeň

Obecní rada obce Všeň

Všeň 10

512 65 Všeň

Vážení zastupitelé a radní obce Všeň,

my, níže podepsaní občané, Vás žádáme o přijetí odvolání vzdání se funkce Mgr. Milana Frice z postu ředitele základní a mateřské školy Všeň a jeho ponechání na uvedené pozici.

Jsme znepokojeni kroky vedení obce a z důvodů popsaných níže vyzýváme zastupitele a radní obce Všeň, aby zabránili postupné likvidaci školy Všeň.

K připojení podpisu pod výše uvedený požadavek nás vedou přinejmenším některé z následujících důvodů:

- V roce 2009 převzal pan ředitel Mgr. Fric místní školu se čtyřmi dětmi. V té době byla škola vysoce ztrátová a dotovaná obcí.  Panu řediteli se podařilo během osmi let počet žáků navýšit na současných 80 dětí a tato škola se tak stala jednou z největších vesnických škol v regionu.  Škola nejen že přestala být ztrátová, ale stala se i významným zdrojem příjmů do obecního rozpočtu.

- Koncepce školy je důvodem přílivu dětí ze širokého okolí a v posledních letech k ní nachází cestu čím dál více místních. V letošním roce navštěvuje první třídu 7 dětí z obce Všeň, což je 70 % všeňských dětí,  prvňáků. Pro příští ročník je zde též příslib většiny rodičů MŠ Všeň, že své dítě umístí ve zdejší škole.  Výuka v MŠ a ZŠ probíhá ve stejném pojetí a vzájemně na sebe navazuje, což bylo též oceněno Českou školní inspekcí.

- Škola je základním pilířem budoucnosti každé moderní obce. Je symbolem života a zpestřením kulturního života v obci.

Pokud k dohodě mezi zřizovatelem a ředitelem školy nedojde, nastane tato situace:

- Naprostá většina dětí nenastoupí do dalšího ročníku ve školním roce 2018/19. Pokud ve škole zůstanou jen místní děti (aktuálně 13 žáků), stabilita školy bude ohrožena a obec bude muset školu výrazně dotovat ze svého rozpočtu.

- Hrozí odchod drtivé většiny pedagogů ze ZŠ

- Může dojít k rozpadu a zavření školy

Vzhledem k výše uvedenému je zřejmé, že se jedná o vážnou situaci, která si žádá zodpovědný přístup a urychlené řešení.

Proto Vás žádáme, abyste své rozhodnutí pečlivě zvážili a rozhodli se ve prospěch své obce i školy.

dne 16.1.2018, Všeň

Za petiční výbor:

Jiří Hovorka, Pohoří 31, 511 01 Turnov

Jana Kelíšková, Koněvova 1004, 511 01Turnov

Author: Jana Kelíšková Kelíšková | 483 signatures

Neničte zahrádku libereckého Azylu! 492 signatures

Neničte zahrádku libereckého Azylu!

My, níže podepsaní, zejména příznivci alternativní kultury, ať již z Liberce nebo z jiných obcí, vyzýváme Radu Statutárního města Liberec, aby se zasadila o zachování komunitní pobytové zahrady u Pivního baru Azyl v ulici Široká v Liberci.

Důvody naší výzvy jsou:

Pivní bar Azyl představuje v rámci Liberce, jeho širokého okolí i v celorepublikovém měřítku ojedinělé místo, kde je provozována řada kulturních, vzdělávacích a osvětových aktivit. Jako součást jeho fungování byla příznivci baru Azyl zprovozněna komunitní pobytová zahrada v jeho těsné blízkosti, kde dříve bylo smetiště. Společnou prací nadšenců byla uvedena v provoz a dodnes slouží jako součást pro zázemí nejrůznějších kulturních a jiných veřejně prospěšných aktivit.

Pivní bar Azyl za osm let své existence poskytl prostor pro desítky a stovky hudebních a kulturních akcí, stejně tak přednášek, diskusních večerů nebo promítání. Byly uspořádány desítky benefičních akcí pro oběti válek či ve prospěch organizací, které se zabývají ochranou lidských práv, práv zvířat, ekologie i ostatních veřejně prospěšných aktivit. V prostorách zahrady proběhly i nekomerční sportovní turnaje, umělecké workshopy nebo přednášky.

Jsme přesvědčeni, že současná aktivita spolku tří lidí vedoucí k odstranění komunitní zahrady nemá za cíl vybudovat jinou komunitní zahradu, ale zlikvidovat či omezit Pivní bar Azyl ze strany nově se přistěhovaných sousedů.

Žádáme proto Radu Statutárního města Liberce, aby vzala v potaz jedinečnost místa a zasadila se o zachování komunitní pobytové zahrady, která dosud sloužila návštěvníkům Pivního baru Azyl a příznivcům alternativní kultury.

Author: Vladimír Vrabec | 492 signatures

Select your region