Za lepší Bílinu 180 podpisů

Za lepší Bílinu

Dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním pro odvolání starostky obce Bíliny Mgr. Zuzany
Schwarz Bařtipánové a místostarostky Ing. Marcely Dvořákové.

My, níže podepsaní, vyjadřujeme zásadní nesouhlas
s dosavadním vedením města Bílina starostkou Mgr. Zuzanou Schwarz Bařtipánovou a místostarostkou Ing. Marcelou Dvořákovou. Bezpečnost občanů je jednou ze základních priorit každé obce. Bohužel musíme konstatovat, že právě bezpečnost občanů se v našem městě dramaticky snižuje, což mimo jiné způsobuje odliv spořádaných občanů nejen do okolních obcí. Jedním ze základních pilířů koaliční smlouvy současného vedení města je deklarace zlepšení bezpečnostní situace ve městě, ke které se současná koalice zavázala. Opak je však pravdou, z některých částí našeho města se v posledních letech stávají lokality s prudkým nárůstem kriminality.

Současné vedení města se vůči snižování nebezpečnosti, zejména v lokalitě panelového sídliště Za Chlumem staví alibisticky a současnou neutěšenou situaci dokonce spíše svým nekonáním přiživuje.

Požadujeme, aby se starostka obce Mgr. Zuzana Schwarz
Bařtipánová a místostarostka Ing. Marcela Dvořáková vzdali svých funkcí a byly nahrazeny erudovanějšími kandidáty, kteří budou skutečně pracovat ve prospěch Města Bílina.

Autor: Jiřina Malá | 180 podpisů

Za vysokorychlostní trať přes Ústí nad Labem - západ 464 podpisů

Za vysokorychlostní trať přes Ústí nad Labem - západ

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice v souladu s čl. 18 Listiny základních práv a svobod žádáme, aby:

1) vysokorychlostní železniční trať vedoucí z Prahy do Drážďan vedla přes území krajského města Ústí nad Labem, a to konkrétně přes Ústí nad Labem - západní nádraží,

2) vysokorychlostní železniční trať vedoucí z Prahy do Drážďan měla vlakovou zastávku v lokalitě Ústí nad Labem - západní nádraží.

Domníváme se, že:

1) vlaková zastávka přispěje k rozvoji města Ústí nad Labem, zvýší kupní sílu a cenu nemovitostí,

2) je povinností Ústečanů podpořit touto peticí zástupce z Ústí nad Labem, kteří za naše požadavky bojují a reprezentují tak naše postoje,

3) je vhodné využít nádraží Ústí nad Labem - západ a přilehlé brownfieldy pro účely výstavby vlakové zástavky vysokorychlostní trati a dalších souvisejících staveb, jakými jsou například parkoviště pro cestující, naopak není vhodné pro tyto stavby využívat prostory ve volné krajině v okolí jezera Milada,

4) i přesto, že petice není nejefektivnějším způsobem prosazování občanských zájmů, chceme tímto vytvořit tlak na příslušný státní orgán, který se bude, byť jen částečně, na rozhodování o celém záměru podílet.

Bojujme za to, aby hlas Ústečanů byl slyšet a naše město neztratilo budoucnost.

Autor: Petr Vidlák | 464 podpisů

DODATEČNÉ POVOLENÍ AREÁLU HP-PELZER ŽATEC 14 podpisů

DODATEČNÉ POVOLENÍ AREÁLU HP-PELZER ŽATEC

e-petice.cz
„Dodatečné povolení areálu HP - Pelzer, Žatec“
Posuzované dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů.
Oznamovatel (investor) HP-Pelzer, s.r.o., Raisova 1187, 438 01 Žatec, IČ: 405 24 604.

Toto zdroj: maps.google.com

ŽÁDÁME UDRŽITELNÉ ZDRAVÉ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

VE ZVEŘEJNĚNÉ DOKUMENTACI JE POPSÁN NEUTĚŠENÝ STAV PROVOZŮ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VE MĚSTĚ ŽATEC DŮSLEDKEM ČINNOSTÍ FIRMY HP-Pelzer, s.r.o. SOUČASNÝ PROVOZ FIRMY HP-Pelzer, Žatec NEODPOVÍDÁ PLATNÝM ZÁKONŮM A MÁ ZÁVAŽNÉ NEGATIVNÍ DOPADY NA ZDRAVÍ OBYVATEL – ÚNIKY TOXICKÝCH RAKOVINOTVORNÝCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ A OBTĚŽUJÍCÍ NADMĚRNÁ HLUKOVÁ ZÁTĚŽ ÚZEMÍ.

Zlepšení životního prostředí může nastat až po provedení velkého množství a pro firmu HP-Pelzer, Žatec značně finančně náročných nápravných opatření. V ochraně životního prostředí platí tzv. PRINCIP PŘEDBĚŽNÉ OPATRNOSTI (§ 13 zákona o životním prostředí). Předběžná opatrnost spočívá ve vycházení z nejhorší možné varianty z těch, které mohou nastat. Na základě více než 20-ti leté zkušenosti s provozy firmy HP-Pelzer, Žatec máme právo se domnívat, že neprovede potřebná, pro firmu nákladná nápravná opatření v relativně krátkém časovém období tak, jak uvádí přepracovaná dokumentace pěti let. Obyvatelé budou i nadále vystaveni znečišťování ovzduší úniky toxických rakovinotvorných látek a obtěžováni nadměrným hlukem. Máme právo se domnívat, že státní správa nedokáže firmu HP-Pelzer, Žatec k provedení nápravných opatření donutit. Stavební úřad v Žatci nedokázal ani za několik let přinutit firmu HP-Pelzer, Žatec k výkonu rozhodnutí, kterými nařídil ukončit provozy v nezkolaudovaných objektech.

