Petice proti podpoře hazardu radnicí ve Zlíně
10 signatures

Petice proti podpoře hazardu radnicí ve Zlíně

Author: Karolína Bernerová | Uploaded: 02.07.2014 | 10 signatures
Share it with your friends

V našem městě má dojít k odsunu hazardu z centra města, je však zcela zřejmé, že se radní pokouší hazard ve městě udržet. V jimi vypsané anketě používají zcela záměrně hazard podporující otázky, které mají navodit pocit obecné prospěšnosti hazardu.

Jedná se přitom o otázky, které Sociologický ústav AV ČR označil za návodné, obzvláště otázka "Mělo by dojít ve Zlíně k absolutnímu zákazu hazardu i za důsledků, jakými jsou ztráta cca 40 milionů Kč ročně pro sport,kulturua sociální oblast a přesun hráčů do jiných obcí či na internet?" zcela jasně navádí k odporu k zákazu hazardu, když zdůrazňuje peníze využitelné pro město.
Ostudou je pak samotná reakce náměstka primátora Ondřeje Bětáka, z jeho věty pro článek na idnes "Jestli si myslí sociologický ústav něco jiného, je mi to jedno." ukazuje, že se nejedná o omyl, který by na radu odborníků chtěli napravit, ale za cílené znění otázky, kde mu spíše vadí, že na přístup klonící hazardu někdo upozorňuje.

Žádáme proto primátora, aby neprodleně zajistil uvedení ankety do odpovídajícího stavu a opravil návodné otázky dle doporučení Sociologického ústavu.

zdroj obrázku: idnes.cz

To whom will the petition be forwarded: Primátor města Zlín

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 3

11. 08. 2014 | Katka Kralikova | Zlin
Hlavne ty mas co vykladat Lukas Slovacek ty Gamblere a spodino Malenovic....
17. 07. 2014 | Tomáš Pasterný | Zlín
Prosím všechny, kteří by chtěli podpořit petici za zákaz hazardu ve Zlíně, učiňte tak prostřednictvím www.zlinbezhazardu.cz Aby to mělo skutečně dopad, jde nám o vyhlášení referenda a k tomu je třeba petice v písemné podobě.
15. 07. 2014 | Lukáš Slováček | Zlín 4
Ať to tu zruší hlavně v Malenovicich. .... Hospody tipů KING jsou spodinou nemoralnosti a nelidskosti je zde vice než 30 automatů nasáčkovanych v jediné hospodě. To je hnus! Nemá to tu co dělat! A nikdo s tím nic nedělá! !.....

Sign this petition

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu