Maturita z matematiky pro Václava

Maturita z matematiky pro Václava

Autor: Jana Tomšíková | vloženo: 28.09.2018 | 4 podpisy
Sdílejte s přáteli

Václav je moc šikovný elektrikář, vyučen v uč. oboru el. pro stroje a zařízení. My občané, kteří známe Václava Oberajtra žádáme o kladné stanovisko v odvolání k jeho neúspěšnému didaktickému testu z matematiky. Václavovi je 50 let, od tří let mu byla určena léčba pro protažení jedné dolní končetiny. Pamatuji ho celé dětství ležícího se závažím na jedné noze, anebo s berlemi. Léčba byla neúspěšná a do svých 48 let měl nohu o 3 cm kratší, což způsobilo zničení kyčlů a následné velké bolesti. Po operaci a výměně kyčle konečně mohl začít žít plnohodnotný život. Bohužel při pomoci pŕíbuzným nešťastně spadl ze 2,5 m a při pádu si přeřízl oční nerv a oslepl na trvalo, byla mu provedena plastika lebeční kosti, při pádu si ještě zlomiil nešťastně obě zápěstí. Léčba trvala téměř rok. Doživotně má uznám částečný inval.důchod a vždy měl částečnou sníženou pracovní schopnost. Ale kdo ho zná, ví jaký je to poctivý člověk a pracant, pro svou šikovnost byl podnikem, kde pracuje více jak 25 let, povýšen na vedoucí funkci, s podmínkou, že si dodělá maturitu, studoval tedy nyní při zaměstnání dálkově 3 roky a letos na jaře dělal státní matur. zkoušky. Z čj a odborných předmětů uspěl napoprvé, bohužel z Ma ne, přestože celý rok navíc absolvoval doučování. Nyní při podzimním druhém pokusu mu opět unikla o pouhé dva body. Ale po porovnání a několikerém posudku tří středošk.učitelů došel k závěru, že mu byly ubrárny dva možné body. Jelikož víme, s jakým úsilím studoval, přesvědčili jsme jej, aby poslal odvolání k přezkoumání na MŠMT. Den, kdy odvolání dokončil, dostal v noci 24. 9. 2018 srdeční infarkt. Odvolání poslala tedy jeho manželka. Václav nyní leží na jednotce JIP Plzeň. Žádáme a prosíme o kladné stanovisko k žádosti a udělení maturity z matematiky. Zaslouží si ji.

Mgr. Jana Tomšíková (redaktorka učebnic mat. prof. Hejného, dále řady matematik doc. Šárky Pěchoučkové)

Komu bude petice předána: Ministerstvu školství

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 4 (+1 nepotvrzený)

Podpisový arch v PDF
  • Veronika Matušincová Matušincová | Valašské Meziříčí