PETICE ZA ZACHOVÁNÍ "RESTAURACE NA PODOLÍ"
3 signatures

PETICE ZA ZACHOVÁNÍ "RESTAURACE NA PODOLÍ"

Author: František Hellebrand | Uploaded: 17.04.2019 | 3 signatures
Share it with your friends

Zastupitelstvo města Hradec nad Moravicí
Opavská 265
Hradec nad Moravicí

PETICE  ZA  ZACHOVÁNÍ  "RESTAURACE NA PODOLÍ".

Petici zastupuje František Hellebrand, nar. 4.4.1954, Hradec n/Mor. na Hrobkách 613.

My, občané Hradce nad Moravicí a místních částí i lidé odjinud, kteří máme k tomuto městu blízký vztah, žadáme, aby zůstal v centru města na ulici Podolské č.p. 308 zachován a obnoven s podporou města provoz zmíněné restaurace zvané “Babinec“.

Jedná se o budovu v centru Hradce nad Moravicí na pěší zóně, která má vyhlášenou tradici společenských zábav a provozu restaurace.
Vždy byla vyhlášeným místem nejen pro obědy návštěvníků města, rodinných oslav, svatebních a pohřebních hostin (kdy tato zakončení smutečních obřadů pro větší rodiny není kde uspořádat v takto dostupném místě poblíž hřbitova), společenských večerů, zábav a plesů.

Jeví se nám nerozumné koupit budovu s provozuschopnou kuchyní, jídelnou  a výčepem a toto všechno zlikvidovat pro přestěhování knihovny, jejíž plocha pro uživatelé se zvětší oproti návrhu v Národním domě jen o 1,5m2 s nemožností dalšího rozšíření. (v ND by bylo možné plochu rozšířit o dalších 42 m2 - Květinový ateliér)
Navíc by při provozu restaurace budova nevyžadovala žádný významný stavební zásah (pouze kosmetické úpravy fasády), ale pro umístění knihovny bude nutné zabezpečit nákladné odvlhčení tohoto prostoru. (Dle odborného vyjádření k ceně se jedná o „Výskyt vlhkosti části zdiva nad podlahami“)

Takové jednání bez posouzení přínosnosti ev. výhodnosti pro město odporuje § 38 odst.1 Zákona o obcích, podle kterého musí být majetek obce využíván účelně a hospodárně v souladu s jejími zájmy a úkoly vyplývajícími ze zákonem vymezené působnosti, přičemž obec je povinna pečovat o zachování a rozvoj svého majetku. Tuto obecnou zásadu nutno respektovat při rozhodování o jakékoliv majetkové dispozici.

Děkujeme za přehodnocení vašeho rozhodnutí ve prospěch občanů i návštěvníků města a zachování a obnovu provozu restaurace s kuchyní a jídelnou pro uspokojení této potřeby v našem městě.

To whom will the petition be forwarded: Zastupitelstvu města Hradec nad Moravicí

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages

Discussion was stopped because of many unsuitable contributions.

Sign this petition

Signatures | 3

• Josef Kamhuber Kamhuber | Platt
  • Data of the signer not published