Nesouhlas se zrušením třídy dětí 1. C Základní školy Olomouc, Mozartova 48 v polovině školního roku 338 podpisů

Nesouhlas se zrušením třídy dětí 1. C Základní školy Olomouc, Mozartova 48 v polovině školního roku 2022/2023 a zařazením třídní paní učitelky těchto dětí Mgr. Ivany Weissové do tříčlenného seznamu osob, z něhož má 19. 1. 2023 vzejít ta, s níž má být rozvázán pracovní poměr výpovědí pro nadbytečnost.

My, občané České republiky, zejména rodiče, studenti a učitelé Základní školy Olomouc, Mozartova 48, příspěvkové organizace, 779 00 Olomouc nesouhlasíme se zrušením třídy dětí 1. C Základní školy Olomouc, Mozartova 48, v polovině školního roku 2022/2023, jakož i se zařazením třídní paní učitelky těchto dětí Mgr. Ivany Weissové do tříčlenného seznamu osob, z něhož má 19. 1. 2023 vzejít ta, s níž má být rozvázán pracovní poměr výpovědí pro nadbytečnost.

Důvody nesouhlasu:

Jedná se o děti první třídy, o prvňáčky, v jejichž zájmu není postupováno. Děti mají být násilně odloučeny od svého učitele, k němuž vzhlíží a následují jej, mají být odděleny od svých kamarádů, mají přijít o svou radost z první třídy. Po stránce psychologické      i výchovně vzdělávací utrpí mnohé z nich zbytečný šrám a mohou si vytvořit negativní postoj ke škole. Na návrhy rodičů, zda smí být v této záležitosti nápomocni a mohou-li cokoliv vykonat pro zachování třídy svých dětí a jejího učitele, bylo panem ředitelem školy kategoricky oznámeno, že jeho rozhodnutí je konečné a neměnné.
Paní učitelka Mgr. Ivana Weissová je kvalifikovaným pedagogem s letitou praxí, který na škole pomáhal k rozvoji dalším pedagogům a zanechal po sobě houf šťastných          a veselých dětí, jež docházely do školy rády a měly touhu se vzdělávat. Vraceli se k ní     i studenti z vyšších ročníků. Paní učitelka je nejen odborník v plné své míře, ale i kantor, který dává dětem denně bezpodmínečnou lásku, která jim ukazuje, jak se mají chovat jeden k druhému, jak mohou mít rádi svou školu, třídu, že se lze vzdělávat s radostí, rodičům věnuje svůj soukromý čas, ke každému má zcela osobitý přístup, dětem čte, zpívá, hledá cesty, jak jim učivo přiblížit zábavnou formou plnou fantazie, nepoužívá žádné prázdné obraty, je nadmíru trpělivá, děti se s ní smějí, chodí za nimi i ve chvílích, kdy vykonává zástup v jiné třídě, je člověkem, který na děti myslí i mimo školu a je pro děti darem a vzorem. Paní učitelka se nikdy vůči dětem neprovinila, hájila je a chránila, i ty slabší, které začleňovala a vyzdvihovala jejich silnější stránky, nepotřebovaly žádného psychologa, měly ji, vždy zůstala vůči rodičům i dětem loajální a citlivá a děti o ní doma vypráví s takovým zanícením, že na to není potřeba žádného dokumentu. V neposlední řadě iniciovala a po léta na škole vede sbírky pro onkologicky nemocné děti a lidi zasažené rakovinou. Svým dlouholetým přístupem vytvářela dobré jméno školy pro svou vzdělanost i lidskou výjimečnost.

Autor: pavel nádvorník | 338 podpisů

Za vhodnější řešení dopravního spojení v Brně - Starém Lískovci 6 podpisů

Za vhodnější řešení dopravního spojení v Brně - Starém Lískovci

My, občané, kteří každodenně cestujeme ze zastávky Dunajská ve Starém Lískovci protestujeme tímto proti řešení nově vzniklé dopravní situace ve Starém Lískovci.  Po zprovoznění tunelové tratě tramvaje č. 8 – Západní brána – Bohunická nemocnice došlo k závažnému a výraznému omezení využití MHD obyvateli výše zmiňované části.

Po desítky let bez jakéhokoli problému zajížděla tramvajová linka z Hlavního nádraží až na konečnou Starého Lískovce a odtud samozřejmě také vyjížděla opačným směrem – a to bez nutnosti přesedání jak v pracovních dnech tak o víkendech.

Nyní je o víkendech nutno směrem na Hlavní nádraží vystoupit na zastávce Osová a čekat na navazující spoj. Opačným směrem z Hlavního nádraží do Lískovce je třeba vystoupit opět na Osové a čekat na navazující spoj na konečnou.

O tom, že ani ráno v pracovních dnech nejezdí linka č. 7, nově protažená až na konečnou Lískovce zdaleka tak často jako jezdívala linka č. 8 ani nemluvě.

Pokud se někomu jeví toto řešení správné ať si uvědomí že:

Ve Starém Lískovci je stacionář pro vozíčkáře
V dosahu zastávek Karpatská a zastávce Dunajská bydlí tisíce lidí, mnoho z nich jsou invalidé a maminky na MD s malými dětmi
Cestující často převážejí těžká zavazadla

Opravdu chcete na jejich úkor řešit nově vzniklou dopravní situaci?

Je třeba si uvědomit dále to, že po 3 roky jsme byli omezováni různými uzavírkami a náhradní dopravou, často představující velkou zátěž pro občany – a to vše kvůli výstavbě tunelové tramvajové linky na kampus a FN. Za to jsme nyní odměněni hrozbou trvalého řešení situace na úkor tisíců obyvatel z koncové části Starého Lískovce.

NAVRHUJEME:  Přímé tramvajové  nebo autobusové spojení z hlavního nádraží na konečnou Starého Lískovce i o víkendech.

Autor: Eva Lopourová | 6 podpisů