Petice za zákaz pohybu domácích zvířat ve veřejném prostoru
6 signatures remaining 9994

Petice za zákaz pohybu domácích zvířat ve veřejném prostoru

Author: Veselý Jan | Uploaded: 03.11.2017 | 6 signatures
Share it with your friends

Žádáme tímto o zákaz jakéhokoliv pohybu domácích zvířat ve veřejném prostoru. Důvodem je zejména nadměrné znečištění tohoto prostoru exkrementy těchto zvířat, což zásadním způsobem snižuje kvalitu lidského života v těchto oblastech.

Úklid exkrementů od majitelů těchto zvířat nepovažujeme za relevantní argument proti tomuto zákazu, protože i přes snahu některých majitelů vše uklidit, stále trocha zůstane, přičemž moč se neuklízí vůbec. Pokud například prší, vše se rozteče dříve, než je sebráno, atd. Je potřeba zdůraznit, že zdaleka ne všichni majitelé exkrementy po svých domácích zvířatech uklízí. Nejen, že to pak na chodnících, v parcích, atd. zapáchá, ale zároveň si zbytky těchto exkrementů nosí všichni občané na podrážkách bot do svých domovů.

Další silně negativní dopad pohybu domácí zvěře lze doložit i v přírodě, kde tato zvířata ruší divokou zvěř, které častokrát znemožňují správné vyvedení mláďat, atd. Pohyb domácích zvířat v přírodě prokazatelně přispívá k prudkému úbytku drobné divoké zvěře v posledních letech.

Zákaz pohybu domácích zvířat ve veřejném prostoru požadovaný touto peticí se nevztahuje na vodící psy pro nevidomé a dále na zvířata sloužící záchranným, ozbrojeným, policejním a jiným složkám státu a na zvířata prokazatelně sloužící pro pomoc při vykonávání veřejně prospěšných činností jako je např. myslivost.

To whom will the petition be forwarded: Poslanecká sněmovna ČR, Senát ČR, Ministerstvo vnitra, Ministerstvo zemědělství

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 3

11. 11. 2017 | Josef Cícha | Boršov nad Vltavou
přesné
08. 11. 2017 | Simona Effe | Valtice
větší pitomost jsem neviděla,dlouho mě nic nepobavilo jako toto :D:D:D <br /> <br />co takhle opilci,feťáci a bezdomovci? ;) ti určitě nekálejí po veřejnosti že? Kdyby jen káleli,co chvilu tam je někde nablito,roztřískané sklo,poházené petky,hromady vajglů,povalené koše,popelnice a můžu pokračovat...já po svém psovi poctivě uklízím,na vřejnosti ho mám na vodítku a tohle mi prostě hlava nebere,ruku na srdce,my lidé děláme stokrát větší nepořádek jak zvířata a i za ten nepořádek po našich miláčcích může hádejte kdo? ano správně,opět člověk ;)
03. 11. 2017 | Martin Šamsa | Praha
Zcela přesné, bezvýhradně souhlasím

Sign this petition

Signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Signatures | 6

• Josef Cícha | Boršov nad Vltavou