Petice za omezení hluku z oderské střelnice 12 podpisů

Petice za omezení hluku z oderské střelnice

My níže podepsaní se prostřednictvím této petice vyjadřujeme ke střelnici v Odrách, umístěné na pozemcích par. č. 1694/2 a 1694/3 v k.ú. Odry, jejímž majitelem je Město Odry, Masarykovo náměstí 16/25, 74235 Odry a provozovatelem střelecký spolek AVZO Odry, a žádáme následující:

1. Omezení provozní doby – dle oficiálního webu provozovatele byla např. v květnu 2018 střelnice obsazena 17 dní v měsíci. Domníváme se, že toto je na malou klubovou střelnici příliš a že optimálním kompromisem by mohlo být cca. 8 dní v měsíci, tj. 2x týdně.

2. Využívání střelnice pouze členy spolku – jsme rádi za rozmanitost dostupných sportovních aktivit v Odrách a budeme rádi i za střelecký spolek. Domníváme se ale, že není potřeba, aby střelnici využívaly další subjekty, tj. hlavně Policie ČR, pro své aktivity, které mohou být provozovány v jiných a lépe odhlučněných střelnicích. Pokud by střelnici Policie ČR nevyužívala, byla by v květnu 2018 dle webu provozovatele střelnice využita pouze 8x v měsíci, což je využití, které navrhujeme v bodě č. 1.

3. Dodatečné odhlučnění střelnice – chtěli bychom, aby byly provozovatelem nebo majitelem učiněny úpravy ke snížení hluku tak, aby provoz vyhovoval Zákonu č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a příslušných hygienických předpisů.

4. Prověření bezpečnosti střelnice – dle tvrzení některých občanů jsou občas nacházeny části vystřelených nábojů i mimo areál střelnice. Chtěli bychom, aby bylo ověřeno, že střelnice splňuje všechny bezpečnostní předpisy a nehrozí žádné riziko pro občany.

Autor: Václav Návrat | 12 podpisů

Stavba nového bazénu 212 podpisů chybí 2788

Stavba nového bazénu

Vážení sportovní kolegové,

Dovoluji si Vám napsat a oslovit Vás v důležité záležitosti.
Byli jsme osloveni skupinou lidí, kteří by se rádi zasadili o stavbu nového závodního bazénu pro Frýdek-Místek.  Jedná se o případnou stavbu funkčního bazénu, která by mohla ovlivnit nejen sportovní náhled na město Frýdek-Místek, ale naskytla by mnohé možnosti, jak stávajícím klubům které bazény přímo potřebují pro své tréninky, tak i klubům, které přímo vodní prostor pro své tréninkové jednotky nepotřebují. Přeci jen by, ale uvítaly regulérní bazén pro doplňkovou přípravu svých svěřenců.

Prosím zvažte, zda byste se chtěli vyjádřit k této záležitosti a obratem pošlete připomínky, které bychom zapracovali do naší oficiální žádosti. Jedná se o postřehy, nápady, návrhy, proč město Frýdek-Místek potřebuje regulérní bazén, s vyhovujícími podmínkami příjezdu, parkovacích prostor, šaten a zázemí.  Již jsme zpracovali zásadní body, budeme rádi, když se připojíte a najdeme více důvodů, které by byly pádným argumentem pro stavbu nového bazénu.

Kluby, které již využívají bazény na 11. Zš a na SŠED v Místku ví, že bazény jsou na hranici své kapacity a není další prostor pro další využití. Není tak možné rozšiřovat dále stávající možnosti, přípravu dalších nových svěřenců. Vše je již limitováno.

Současně žádáme o vyjádření, zda-li  byste byli ochotni následně se připojit k oficiální žádosti podpisy osob nad 18 let.
Velice děkujeme za Váš čas a podporu

S pozdravem

Bc. Iveta Ličmanová, Mgr. Martina Polachová, Mgr. Barbora Tobolová
Plavecký oddíl Frýdek-Místek, z.s.

Autor: Iveta Ličmanová | 212 podpisů

Moravskoslezský x celá ČR