Připomínky  k  procesu  EIA - Dodatečné povolení areálu HP-Pelzer v Žatci
51 signatures

Připomínky k procesu EIA - Dodatečné povolení areálu HP-Pelzer v Žatci

Author: Ivana Vírová | Uploaded: 01.02.2020 | 51 signatures
Share it with your friends

Připomínky k procesu EIA

Spolek VPN 2016 z.s., zastoupen Ing. Ivanou Vírovou, IČ: 052 31 795

k dokumentaci záměru podle přílohy č. 4 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění, k záměru v k.ú. Žatec s názvem „DODATEČNÉ POVOLENÍ AREÁLU HP-PELZER, ŽATEC“ zpracované spol. DP Eco-Consult s.r.o., zastoupené RNDr. Danielou Pačesnou, Ph.D., IČ: 287 66 300,vyjadřuje nesouhlasné stanovisko.

PŘIPOMÍNKY K PROCESU EIA, SPOLEK VPN 2016, z.s. níže, ve stručnosti:

1. DOKUMENTACE JE NEÚPLNÁ, NENÍ MOŽNÉ POSOUDIT VŠECHNY PODSTATNÉ VLIVY NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Provoz Adler Pelzer Group, o. z. Žatec, HP-Pelzer s.r.o., Raisova 1187, 438 01 Žatec, IČ: 405 24 604 na katastrálním území Žatec není v dokumentaci k procesu EIA dostatečně podrobně specifikován. Ve veřejném zájmu žádáme dokumentaci doplnit o hodnocení všech zdravotních rizik. Požadujeme dokumentaci doplnit o srozumitelnější formu popisu používaných směsí látek z hlediska charakteristiky jejich možných dopadů na zdraví, život, životní prostředí a venkovního ovzduší. Žádáme doplnit vč. monitoringu vlivů provozu na zdraví, život, životní prostředí a venkovní ovzduší.

2. NESOULAD S ÚZEMNÍM PLÁNEM MĚSTA ŽATEC (dále jen „ÚP Žatec“). RAISOVA ulice se rozkládá na pozemku p. č. 2712/2 v katastrálním území Žatec. Nyní je užívána a uzavřena jako areálová účelová komunikace. Raisova ulice je v platném ÚP Žatec zařazena do ploch "VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ", která musejí být veřejně přístupná. Využití průmyslová výroba a skladování je na plochách Veřejná prostranství („VP“) - nepřípustné.

3. NADMĚRNÉ ZATÍŽENÍ LOKALITY HLUKEM Z DOPRAVY. Stávající lokalita je nadměrně zatížena hlukem ze silniční dopravy. Podle názorů odborníků i soudů, není možné do takto zatíženého území umisťovat další zdroje hluku. Navržená protihluková opatření v dokumentaci nejsou dostatečně účinná. Žádáme nepřekračování hygienických limitů hluku.

4. V DOKUMENTACI CHYBÍ POSOUZENÍ PROVOZU SE STÁVAJÍCÍ EXPEDIČNÍ HALOU. Nedílnou součástí provozu areálu fy HP-Pelzer v Žatci je skladová hala v areálu bývalého výrobního závodu Šroubárna Žatec. Žádáme doplnit dokumentaci o posouzení provozu skladové expediční haly z hlediska dopadů na zdraví obyvatel a životní prostředí.

07.02.2020 10:02

AKTUALIZACE-  k Připomínkám k procesu EIA  se připojilo  podpisem na papírové archy  119 osob !!!   Zde  se již podepsalo 46 osob, celkem nám již podpořilo   165 osob.  DĚKUJEME !  Včera jsme připomínky  zaslali na Ministerstvo životního prostředí, do 30-ti dnů by mělo být  nařízeno veřejné projednávání  dokumentace  EIA - Dodatečné povolení areálu HP-Pelzer v Žatci.

10.03.2020 13:04

Včera, dne 9.3.2020  vrátilo MŽP ČR  společnosti HP-Pelzer  dokumentaci k  doplnění, k přepracování. Vyslyšelo tak naše připomínky. HPP musí dokumentaci  dopracovat, hlavně srozumitelně uvést  látky znečišťující ovzduší a dopad  těchto látek na zdraví obyvatel . Více se dočtete zde:  https://portal.cenia.cz/eiasea/download/RUlBX09WNDE4OF92cmFjZW5pRE9DXzE1NDEwMDE0MjM4NDQ3ODU1NTMucGRm/OV4188_vraceni.pdf

Děkujeme Vám všem za podporu  i díky Vám  MŽP  přikročilo k tomuto kroku. Ivana Vírová

To whom will the petition be forwarded: MŽP ČR, Městu Žatec, Ústeckému kraji,MMR ČR, Senátu PČR

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages

Discussion was stopped because of many unsuitable contributions.

Sign this petition

Signatures | 51 (+1 not confirmed)

Signature list in PDF
  • Data of the signer not published