Magazín
Zabraňme týrání zvířat!

Autor: Petr Sedláček | vloženo: 19.08.2014
Sdílejte s přáteli

Zvířata jsou stejně jako člověk živými tvory, schopnými na různém stupni pociťovat bolest a utrpení. Zasluhují si proto pozornost, péči a ochranu ze strany nás lidí. Ohleduplné chování ke zvířatům by mělo být morální povinností každého člověka.

Přesto dochází v řadě případů k týrání zvířat. Spousta lidí takové jednání přehlíží a zavírá před ním oči. Lhostejnost ale tyranům jenom nahrává. Jen několik příkladů: V Kunovicích někdo prostřílel kočce přední nohy a pak ji hodil do kanálu. Cirkusáci utrápili při převozu na novou štaci lachtana, když ho ve vedru nechali v kádi bez vody. V Praze se zavření psi brodili ve výkalech, výjimkou nejsou ani případy, kdy majitelé prostě uvážou psa v lese u stromu a nechají ho osudu. Během pořádání rodea, které se mimochodem stává u nás módou, jsou neskutečně týrána telata…

Tak bychom mohli pokračovat hodně dlouho. Co tedy dělat, když se s týráním zvířete setkáte? Měli byste to nahlásit na příslušnou krajskou veterinární správu nebo na odbor životního prostředí na městském úřadě, v aktuálních případech na policii. Orgány, které případ prošetřují, nesmí provinilcům prozradit osobu, která na situaci upozornila. Nemusíte se tedy bát, že by se vám tyran mohl mstít. Každopádně tím můžete zabránit dalšímu týrání zvířat, a to za to rozhodně stojí. Navíc – na vaší straně je zákon na ochranu zvířat proti týrání z roku 1992.

Mějme tedy oči otevřené a nebuďme lhostejní. Jednou by se to mohlo obrátit proti nám.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 2

06. 11. 2018 | Abbie Alaric | Austin
You wouldn't understand you were in agony amid this entire thing. Drinking saltwater ruins any intellectual capacity at any rate, and amid extreme lack of hydration your mind is one of the main organs to begin coming up short. You'd almost certainly be crazy before you felt torment, and on the off chance that you were harming you could stop whenever. When you light yourself ablaze Cheap Essay Help, you're ensuring that you will be in consistent agony for a couple of minutes until the point that you pass on, completely cognizant through its vast majority. No chance to get out, no misgivings.
+0 | -0
doporučit +
16. 10. 2018 | ankit Kumar | Meerut
Here I don't want to say you need any kind of the practice for the microsoft windows 10 help this is not your any performance matter here but simple open options would be used in this processing.
+0 | -0
doporučit +