Zbýšov, Na láně - úprava povrchu a využití volného prostoru k odpočinku dospělých i dětí
3 signatures remaining 47

Author: Laura Neová | Uploaded: 13.07.2014 | 3 signatures
Share it with your friends

Dobrý den,
jsem svobodná matka a s 3 letým synkem bydlíme skoro 2 roky ve Zbýšově na ulici Na láně 55, v zelené rekonstruované bytovce u které není žádný prostor k odpočinku a pobytu venku, jako například lavička či vhodné prostory pro hru dětí různého věku.

Informovala jsem se na stavební odboru městského úřadu o plánech a historii v této věci. Po zatékání vody z přívalových dešťů byl povrch okolo pamětihodných kaštanů doplněn o hrubý štěrk, který zabránil zatékání vody do sklepů našeho domu. Prostor mezi kaštany se využívá k parkování osobních aut. V poslední době došlo k oplocení pozemku za naším domem, kde si starší děti hrávali. Majitel pozemku měl k tom svá práva. Já osobně jsem nespokojená s úpravou povrchu cesty k našemu domu. Již jsem vyměnila 3.kočárek se kterým musím jezdit pro nepříznivý zdravotní stav syna po šterku a proto bych uvítala vytvoření chodníku od již položené zámkové dlažby před vchodem vpravo/v lomení domu podél obrubníku směrem k asfaltové silnici. Tím by se pomohlo vyřešit nepříznivé podmínky i pro budoucí rodiče s kočárky, případně tělesně postižené občany a zajistit i bezpečnější pohyb v nevyznačeném prostoru silnice. Zároveň by se vyřešila problematika přístupů ke kanálům, kde parkují auta a brání tím přístupu k nim a zvoní se u nás, aby zistili koho to auto je a zda-li ho může odstranit, aby mohli udělat svoji práci v péči o kanalizaci. Kdyby se přístupová cesta k našemu domu vyasfaltovala, tak by byla potřeba řešit i problematika odpadních vod po přívalových deštích a zároveň by mohla být lépe řešena organizace parkovacích míst jejich vyznačením bílými pruhy na asfaltech. Velice bych uvítala i malý parčík mezi kaštany, které jsou pozůstatkem dávného parku, který v této oblasti byl a bylo by to vhodné jako oplocený zatravněný prostor s lavičkami, případně dětským malým pískovištěm. K němu by mohla vést zámková dlažba nebo spomalovací retardér jako pokračování k bezbariérového přístupu k domu číslo 55. Vyasfaltováním povrchu cesty by se zabránilo i prášení na okna okolních domů, kde mají například pověšené vyprané prádlo na okeních ale i venkovních velkých sušácích čistě vyprané prádlo.

To whom will the petition be forwarded: stavební odbor Městského úřadu ve Zbýšově

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages

Discussion was stopped because of many unsuitable contributions.

Sign this petition

Signatures | 3