Petice za uzavření psího útulku v Dobranově (Česká Lípa) z důvodu špatných hygienických podmínek
342 signatures

Author: Michal Němeček | Uploaded: 21.02.2016 | 342 signatures
Share it with your friends

Touto peticí požadujeme uzavření psího útulku v Dobranově. Vzhledem k vážným pochybením máme za to, že co se týče byť jen základní hygieny a zabránění přenosu nebezpečných psích nemocí (zejména infekční parvovirózy), jeho funkce zcela selhává. Majitel útulku, pan Jan Vávra, pak tyto vleklé a vážné problémy očividně ignoruje, viz mnohé zprávy především v Českolipském Deníku a podněty od nespokojených občanů (můžeme na vyžádání poskytnout). Tím vším je s největší pravděpodobností porušován nejen zákon na ochranu zvířat, ale i další související legislativa.

Starostům měst a obcí na Českolipsku se žalostný stav psů vycházejících z útulku rovněž dlouhodobě nelíbí. Žádná z jejich iniciativ dosud ovšem nebyla tak silná, aby vedla ke zrušení útulku a vybudování nového s předpokládaným umístěním v České Lípě. Zatoulané psy do Dobranova vozí na základě smlouvy i Českolipská městská policie, ovšem dle jejího vyjádření může kontrolovat pouze psy, které do útulku přivezla. To nám přijde jako nedostatečné a věříme, že by bylo nejlepší vybudovat nové, moderní zařízení pro oblast celého okresu.

Na závěr dodáváme, že tak jako u každé petice, i zde pomáhá i jediný další podpis: ten Váš. Přesto prosíme i o šíření; nejlépe mezi lidmi, jimž není osud psů lhostejný a kteří chápou, že i zvíře má pocity a duši. V případě jeho nemoci si jistě nepřeje nic jiného, než člověk ve stejné situaci, a sice uzdravit se. To se mu však bohužel díky zbytečnému lidskému diletantství často nemusí podařit (reálné zkušenosti několika adoptujících).

Děkujeme za Vaši podporu, skutečně si jí vážíme!

Tuto petici podává petiční výbor – jména, příjmení a bydliště všech jeho členů a to samé u osoby, oprávněné ho zastupovat)

To whom will the petition be forwarded: Krajská hygienická stanice Liberec

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages

Discussion was stopped because of many unsuitable contributions.

Sign this petition

Signatures | 342 (+32 not confirmed)

Signature list in PDF
  • Robert Merrill | Praha 8