Vláda farmaceutické lobby?
15 signatures remaining 985

Vláda farmaceutické lobby?

Author: Jiřina Bělá | Uploaded: 05.02.2014 | 15 signatures
Share it with your friends

Nechceme se léčit podle farmaceutického lobby. Trh s léky je v dnešní době stejné prostředí komerce a snahy o zisk, jako všechny jiné. Výsledkem je, že o léčbě pacienta často nerozhoduje lékař dle svého nejlepšího vědomí, ale podle toho, co mu jím předepsaná léčba přinese od dané firmy.

Proto se setkáváme s předepisováním léků od konkrétních firem ve vlnách, podle toho, jaké výhody nabízejí pro konkrétního lékaře farmaceutické firmy. Lékař poté nekouká na to, zda je daný lék pro pacienta opravdu tím nejvhodnějším ze skupiny léčiv s podobnými účinky, ale na to, zda mu jde do kapsy jisté procento z prodeje či některé z dalších výhod, které dealeři těchto firem lékařům za upřednostnění jejich produktu nabízí.

Dostáváme se do konce tak daleko, že tato přetahovaná jednotlivých firem zasahuje i do způsobu léčby natolik závažných onemocnění, jako je rakovina, kde nové postupy mají šanci uspět, pouze mají-li za zády dostatečně silný koncern, který dokáže jejich používání prosadit. Způsoby, kterým k tomu dochází jsou však úplně stejné, jako v případě léků. S novými způsoby léčby jsou spojené ohromné zakázky na nové potřebné technologie a proto nelze za jejich nasazovaní hledat pouze zájem o lidské zdraví a blaho, ale především přesně vypočítaný kalkul farmaceutických firem, které ví, kolik jim nový produkt či nová léčba přinese do rozpočtu a o kolik stoupne jejich zisk.

Touto peticí chceme upozornit na tento stav a domoci se práva svobodné volby výběru léčby bez ohledu na to, co je nám vnucováno farmaceutickým průmyslem, pouze na základě rozhodnutí lékaře, který nebude pod tlakem nadnárodních koncernů zaměřených na zisk a ne na lidské zdraví.

Podepisujte a sdíleje.

To whom will the petition be forwarded: Ministerstvo zdravotnictví

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages

Discussion was stopped because of many unsuitable contributions.

Sign this petition

Signatures | 15 (+1 not confirmed)

• Denisa Krausova Krausova | Chomutov
  • Martin Magenheim | Petřvald