Magazín
Proč petice přes internet?

Autor: Petr Vávra | vloženo: 18.04.2014
Sdílejte s přáteli

Ze zkušeností vyplývá, že, přestože je to správním orgánům v zákoně uloženo, úřad na petici často ani neodpoví, popř. velmi neurčitě a vyhýbavě. Sbírání podpisů pod petici vyžaduje spoustu času a energie, a mnohdy nepřinese takové výsledky, jaké by si autoři petice přáli.

Elektronická petice má ty výhody, že její autoři nemusí pracně podpisy sbírat, protože petice je vystavena na webu či facebooku a lze ji podepsat prakticky odkudkoliv. Zkuste si to spočítat: Pod petici za vybudování tunelu pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách, která je zveřejněna na našich webových stránkách a facebooku, se během necelých dvou měsíců podepsalo přes 4 700 lidí. A nebyli to jen lidé z Jesenicka, ale z celé republiky i ze zahraničí. Troufám si tvrdit, že pod „papírovou“ petici by nikdo tolik podpisů během tak krátké doby nesehnal.

A další příklad: Petici za svobodnou volbu v očkování, kterou najdete rovněž na našich webových stránkách a facebooku, podepsalo během týdne od jejího zveřejnění více než 800 lidí. Z toho vyplývá, že elektronické petice mají daleko větší naději na úspěch, než ty klasické. Navíc vám při přípravě petice mohou pomoci naši odborníci. Pokud nějakou petice připravujete nebo o tom uvažujete, podívejte se na naše stránky www.e-petice.cz a obraťte se na nás!

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 1

07. 04. 2020 | Rene Good Rain | Totowa, New Jersey
Although it comes with substantially advantage petitioning online by huge numbers of audience but question remains about it's legal status and how to make sure thousands of signatures and opinions are genuine and legit?
As a cheap essay writer USA as of March 2019 the petition with 6.1 million signatories, featuring the request the revocation of Article 50 and for the United Kingdom to remain in the European Union, but what happens besides the overwhelming signature Brexit is done.
+0 | -0
doporučit +