Magazín
Zabraňme týrání zvířat!

Autor: Petr Sedláček | vloženo: 19.08.2014
Sdílejte s přáteli

Zvířata jsou stejně jako člověk živými tvory, schopnými na různém stupni pociťovat bolest a utrpení. Zasluhují si proto pozornost, péči a ochranu ze strany nás lidí. Ohleduplné chování ke zvířatům by mělo být morální povinností každého člověka.

Přesto dochází v řadě případů k týrání zvířat. Spousta lidí takové jednání přehlíží a zavírá před ním oči. Lhostejnost ale tyranům jenom nahrává. Jen několik příkladů: V Kunovicích někdo prostřílel kočce přední nohy a pak ji hodil do kanálu. Cirkusáci utrápili při převozu na novou štaci lachtana, když ho ve vedru nechali v kádi bez vody. V Praze se zavření psi brodili ve výkalech, výjimkou nejsou ani případy, kdy majitelé prostě uvážou psa v lese u stromu a nechají ho osudu. Během pořádání rodea, které se mimochodem stává u nás módou, jsou neskutečně týrána telata…

Tak bychom mohli pokračovat hodně dlouho. Co tedy dělat, když se s týráním zvířete setkáte? Měli byste to nahlásit na příslušnou krajskou veterinární správu nebo na odbor životního prostředí na městském úřadě, v aktuálních případech na policii. Orgány, které případ prošetřují, nesmí provinilcům prozradit osobu, která na situaci upozornila. Nemusíte se tedy bát, že by se vám tyran mohl mstít. Každopádně tím můžete zabránit dalšímu týrání zvířat, a to za to rozhodně stojí. Navíc – na vaší straně je zákon na ochranu zvířat proti týrání z roku 1992.

Mějme tedy oči otevřené a nebuďme lhostejní. Jednou by se to mohlo obrátit proti nám.

Sdílejte s přáteli a známými

Komentáře | 77

31. 12. 2020 | Logan Riley |
Thank you for sharing this useful material. The information you have mentioned here will be useful. I would like to share with you all one useful source https://writessay.org/excel-homework-help/ which might be interesting for you as well.
08. 12. 2020 | minion coaco |
Thanks for your instructions. help me manipulate quickly and effectively.
bubble shooter
29. 11. 2020 | Sophia Olivia | kk
You haven’t missed a thing
PGSLOT168
27. 10. 2020 | beanter8 NEW | Lon Don
It's the first time everything, so I'm clumsy and excited
The memories of those days still look like dreams. Where are you going now? tetris skribbl io
19. 10. 2020 | Wayne Ogilvie | Texas
Compacted and hard soil can make it impossible for even the hardiest of grass types to grow, without allowing roots to get enough oxygen you can find your lawn really struggles to grow and stay green. More info
16. 10. 2020 | denialpatel patel | united state
Searching for jackets for men becomes an easy task once you decide what suits you! akira jacket The Just American is a perfect hub of versatile designs to quench your thirst for exciting and latest new trends. We bring the best only to make styling quick, easy, and comfortable for you!