Jsme proti vodnímu lyžování na Laguně v Přerově

Jsme proti vodnímu lyžování na Laguně v Přerově

Autor: Ivana Ďuričková | vloženo: 07.04.2017 | 587 podpisů
Sdílejte s přáteli

My, občané města Přerova a jeho okolí, chceme důrazně vyjádřit svůj nesouhlas se záměrem představitelů města zbudovat v oblasti Laguny, v těsné blízkosti chráněné přírodní rezervace, atrakci jízdy na vodních lyžích. Zmíněná oblast je oblíbená mezi obyvateli města zejména jako klidová zóna, oblíbené místo vycházek rodin s malými dětmi, čemuž přispívá i nedávno renovované dětské hřiště, je to rovněž oblíbené útočiště rybářů, pejskařů a v neposlední řadě si toto místo oblíbili vyznavači hry diskgolf, která přináší potěšení celým rodinám. V létě je toto místo využíváno občany k opalování a koupání a provoz lyžařského vleku by tyto aktivity výrazně zhoršil. Nakonec nelze vynechat i ekologické hledisko - oblast Laguny je přirozeným útočištěm velkého množství vodního ptactva, nejen kachny, lysky, morčáci, příležitostně i labutě, ale oblast mokřadu kolem laguny je i místem výskytu ledňáčků, pěnkav, dlasků, červenek a jiného ptactva. Jejich život by byl výrazně znepříjemněn existencí pochybné zábavy pro pár zájemců. Apelujeme tedy na radu města Přerova, aby znovu přehodnotila své rozhodnutí ohledně výstavby areálu pro vodní lyžování a přehodnotila hledisko pochybné "zábavy"  lidí a vzala do úvahy rovněž hledisko ochrany životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje města.

Komu bude petice předána: Magistrátu města Přerova

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 587 (+36 nepotvrzených)

Podpisový arch v PDF
  • Údaje podepisujícího nezveřejněny