130 signatures reached

Author: František Řezáč | Uploaded: 17.12.2019 | 130 signatures
Share it with your friends

P E T I C E

Zastupitelstvu města Kosmonosy

Město Kosmonosy, Debřská 223/1, 293 06 Kosmonosy

V Kosmonosech dne 18. 12. 2019

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

My, níže podepsaní občané Kosmonos, prostřednictvím této petice žádáme vedení města Kosmonosy, aby zajistilo v co možná nejkratší době řešení největšího problému našeho města - katastrofální přetíženosti páteřních komunikací vedoucích vnitřkem obce. Vyzýváme tímto Zastupitelstvo města Kosmonosy, aby bezodkladně učinilo veškeré potřebné kroky vedoucí k zahájení výstavby obchvatu.

Zdůvodnění:

1.  Kritická dopravní situace

Město Kosmonosy je již desítky let postiženo vysokou mírou tranzitní dopravy na ulicích Hradišťská-Boleslavská a Stakorská-Debřská. Jak je doloženo měřením, hygienické normy jsou permanentně překračovány a dlouhodobě je poškozováno zdraví obyvatel Kosmonos.

2.  Bude to už jen horší

Vzhledem k připravovaným dopravním stavbám - zejména nové silnici od Bezděčína s vyústěním před Kosmonosy – a dále vzhledem k očekávánému rozvoji Kosmonos je zřejmé, že intenzita dopravy se bude již jen zvyšovat. Již tak kritická dopravní situace v Kosmonosích se bez obchvatu bude dále zhoršovat.

3.  Kosmonosy potřebují obchvat

Pokusy o umístění zákazové dopravní značky naráží na nesouhlas příslušného dopravního orgánu. Jediné řešení je obchvat města, který odvede zejména tranzitní dopravu mimo vnitřek města.

4.  Kdo blokuje obchvat

Na veřejném zasedání zastupitelstva města dne 27. 11. 2019 došlo ze strany samozvaných „mluvčích" veřejnosti k tvrzení, že Kosmonosy obchvat nepotřebují. Je absurdní, když nám tito lidé, z nichž mnozí ani nebydlí v Kosmonosech, natož v nejvíce dopravou postižených lokalitách, kteří nemusí trpět provozem tisíců aut na Boleslavské ulici, říkají, co potřebujeme a co nikoli.

5.  Výzva zastupitelům města Kosmonos

Na veřejném zasedání zastupitelstva dne 27. 11. 2019 zazněla informace, že město Kosmonosy má předloženu nabídku na realizaci obchvatu ze strany soukromého investora, který jej hodlá v rámci svého developerského projektu na vlastní náklady vybudovat a následně předat kraji, a to do cca tří let. Žádáme tímto důrazně naše zastupitele, aby jednali na základě skutečného zájmu občanů Kosmonos a tuto nabídku k realizaci obchvatu bezodkladně využili, budou-li její podmínky pro město přijatelné.

Autor petice:

Ing. František Řezáč, Karla Veselého 1026, 293 06 Kosmonosy

Petice s podpisovými archy je k dispozici:

ŘEZÁČ Stavebniny, Boleslavská 605/63, 293 06 Kosmonosy (po-pá 7-17, so 8-12)

To whom will the petition be forwarded: Zastupitelstvu města Kosmonosy

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 24

23. 12. 2019 | Carl Gustav Jung | Kesswil
Dobrý den,
podnikatele Řezáče lze opravdu na jedné straně chápat. Má zájem mnohonásobně zpeněžit své pozemky. Nejde mu zřejmě opravdu ani o obyvatele Kosmonos ani o dopravu ve městě. Vzhledem k tomu, jak nevybíravě útočí na ochránce životního prostředí mu pramálo záleží i na něm. Dost ubohé je z jeho strany ale hlavně to, že svoji iniciativou napadá a uráží nás všechny, kteří jsme se podepsali pod Petici proti halám. V ní totiž o nějakém obchvatu není ani slovo. To samozřejmě pan Řezáč ví. Stejně jako to, že případný samotný obchvat je spojován jen a pouze s podmínkou, že budou stát i ony haly. Ale bez nich pan Řezáč na držení svých pozemků nezbohatne . A tom to je... bohužel :-(
+3 | -0
doporučit +

Podpoření příspěvku je možné pouze po přihlášení. Přihlásit se nebo zaregistrovat

13. 01. 2020 | Jiří Obrusník | Kosmonosy
Pan Řezáč kontakt neuveřejnil a tak nezbývá než názor zveřejnit zde. Video použité v propagaci je sestříháno účelově. Většina aut co na něm jsou jedou na Českou Lípu a obchvat by nikdy nevyužila. Obchvat v tomto směru je pro většinu lidí v běžném provozu zbytečný. Pokud pojedu od Bakova do MB tak si nezajedu přes obchvat. Řeči o kamionech jsou také nadsazené. Už před lety průzkum policie čr ukázal že jen do 5 kamionů během 12 hodin tranzitovalo, ostatní byla dopravní obslužnost. O obslužnosti by pán měl něco vědět, kamiony s cihlama občas zasahují až do kruháče. Také argumentuje nehodami na dálnici. Ano jsou, ale cca jednou za dva měsíce a ne tři do týdne.

13. 01. 2020 | Jan Novák |
Z tohoto pána je mi akorát na blití a z těch účelově vybraných žvástů "obyvatel" taky. Jediné co by dávalo trochu smysl je dořešení 30 let nouzového napojení na R10ku, tedy průmyslové s příslušenstvím, které je stejně v plánu směrem na Valy a Sukorady a případně rozšíření i směru na Prahu na 3 pruhy mezi Kos a MB. Kydy o nehodě na dálnici jsou pak už totálně mimo mísu - to bysme asi měli nejlíp postavit náhradní dálnici. A mimochodem - žvásty o nákladní dopravě zrovna od kšeftaře se stavebním materiálem jsou fakt geniálně na místě, zřejmě ty svý cihly tahá na zádech ;-)

23. 12. 2019 | David Odnoha | Kosmonosy
Dobrý den, za touto na první pohled bezesporu bohulibou činností se skrývá zejména snaha pana podnikatele Řezáče zpeněžit své pozemky, na kterých chce firma D+D postavit další haly. Pan Dědek z D+D totiž postaví/zaplatí obchvat jen v případě, že mu bude umožněno tyto haly postavit. Takže panu Řezáčovi nejde prvotně o vyšachování dopravy z města. Navíc k osazení značek zákazu vjezdu aut nad 12 tun není žádný obchvat potřeba (jak tvrdí v příspěvku). Je jedno, kdo za touto akcí stojí a z pozice pana Řezáče je tato akce pochopitelná, ale myslím, že je dobré znát souvislosti. Do doby medializace záměru výstavby hal a z něho plynoucí možnosti zpeněžení pozemků byla panu Řezáčovi dopravní situace volná.

23. 12. 2019 | Carl Gustav Jung | Kesswil
Dobrý den,
+3 | -0

Sign this petition