Občanská proti plánované výstavbě dle ÚS č. 10,11, 12 v České Lípě 10 signatures remaining 490

Občanská proti plánované výstavbě dle ÚS č. 10,11, 12 v České Lípě

My níže uvedení občané města Česká Lípa svým podpisem vyjadřujeme nesouhlas s plánovaným zastavěním územních ploch dle územní studie č. 10, 11, 12 . Dotčená území považujeme za veřejná prostranství, která pravidelně využíváme se svými rodinami k relaxaci a aktivnímu odpočinku. V uvedených oblastech byl opakovaně zaznamenán i výskyt vzácných a ohrožených živočichů.

Další plochy zastavěné výstavbou rodinných a bytových domů v bezprostředním okolí našich obydlí by znamenaly snížení kvality bydlení, zvýšení hlučnosti, světelné znečištění prostředí pro stávající obyvatele sídliště Špičák a Staré Lípy.

Preferujeme, aby město zachovalo dotčená veřejná prostranství a louku minimálně v rozsahu územní studie č. 11, ideálně ve všech uvedených studiích č. 10, 11, 12 ve stávající podobě,

nebo aby navrhlo místo rozprodání pozemků k výstavbě jiné využití daných lokalit k relaxaci a odpočinku pro obyvatele okolních domů.

Petici sepsala dne 30.3. 2022 v České Lípě

MUDr. Lenka Pokorná Klímová

bydl. Pod Špičákem 2708

Česká Lípa

Při jednáních týkajících se daného záměru výstavby je oprávněn zastupovat níže podepsané osoby kterýkoliv člen petičního výboru.

Členové petičního výboru:

MUDr. Lenka Pokorná Klímová, Pod Špičákem 2708, Česká Lípa

Mgr. Vít Pokorný, PhD., Pod Špičákem 2708, Česká Lípa

Od 8.4.2022:

Jana Váňová, Moravská 2415, Česká Lípa

Andrea Černá, Východní 2610, Česká Lípa

Author: Lenka Pokorná Klímová | 10 signatures

Petice za rekontrukci silniční komunikace, opěrných zdí  a revitalizace zeleně Liberec Perštýn 5 signatures remaining 545

Petice za rekontrukci silniční komunikace, opěrných zdí a revitalizace zeleně Liberec Perštýn

My, níže podepsaní občané, tímto vyzýváme v souladu se zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním, ve znění pozdějších předpisů, zastupitelstvo Statutárního města Liberce, jakožto vlastníka pozemků 5899/1, 5899/2, 5899/3, 5896/1 a 1381/1, 1382, 1383 a 1386/1 v katastrálním území Liberec, aby se začali zabývat příslušným usnesením rekontrukci povrchu vozovek Gollova ulice (5899/1, 5899/2, 5899/3) a Svatoplukova ulice (5896/1), opravou opěrných zdí v ulicí Svatoplukova, které navazují na pozemky sousedící s ulicí Stinná (1382) a revitalizací přilehlých pozemků těchto komunikací (1381/1, 1383, 1386/1, ...)

My, níže podepsaní občané, jsme toho názoru, že území této městské části je dlouhodobě zanedbáváno a zasluhuje si patřičnou pozornost z následujících důvodů:

- jedná se o historickou část města Liberec, kterou navštěvují turisté ČR a v nemalé míře i ze zahraničí,

- silniční komunikace Gollova (především v části ke garážím) je v zanedbaném stavu,

- opěrné zdi jsou již dlouhodbě v havarijním stavu a ohrožují nejen majetek majitelů nemovitostí, ale i způsobení úrazu či smrti (v sousedctví se nachází základní škola)

- revitalizací zeleně získá město Liberec další atraktivní část, která přivede do této oblasti zvýšený počet turistů a občanům města Liberec oázu pro relaxaci.

