Varnsdorf uvažuje o vybudování spalovny komunálního odpadu pro celý Šluknovský výběžek. Říkáme STOP
36 signatures

Author: Pavel Vodička st. | Uploaded: 10.04.2021 | 36 signatures
Share it with your friends

Varnsdorf uvažuje o vybudování spalovny komunálního odpadu pro celý Šluknovský výběžek. Je nejvyšší čas, říci této hlouposti STOP!

Usnesení č. 48/2021/3 #033# ze 17. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se konalo dne 25. března 2021:
Zastupitelstvo města ukládá starostovi města zahájit jednání s Teplárnou Varnsdorf o možnosti zřízení společného podniku pro energetické využití odpadů.

Tohle je "ekologický příspěvek" představitelů hnutí ANO z Varnsdorfu. Radaroví manažeři z hnutí ANO budou i zde šířit svou víru, jak spalovna městu přinese jen samý prospěch. Rozdíl je v tom, že spalovnu nelze jako radary odmontovat. Seniorům i dětem budoucích generací varnsdorfanů se bude pod poduškou exhalací ze spalovny dobře relaxovat, sportovat a otužovat...

Varnsdorf, což všichni jeho obyvatelé vědí, jako město sedí na dně krajinného "lavoru", obklopen kolem dokola kopci. Namlouvat si, že větry ty spaliny z komína spalovny kouzlem někam odfouknou, je nepodložená iluze. Jediná jistota je ta, že co nezůstane doma, pošleme někam k sousedům do Šluknovského výběžku. Nebo do nedalekých saských měst za hranicemi. Vzdušné lázně na Oybinu nebo v Johnsdorfu při větru ze severozápadního směru budou první na ráně. Doprava odpadu ke spalovně přinese hluk, smrad a zvířený prach na vozovkách i na jeho skládce. Toxický popel ze spalování odpadu je koncentrát toho nejhoršího.

Je nejvyšší čas, říci této hlouposti STOP!

To whom will the petition be forwarded: Starosta města Varnsdorf

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 7

17. 04. 2021 | Michael Šatník Šatník | Varnsdorf
Děkuji Vám za odvahu a aktivitu. Ta spalovna, celý ten proces od chvíle kdy vznika ta odpadová komise smrdí ještě ji ani nepostavili.
Jeví se to jako stejná kulišárna jako s radary. Energetiku a odpady potřebujeme řešit skutečně koncepčně a udržitelně.
15. 04. 2021 | Vladislav Schur Schur | Varnsdorf 1
Máte plnou podporu
13. 04. 2021 | Pavel Danko | Praha
Varnsdorf už špinavé město bylo. Děkujeme, spalovnu si postavte jinde. Ostatně všude, kde banda z ANO působila, zanechala nezanedbatelné následky.
21. 04. 2021 | Eva Sokolíková Sokolíková | Varnsdorf
I když odtud nepocházím,není mi jedno že by tady bylo nejen pro děti nebezpečné žití.Žádná spalovna není bezpečná pro obyvatele ani pro přírodu.
+1 | -0
20. 04. 2021 | Šárka Burešová | Varnsdorf
Je mi líto, že ti lidé, kteří chtějí něco budovat a podnikat, neumí vymyslet nic lepšího, než že vydělají peníze na úkor ostatních (v tomto případě na úkor našeho zdraví a zdraví našich potomků). Proč nepodniknete něco, co by ostatní lidé přivítali?
+1 | -0

Sign this petition

Signatures | 36 (+3 not confirmed)

Signature list in PDF