Vraťte nám linku 253
54 signatures

Vraťte nám linku 253

Author: Václav Štych | Uploaded: 29.08.2018 | 54 signatures
Share it with your friends

Vzhledem k tomu že od 1.9.2018 dochází ke zrušení linky č. 253, kteréžto číslo původně patřilo naší lince spojující Smíchovské nádraží se sídlišti v Modřanech a to již od roku 1987. Žádáme o její opětovný návrat místo nedávno zavedeného přečíslování na linku 190, které platí teprve od dubna loňského roku. Číslo 253 je opět volné a nic nebrání tomu, aby se vrátilo na své původní historické místo. Neboť tato linka je od roku 1987 neměnná ve své trase, a přesto byla nepochopitelně přečíslována.
Děkujeme.

20.09.2018 14:09

Petice byla odesláná přes oficiální podatelnu společnosti ROPID....

To whom will the petition be forwarded: Dopravní podnik hl.m.Prahy

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 7

23. 09. 2018 | Patrik Eger | Praha 4
Dobrý večer,
doufám, že Regionální organizátor pražské integrované dopravy v trase Smíchovské nádraží - Na Beránku zavede místo linky 190 linku 153.
Taktéž doufám, že pro Prahu použije rozsah linek 100 - 229 pro autobusy, 240 - 269 pro trolejbusy, 280 - 399 pro regionální autobusy. Protože v případě rozšíření tramvajové dopravy do středních Čech tak lepší bude využití linek 28 - 39.
doporučit +

Podpoření příspěvku je možné pouze po přihlášení. Přihlásit se nebo zaregistrovat

31. 08. 2018 | Martin ... | Praha - Modrany
Dobry den, jsem tez pro obnoveni linky 253, nicmene po mem dotazu 12/2017 na servere "zmente to", je takovato oficialni odpoved:

Podnět:
Proč došlo už po nekolikáté, k přečíslování autobusu 253 na 190 v Modřanech? Toto číslo je velmi podobné autobusu číslo 150 (které předtím toto číslo mělo také) a z důvodu horšího zraku se povedlo již několika vestujícím, včetně mě, autobusy poplést! Prosím, nic neříkající věty typu 'došlo přečíslování několika linek a proto bylo nutno i puvodní 253' není logickou odpovědí.

Odpoved:
Vážený pane
níže Vám zasíláme vyjádření organizátora dopravy ROPID:

přečíslování linky 253 na linku 190 bylo vynuceno postupným rozšiřováním sítě Pražské integrované dopravy do Středočeského kraje a související potřebou sjednocení číselných řad autobusových linek, v této síti se pohybujících. Podrobněji jsme tento krok vysvětlili v článku na našem webu (https://pid.cz/precislovani-zejmena-nocnich-linek-pid/), ve stručnosti lze říci, že byla číselná řada 251-275, využívaná do letošního jara běžnými městskými linkami, nyní vyčleněna pro linky školní, do počátku aktuálního školního roku označované čísly 551-575. Právě tato číselná řada musela ustoupit postupující integraci středočeských autobusových linek, neboť již byla obklopena jejich řadami 3xx, 4xx a 6xx. Dělení tohoto bloku městskými školními a nočními (původně rovněž 5xx) autobusovými linkami by přinášelo pouze chaos, z toho důvodu bylo tedy přistoupeno k přečíslování nejen linky 253.

Volba čísla 190 pak byla dána především historickou souvislostí, kterou ve své připomínce naznačujete, v devadesátých letech dokonce linky 150 a 190 po určitou dobu Modřany společně obsluhovaly, a to i v částečně souběžné trase tak, jako dnes. Chápeme, že je nyní číslo linky 190 na informačních panelech vozidel zaměnitelné s číslem linky 150, také je však faktem, že mají nyní obě linky v jednom směru totožnou konečnou zastávku i úsek trasy a ve směru druhém konečnou zastávku na panelu poněkud graficky rozdílnou, domníváme se, že údaje Smíchovské nádraží a Želivského jsou odlišitelné i pro osoby s horším zrakem. Především je však třeba říci, že je při označování linek možné brát tento aspekt v úvahu pouze omezeně, neboť obdobně lze zaměnit celou řadu čísel, například 0 a 8, či 5 a 6. Věříme tedy, že zvolené řešení přijmete s pochopením, neboť zcela vyloučit souběhy linek s podobně vypadajícími čísly na totožných pozicích by bylo v celé síti Pražské integrované dopravy téměř nemožné.

S pozdravem a přáním příjemného adventního času
Michaela
za tým zmente.to

30. 08. 2018 | Tereza Nováková | Hlavní město Praha
Děkuji za založení petice, sama jsem tehdy psala stížnost na změnu linky (především proč zrovna linka 190, která je číslově velice podobná lince 150, což vedlo ke spousta zmatkům).

30. 08. 2018 | Aron Toth | Hlavní město Praha
253 navždy a nikdy jinak

03. 09. 2018 | Václav Štych | Praha 4
Petice bude zároveň předána i organizaci ROPID