Petice za snížení rychlosti Tábor, Měšice 108 podpisů

Petice za snížení rychlosti Tábor, Měšice

Název petice:

Petice za snížení maximální povolené rychlosti z 80 na 50km/hod v úseku komunikace I/3 v Táboře – Měšicích, vymezeného změnou vodorovného dopravního značení před a za křižovatkou I/3 a ulicí Průhon (Svatá Anna) v katastrálním území Měšice u Tábora.

Text petice:

Osadní výbor v Měšicích, zastoupený jeho předsedou, a níže podepsaní občané, žádají touto peticí ŘSD a kompetentní orgány o snížení maximální povolené rychlosti z 80 na 50km/hod v úseku komunikace I/3 v Táboře – Měšicích, vymezeného změnou vodorovného dopravního značení před a za křižovatkou I/3 a ulicí Průhon (Svatá Anna) v katastrálním území Měšice u Tábora. Tato křižovatka je místem častých dopravních nehod. Po zkušebním provozu úpravy této křižovatky byla rychlost v tomto úseku zvýšena na původních 80km/hod. Týden po této úpravě došlo ke dvěma dopravním nehodám. Tato komunikace prochází obcí, kde je standardní povolenou maximální rychlostí 50km/hod. Podél komunikace I/3, procházející příměstskou částí Měšice, jsou dlouhodobě překračovány aktuálně platné hlukové limity ve dne i v noci (naměřený hluk až 69 dB, studie pro ŘSD z roku 2018, zakázka č. 3-1018-2818/1). To vše je možné pouze díky zákonné úpravě a tzv. „staré hlukové zátěži“ z roku 2000 . Tato úprava měla být pouze dočasnou, poskytující státu čas na odstranění této zátěže. Nutnost zvýšení bezpečnosti křižovatky a snížení hlukové zátěže z komunikace I/3 nás opravňují požadovat snížení maximální rychlosti na 50km/hod.

Ing. Milan Jůza, předseda Osadního výboru Měšice, Lipová 377, Tábor 391 56                               ovmesice@seznam.cz

Autor: Ing. Ivo Ludvík Ludvík | 108 podpisů

Petice na podporu vybudování rozhledny  SCHODY DO NEBE na Šibeničním vrchu nad Dobrší. 80 podpisů

Petice na podporu vybudování rozhledny SCHODY DO NEBE na Šibeničním vrchu nad Dobrší.

My, níže podepsaní  vnímáme jako nespravedlivé a nedemokratické,  že jsme krokem zastupitelstva Obce Drážov (viz. zápis z jednání zastupitelstva obce Drážov ze dne 11.2.2015) vyčleněni z účastni na průzkumu názoru obyvatel  Dobrše na stavbu rozhledny SCHODY DO NEBE. Výsledek průzkumu s má stát důležitým, rozhodujícím dokumentem při rozhodování zastupitelstva o tom, zda rozhledně na vrchu nad Dobrší Obec Drážov opravdu vyjádří podporu. Provedení průzkumu je zřetelnou revokací usnesení Svazku obcí šumavského Podlesí z listopadu roku 2013.

Jsme přesvědčeni, že možnost vyslovit názor  se týká i nás jako obyvatel,  kteří nemáme sice v Dobrši hlášený trvalý pobyt, ale jsme zde  vlastníky nemovitosti, jsme rodáci, naše rodiny mají kořeny v této obci a nebo jsme k místu jen dlouhodobě vázáni a máme k němu vřelý osobní  vztah.

Oceňujeme osobní přínos osob, v projektu zaangažovaných, mezi nimi i pana Pavla Rejška, který dal část pozemku pro stavbu rozhledny nezištně k dispozici.

Podporujeme úsilí Svazku obcí Šumavského Podlesí  a  závěr  učiněný usnesením SOŠP  (členem SOŠP je i obec Drážov) na zasedání dne 15.11.2013, kde členové svazku souhlasili s financováním projektové dokumentace pro územní řízení na akci „Rozhledna Dobrš“, včetně vydání územního rozhodnutí.

Svým podpisem vyjadřujeme  souhlas a  podporu ke zbudování rozhledny  v podobě,  jak byla navržena (viz. obrázek jako součást petice)  a SOŠP odsouhlasena. Realizaci projektu  vnímáme jako jedinečnou příležitost zviditelnění obcí a regionu šumavského Podlesí v širším kontextu oblasti cestovního ruchu.

Iniciátoři petice: Hana Sovová, Ivo Kraml, Květa Čulejová

Autor: Hana Sovová | 80 podpisů

Petice za zrušení poplatků a mýtného na části dálnice D3 96 podpisů

Petice za zrušení poplatků a mýtného na části dálnice D3

PETICE dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme ministra dopravy ČR, aby úsek dálnice D3 označený jako stavební úseky 0307A, B, C Tábor - Soběslav a 0308A, B Soběslav - Veselí nad Lužnicí o celkové délce 25 km, který slouží jako dopravní obchvat města Planá nad Lužnicí, zůstal do doby dobudování a zkolaudování celého úseku dálnice D3 bez časového poplatku a mýtného.

Po zavedení časového poplatku na dálnici D3 zaznamenáváme návrat vysoké dopravní zátěže do centra Plané nad Lužnicí. Vzestupná tendence dopravy je zřejmá pouhým pozorováním, nicméně přesné měření nárůstu dopravy je vedením Města Planá nad Lužnicí plánováno. Úsek dálnice otevřený v červnu 2013 je využíván jako jediný možný obchvat města. Výběr mýtného a zavedení dálničních známek vede řidiče k vyhýbání se placenému úseku, a návratu automobilů veškeré tonáže zpět do centra našeho města. Dočasné zrušení poplatků na úseku Tábor – Veselí nad Lužnicí do doby dobudování celé dálniční trasy přispěje k zachování sníženého množství vozidel, které jsme zaznamenali po otevření nových úseků dálnice D3 v červnu minulého roku. Zpoplatnění tohoto úseku přináší občanům města Planá nad Lužnicí zvýšené dopravní zatížení, které ve svém důsledku vede k špatné průjezdnosti, zvýšené hlučnosti, prašnosti, znečištění ovzduší, snížené bezpečnosti a dalším negativním jevům souvisejícím se zvýšenou dopravou v centru města Planá nad Lužnicí.

Vážený pane ministře, naléhavě Vás žádáme o zvážení naší žádosti a doufáme, že prosadíte námi požadovanou změnu v rámci ochrany našeho zdraví.

Děkujeme.

Za petiční výbor:

Jiří Rangl, Nad Hejtmanem 21, Planá nad Lužnicí

Zdeněk Žalud, Zákostelní 48, Planá nad Lužnicí

Radim Pekař, Údolní 510, Planá nad Lužnicí

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

Jiří Rangl, Nad Hejtmanem 21, Planá nad Lužnicí

Autor: Jiří Rangl | 96 podpisů