Zvířata nejsou klauni aneb Za Jaroměř bez smutných cirkusů
7 signatures remaining 393

Zvířata nejsou klauni aneb Za Jaroměř bez smutných cirkusů

Author: Zelení Jaroměř | Uploaded: 12.08.2019 | 7 signatures
Share it with your friends

Petice za zákaz hostování cirkusů s drezurou divokých druhů zvířat na pozemcích města Jaroměře

My, níže podepsané občanky a občané, žádáme zákaz hostování cirkusů s drezurou divokých druhů zvířat na pozemcích města Jaroměře a jeho okolí.

Vyzýváme město Jaroměř, aby se připojilo k jiným kulturním městům, jako je Zábřeh či Znojmo, a městům napříč Evropou, která nepronajímají žádné veřejné pozemky jako stanoviště pro cirkusy s divokými druhy zvířat.

Odůvodnění:

Zvířata jsou permanentně stresována neustálými transporty z místa na místo. V cirkusech žijí v nevyhovujících malých kotcích. Mnohé odbornice a odborníci upozorňují, že cirkusy ze své podstaty nemohou volně žijícím druhům zvířat zajistit podmínky pro kvalitní život. Po zvířatech jsou navíc vyžadovány zcela nepřirozené úkony.

Cirkusy bývají vnímány jako místa, kde se děti mohou setkat s různými druhy zvířat, které by zřejmě jinak nikdy neviděly. Ukazují však dětem zvířata v naprosto nepřirozených podmínkách a s nepřirozeným chováním, které je vyvoláno strachem z trestu. Děti zde získávají nezdravé návyky a zkreslené informace, které u nich nevyvolávají skutečný respekt ke zvířatům a přírodě. Naopak zvířata vnímají spíše jako přihlouplá stvoření, která jsou manipulovatelná pomocí biče nebo tyče v ruce. Zvířata by neměla být v našem městě ani nikde jinde využívána jako atrakce a nástroj podnikání, kvůli kterému žijí v trvalém stresu a bolesti.

Věříme, že doba 21. století poskytuje lidstvu nespočet druhů zábavy. Pojďme uvolnit prostor etické a kultivované zábavě a zvířecí cirkusy nahradit například pouličním divadlem či cirkusy akrobatickými.

To whom will the petition be forwarded: Město Jaroměř, nám. Československé armády 16, 55101 Jaroměř, e-mail: epodatelna@jaromer-josefov.cz Jiří Frynta, Na Úpě 520, 55101 Jaroměř Ing. Drahomíra Křivánková, Na Cvičišti 549/50, Liberec XII-Staré Pavlovice, 46001 Liberec Ing. Petra Křížová, Za V

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 1

18. 08. 2019 | Cirkusy společně | Praha
Vy jste tedy dobří blázni :-D Postavíte už samotnou petici na lži. Doporučujeme vám se s cirkusovým prostředím a legislativou v ČR nejprve seznámit, než budete volat po jejich změně. Nejsme Rusko ani Čína...