Chceme zdravější děti v ZŠ a MŠ Koloděje

Chceme zdravější děti v ZŠ a MŠ Koloděje

Autor: Jana Ženatá a Darina Vlčková | vloženo: 27.03.2015 | 5 podpisů
Sdílejte s přáteli

My rodiče, chceme, aby naše děti ve škole jedly jídlo, které je zdravé a které jim chutná, a aby věděly, odkud jídlo pochází a jak vzniká.

Chceme podpořit program Skutečně zdravá škola, který pomáhá vytvářet ve školách a školních jídelnách kulturu zdravého stravování. Snaží se, aby školní jídelny nabízely zdravé a chutné pokrmy připravené z čerstvých a sezónních produktů, které nakoupily od místních zemědělců nebo potravinářů. A aby děti nejen zdravě jedly, ale aby o zdravé výživě také věděly vše, co je důležité.

Školy, které se zapojí do programu Skutečně zdravá škola, nakupují do školní jídelny čerstvé sezonní suroviny od místních farmářů, pekařů a řezníků, organizují výlety na místní farmy, začleňují téma stravování a jídla do vzdělávacího programu, pořádají na škole farmářské trhy a komunitní aktivity, nabízejí kurzy vaření pro žáky i rodiče nebo pěstují na školní zahradě vlastní ovoce a zeleninu. V jídelně Skutečně zdravé školy je oběd radostnou společenskou událostí v příjemné a klidné atmosféře.

V programu Skutečně zdravé školy je žákům poskytnuta plná důvěra v účasti na celém procesu. Chceme, aby děti získaly dovednosti lídrů a naučily se poukázat na věci, které by se měly změnit.

Proč se zapojit?

Peticí vytvoříme tým složený z rodičů, který bude program Skutečně zdravá škola podporovat u vedení školy a spolupracovat na zavedení Programu do praxe.

Program podporován Mgr. Margit Slimákovou, Ph.D. www.margit.cz

Komu bude petice předána: ředitel ZŠ a MŠ Praha - Koloděje, zřizovatel školy MČ Praha - Koloděje

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 5