MY, NÍŽE PODEPSANÍ, ŽÁDÁME MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR, ABY VYDALO NESOUHLASNÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO K DODATEČNÉMU POVOLENÍ NELEGÁLNÍCH PROVOZŮ FIRMY HP-Pelzer, s.r.o., RAISOVA 1187, 438 01 ŽATEC, IČ: 405 24 604. ŽÁDÁME O UPLATNĚNÍ PRINCIPU PŘEDBĚŽNÉ OPATRNOSTI.

DŮVODEM JE OBAVA Z TRVALÉHO POŠKOZENÍ KVALITY ŽIVOTA.

Připomínky spolku VPN 2016, z. s., Husitské nám. 3002, 438 01 Žatec, IČ: 052 31 795, zastupuje předsedkyně Ing. Ivana Vírová

Petice vložena: 01. 01. 2021 Obdrží: Ministerstvo životního prostředí ČR, Ústecký kraj, Senátor PČR MUDr. Ivo Trešl

Autor: Anna Buranová | 14 podpisů

Petice o posílení a rozšíření pokrytí telefonního a datového signálu v obcích okolo hory Říp 229 podpisů

Obce okolo hory Říp, včetně všech svých občanů, chatařů, chalupářů a návštěvníků, jsou velice znepokojeni současným stavem signálu GSM k běžnému volání a internetových dat, které mnohdy nelze ani použít.

V této oblasti se nachází cca 15 obcí s velice špatným a v místech i nulovým signálem od všech tří tuzemských mobilních operátorů. Operátoři si jsou nedostatku vědomi a po proměření signálu bylo konstatováno, že venkovní signál (mimo budovu) se "chytit" dá, avšak signály v budovách jsou téměř nulové. Bylo nám doporučeno telefonovat mimo budovu a nebo si přepnout telefony na 2G. Což je vzhledem k turistické oblasti nemožné, jelikož všichni návštěvníci by si po příjezdu museli přeinstalovat telefony. Zároveň je to vzhledem k rychle se rozvíjející technice velký krok zpět.

Mezery jsou viditelné i na mapách pokrytí jednotlivých operátorů. Jsou místa např. Straškov-Vodochody, konkrétně okolo hotelu Amálka s úplně nulovým signálem, dále jsou na tom pak velice špatně obce Černouček, Mnetěš, Ctiněves, ale třeba i Přestavlky a další.

Slabý, místy téměř žádný signál GSM, obtěžuje každodenní život, mimo jiné v těchto bodech:

1. Znemožnění běžných pracovních, soukromých, či volnočasových aktivit, které jsou závislé na signálu GSM.
2. Ohrožení bezpečnosti a běžného života nemožností přivolat si rychlou zdravotní péči, pomoc hasičů nebo policie.
3. Nemožnost splnit podmínky, státem požadované elektronické komunikace občanů, ale i podnikatelů (EET) se státními úřady.

Na jednotlivé žádosti občanů zatím ani jeden z operátorů nereagoval. Společnost O2 Czech republic a.s. například doporučila, že jedinou možností jak tuto situaci zlepšit je realizace nového vysílače. Vzhledem k tomu, že jsou mobilní služby v ČR jedny z nejdražších v Evropě, a každý z našich obyvatelů platí nemalé měsíční finanční částky všem třem operátorům, přijde nám takováto situace velice znepokojivá.

Obec okolo hory Říp v zastoupení svých občanů, proto požadují, aby došlo k realizaci nového vysílače, který by tento nepříjemný stav, co každodenně komplikuje, stěžuje a ohrožuje naše životy vyřešil.

Autor: Lucie Blažková | 229 podpisů

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného 3 podpisy

Petice proti tvrzení o společenské nebezpečnosti Jana Novotného

Milý sousedé, úředníci, policisté,

soužití v bezprostřední blízkosti Jana Novotného, jsem nikdy, a to ani v posledních letech, nenabral/a dojem, že by pro mě osobně, či pro společnost, byl svým chováním, jakkoliv nebezpečný, natož tak, aby bylo nutné mu soudem nařídit ústavní léčbu, jakožto důsledek jeho přístupu vůči rodině Borowičkových.

Vzhledem k tomu, že k rozhodování svědků nebylo vyhověno ani jednomu z navrhovaných svědků, jsem nucen odvolacímu soudu představit argument, se kterým by se měl vypořádat.

Rád bych Vás požádal o pomoc, přestože jsem se několik let, bez vědomí většiny z Vás pokoušel, v rámci svých možností, o to, aby Česká republika zůstala nadále právním a demokratickým státem.

Bohužel, i nadále je jednání orgánů činných v trestním řízení, je poněkud laxní, proto musím volit toto řešení, přestože mě samotnému, připadá poněkud trapné.

Je patně nadbytečné vysvětlovat, proč musím tuto petici zakládat. S důvěrou v to, že Vy znáte mne, a  mou v to, že nejlepším svědkem je čas, věřím, že dříve než vysvětlení, přijde řešení.

Nicméně čas, je momentálně to, co tatínek nemá, a maminky zdraví celá věc rovněž nepřispívá. Pro úplnost bych rád uvedl, že od roku 2012, kdy jsem se stal nechtěně svědkem dotačních podvodů svého bratrance, s vazbou (osobní i finanční) na předsedkyni OS v Liberci, díky čemuž přišel náš stát o více jak 70 mil. Kč, jež budeme muset uhradit z našich daní.

Autor: Jan Novotný | 3 podpisy

Ústecký x celá ČR