STOP DALŠÍMU PARKU PRAHY6 OD ARCHITEKTA VALOUCHA
130 signatures remaining 870

STOP DALŠÍMU PARKU PRAHY6 OD ARCHITEKTA VALOUCHA

Author: Jan Ludvík | Uploaded: 24.03.2017 | 130 signatures
Share it with your friends

Ing.arch. Klement Valouch je autorem studie parku na Prašném mostě v Praze 6, do kterého ale dnes nikdo nechodí. Jeho architektonické provedení odpovídá přibližně úrovni navrhování před rokem 2000 - viz. http://www.vhe.cz/realizace . V brzké době se plánuje pod patronací (klient) městské části Praha 6 další revitalizace z dílny architekta Valoucha - kdy pokračování ulice Svatovítská se má proměnit na tzv.: ,,Plečnikovu Osu" s rezovou připomínkou barokního opevnění, skleněnou pyramidou a dalšími atrakcemi. To vše ve vnitřní památkové zóně Prahy...

Každý podpis je důležitý, času moc není. Na začátku Května 2017 budou podpisy předány městské části Praha 6 a pokusíme se o nové řešení tohoto podstatného území.

To whom will the petition be forwarded: Městská části Praha 6, Magistrát Hlavního města Prahy

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 10

27. 03. 2017 | Markéta Smrčková | Praha
Řešte prosím veřejný prostor veřejnou architektonickou soutěží, jen tak se lze dobrat kvalitního výsledku.
doporučit +

Podpoření příspěvku je možné pouze po přihlášení. Přihlásit se nebo zaregistrovat

27. 03. 2017 | Simona Krausová | Praha 10
trvalým bydlištěm na "desítce" ale na "šestce" jsem prožila 2/3 života a stále tu trávím velkou část svého času.
nechci další paskvily!
na takovou věc má být vypsaná veřejná soutěž.

27. 03. 2017 | Josef Vydra | Praha
Pan "architekt" Klement Valouch sice umí slušně pracovat s animačním softwarem, tvůrčí nadání mu však do vínku OPRAVDU dáno nebylo… Jako občan Prahy 6 si rozhodně nepřeji, aby jeho nekvalitní a bezduché projekty hyzdily část města, kde žiji. Howgh.

29. 03. 2017 | Jan Ludvík | Praha 6
Dobrý den,

protože vyjádření v rámci petice „STOP DALŠÍMU PARKU PRAHY6 OD ARCHITEKTA VALOUCHA“ vyvolala drobné napětí mezi politickou reprezentací Prahy 6 i magistrátu hlavního města Prahy, (což bylo podpořeno také článkem v MF DNES od Martina Bajtlera), chci říci, že:

Petice byla a je zaměřena proti dosavadnímu fungování Ing.arch. Klementa Valoucha v rámci tvorby územních studií" na území Prahy 6, a to jak v obecné rovině při zadávání zakázek, tak v úrovni kvality návrhů.
Paní Ing. arch. Eva Smutná jako zástupkyně starosty a garant pro strategický rozvoj na Praze 6, nám dnes (29.3.) ochotně vysvětlila svojí nezáviděnihodnou situaci, kdy například zmiňovaný park dostala ,,darem“ od své předchůdkyně Petry Kolínské (proslavené odvoláním a opětovným přijetím Romana Kouckého na magistrátu).

Otázky, které budou v rámci zmiňované petice položeny, a bude na MČ Praha 6 (popř. MHMP), aby na ně odpověděla, jsou tyto:

- Na podkladě jakého výběrového řízení (obsah - cena) byly firmě VHE a spol. jednatele Ing.arch. Klementa Valoucha uděleny tyto zakázky, na které již byly vypracovány studie:

* Plečnikova osa - revitalize horní části ulice Svatovítská (prosinec 2016)
* Studie zakrytí prostoru před portály strahovského tunelu múk malovanka – formulace záměru (06/2016)
* Návrh řešení „parku evropy“ v praze 6 (již 2012)

- Proč na akce zcela evidentního celoměstského významu, jako je studie „Plečnikovy osy“, „Morávkova parku“, nebo „Studie zakrytí portálu strahovského tunelu" nebyla vypsána architektonická soutěž? Spolupracovala MČ Praha 6 na těchto zcela zásadních stavbách s IPR Praha a dotčenými památkovými úřady a spolky (pokud ano, jakým způsobem)?

- Není střetem zájmu, že pan Bc. Viktor Valouch (urbanista s bakalářským vzděláním) je současně zaměstnancem Oddělení koncepce strategického a územního rozvoje na MČ Praha 6 a spolupracovníkem ateliéru VHE a spol. (je uváděn jako spoluautor) ?

- Kdo a jakým způsobem vypracuje podmínky soutěže na „jednotlivé části mobiliáře“ v rámci „Plečnikovy Osy“? Jaké části mobiliáře jsou tím myšleny ? A je za mobiliář považován i systém ,,rybníčků“ v dolní části osy ?

- Podle jaké celkové urbanistické studie bude tedy „Plečnikova osa“ nakonec vypracována ? Je dosavadní studie Ing.arch. Valoucha v tuto chvíli nezávazná?

...Mimochodem - po uveřejnění petice a článku na MF DNES „náhle zmizel“ ze stránek http://www.vhe.cz/realizace nejen projekt ,,Plečnikovy osy", ale i
,,Morávkova parku", a další studie Ing.arch. Klementa Valoucha vytvořené pro městskou část Praha 6 po roce 2012...

+0 | -0

Sign this petition