Návrat k původním hodnotám Konzervatoře Duncan Centre
28 signatures remaining 22

Návrat k původním hodnotám Konzervatoře Duncan Centre

Author: Tanečník Anonym | Uploaded: 30.06.2018 | 28 signatures
Share it with your friends

Nám níže podepsaným studentům Konzervatoře Duncan Centre se nelíbí vývoj školy pod vedením paní ředitelky Romany Lisnerové.

Rádi bychom poukázali na to, že vnímáme napětí, které panuje na naší konzervatoři, způsobené dlouhodobými neshodami mezi pedagogickým sborem a vedením.

Domníváme se, že paní ředitelka jedná v zájmu školy pouze co se materiálního vybavení týče, přičemž přehlíží její filosofický rozměř. Jedním z projevů tohoto jednání jsou změny v personálním složení pedagogického sboru, to jest nahrazení kvalitních profesorů lidmi, jež shledáváme nekompetentními pro jejich "gymnazijní" přístup. Škola tak zbytečně ztrácí pedagogy, kteří jsou ztotožněni se skutečnými hodnotami Duncanismu, jako je například pan profesor Záhora. V teoretické sféře dále přichází o výborné kantory, těm buď neprodlužuje pracovní smlouvu, nebo je vypuzuje svým nepřátelským chováním.

Jsme přesvědčeni, že naše konzervatoř má určitá specifika a nelze v ní aplikovat některé postupy a způsoby výuky, které jsou běžné na ostatních středních školách a gymnáziích. Odborný přístup v oblasti tance je pro nás prioritní. Relevantní připomínky pedagogů, vědomých si hloubky odkazu Isadory Duncan, ke způsobu vedení výuky by měly být zohledňovány. A to v zájmu profesního a především OSOBNOSTNÍHO rozvoje studentů, jak tomu bylo dříve.

To whom will the petition be forwarded: Magistrát Prahy 4

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 1

01. 07. 2018 | Václava Fürstová | Kralupy nad Vltavou
…Dneska vědí lidé o všem, jakou to má cenu, ale o ničem, jakou to má hodnotu… — Oscar Wilde