Author: Václav Strouhal | 5 signatures

Oprava silnic Frýdlantska srdcem i rozumem 89 signatures

Oprava silnic Frýdlantska srdcem i rozumem

My, níže podepsaní občané žádáme prostřednictvím této petice zástupce Libereckého kraje, místních samospráv a orgánů státní správy, aby se při plánované rozsáhlé opravě silnic na Frýdlantsku v rámci projektu „Od zámku Frýdlant k zámku Czocha“ řídili následujícími prioritami:

1) opravy nebo rozšíření silnic musí být provedeny kvalitně tak, aby nemusely být každoročně znovu opravovány,

2) opravy nebo rozšíření silnic musí odpovídat požadavkům na bezpečnost silničního provozu,

3) opravy nebo rozšíření silnic musí zohledňovat nárůst nákladní a osobní automobilové dopravy včetně šetrného cestovního ruchu, zejména v oblasti cykloturistiky,

4) opravy nebo rozšíření silnic musí chránit stávající stromořadí, není-li tím vyloučena některá z předchozích priorit,

5) opravy nebo rozšíření silnic musí být doplněny o nová stromořadí, nepodaří-li se uchránit stávající stromořadí,

6) opravy nebo rozšíření silnic musí zahrnovat opatření na podporu cestovního ruchu, bezpečnosti všech účastníků silničního provozu včetně cyklistů a chodců, například odpočívadla.

Chceme na Frýdlantsku uchránit přírodní a kulurní dědictví všude tam, kde je to možné, kde to slouží k duševnímu i hmotnému obohacení nás i příštích generací. Takovým dědictvím jsou i stromořadí, která byla vysázena před zhruba 100 lety.

Chceme omezit potenciální ohrožení v dopravě, které sebou nesou úzké silnice, špatný stav jejich povrchu, stromy, které do silnic zasahují. Silnice využíváme k přepravě za svou obživou, naše děti jsou po nich přepravovány do škol a mimoškolních aktivit, vozíme po nich staré lidi do zdravotnických zařízení a v neposlední řadě je využívají turisté, kteří navštěvují náš region.

Jsme pro modernizaci silniční sítě na Frýdlantsku.

Jsme pro zachování a/nebo vysázení nových stromořadí v rámci modernizace silniční sítě na Frýdlantsku.

Author: Petr Pávek | 89 signatures

Zachraňme aleje 1135 signatures

Zachraňme aleje

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme, aby Liberecký kraj, Krajská správa silnic, starostové dotčených obcí a poskytovatelé dotací respektovali náš požadavek na to, aby při rekonstrukcích a opravách silnic v našem kraji, aktuálně zejména ve Frýdlantském výběžku, bylo bráno v úvahu, že aleje jsou nedílnou součástí našeho domova a krajiny, kde žijeme. Chceme, aby veškeré záměry na kácení alejí a stromořadí byly předem a dostatečně projednány s odbornou i laickou veřejností a aby byla hledána technická řešení, která aleje zachrání před zbytečným kácením.

Zejména požadujeme:

1. aby žádost o dotace z fondů EU na rekonstrukce silnic ve Frýdlantském výběžku nebyla podána dříve, než bude vyřešena problematika místních alejí,
2.  aby byl v rámci projektu rekonstrukce silnic „Od zámku Frýdlant k zámku Czocha“ přehodnocen záměr vykácet cca 950 vzrostlých stromů, jež tyto aleje tvoří,
3. aby byly v souvislosti s projektem a jeho udržitelností vyčleněny finanční prostředky na ošetření a údržbu alejí,
4. aby bylo zváženo, zda je vzhledem k intenzitě dopravy efektivní rozšiřovat komunikace II. a III. třídy na úkor alejí, či zda by stačilo jen opravit jejich v některých případech katastrofální povrch,
5. aby bylo hledáno technické řešení, které dovolí v maximální míře zachovat současné aleje,
6. aby i v budoucnu Liberecký kraj a Krajská správa silnic své záměry dopředu včas projednávaly s veřejností a místními spolky.

Za petiční výbor:
Ing. Zbyněk Vlk, autor a provozovatel Žijícího skanzenu, Jindřichovice pod Smrkem
Mgr. Monika Tomašáková, OSVČ, Raspenava
Mgr. Kryštof  Špidla, Ph.D., učitel a zastupitel, Hejnice