Petice proti výstavbě obchodní zóny (supermarketu Billa) na území Jílového u Prahy/Radlíka
157 signatures

Author: Jana Koutníková | Uploaded: 18.02.2015 | 157 signatures
Share it with your friends

Vzhledem k tomu, že Česká republika má již velmi hustou síť supermarketů a že dochází k jejich postupné redukci, nepovažujeme za nutné, aby byl supermarket Billa vybudován i v Jílovém u Prahy. Ve vzdálenosti od 8 km do 11 km od Jílového je možné nakoupit ve 4 supermarketech podobného charakteru (Kamenice, Jesenice).

Považujeme za nedostačující komunikaci mezi městem a občany. Žádáme, aby město v budoucnosti předem a v plném rozsahu informovalo občany o takto zásadních rozhodnutích, za jaké považujeme i výstavbu supermarketu Billa. V tuto chvíli je podepsaná smlouva o spolupráci s firmou Albet, která má supermarket Billa postavit, aniž by město o tomto záměru informovalo občany v Jílovských novinách a na webových stránkách města. Občané se díky tomu nemohou k rozhodnutí města v dostatečné míře vyjádřit.

Budova supermarketu je architektonicky zcela nevhodná pro tuto lokalitu, navíc naruší výhled do krajiny při vjezdu do našeho města. Rovněž svým provozem zhorší kvalitu bydlení v okolní zástavbě – viz. obrázek

Domníváme se, že výstavba supermarketu Billa ohrozí obchodníky na náměstí. Ti potřebují k udržení podnikání sezonní zákazníky. Vydělávají si tím na zimní měsíce, kdy jsou tržby nižší. Obáváme se zániku některých obchodů na náměstí, což by mělo dopad nejen pro místní živnostníky, ale i na kulturní hodnotu historického centra města. Proto žádáme, aby město preferovalo místní obchodníky.

Podporujeme zachování sítě menších obchodů.

Upřednostňujeme jednání s vlastníkem objektu, ve kterém je v nájmu diskont Norma o možnostech pronájmu jinému obchodnímu řetězci.

Nepodporujeme jakékoliv vyvolané investice spojené s výstavbou supermarketu Billa z rozpočtu města Jílového u Prahy.

To whom will the petition be forwarded: Zastupitelstvu města Jílové u Prahy, firmě Albet s.r.o

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages

Discussion was stopped because of many unsuitable contributions.

Sign this petition

Signatures | 157 (+7 not confirmed)

Signature list in PDF
  • jiří holík | Třebíč