Magazín
Konec třídění odpadu kvůli vysokým poplatkům?

Autor: Petr Vávra | vloženo: 18.04.2014
Sdílejte s přáteli

Nedávno se na našem serveru objevila petice za snížení poplatku za odvoz odpadu v Jeseníku. Poplatky jsou zde jedny z nejdražších, a to i přesto, že Jeseník patří mezi městy k nejlepším ve třídění odpadu. Region s jednou z nejvyšších nezaměstnaností se tak potýká s dalším problémem.

Starostka Jeseníku ing. Marie Fomiczewová sice navrhla snížení poplatku, ovšem většina zastupitelstva její návrh zamítla. Obyvatelům města se vysoký poplatek nelíbí. Odpad pečlivě třídí, o čemž svědčí fakt, že v uplynulých pěti letech v soutěži O keramickou popelnici nenašel Jeseník v kategorii měst přemožitele. „Mrzí mě, že čím víc se třídí, tím víc to potom stojí. Lidi přestanou třídit, protože stejně musí platit hodně,“ připojila svůj názor k podpisu petice Soňa Viazaničková.

Radim Vaigl ve svém vzkazu píše: „To, že platíme jedny z nejdražších poplatků v republice, je výsměch. To samé platí o poplatcích ze psů. Platíme stejnou částku jako v Praze…“ Jsme zvědaví, jak se k těmto a dalším připomínkám jeseničtí zastupitelé postaví.

Vezmou je na vědomí a poplatky sníží, nebo jsou jim názory občanů lhostejné?

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 1

12. 09. 2022 | stiede mann | East Ross
Your essay was pretty interesting to read. I find this to be a really useful and engaging piece, thus I believe it to be extremely knowledgeable. I want to express my gratitude for the time and effort you put into producing this post. <a href="https://geometrydash-free.com/">geometry dash</a>