Návrat k původním hodnotám Konzervatoře Duncan Centre

Návrat k původním hodnotám Konzervatoře Duncan Centre

Autor: Tanečník Anonym | vloženo: 30.06.2018 | 27 podpisů
Sdílejte s přáteli

Nám níže podepsaným studentům Konzervatoře Duncan Centre se nelíbí vývoj školy pod vedením paní ředitelky Romany Lisnerové.

Rádi bychom poukázali na to, že vnímáme napětí, které panuje na naší konzervatoři, způsobené dlouhodobými neshodami mezi pedagogickým sborem a vedením.

Domníváme se, že paní ředitelka jedná v zájmu školy pouze co se materiálního vybavení týče, přičemž přehlíží její filosofický rozměř. Jedním z projevů tohoto jednání jsou změny v personálním složení pedagogického sboru, to jest nahrazení kvalitních profesorů lidmi, jež shledáváme nekompetentními pro jejich "gymnazijní" přístup. Škola tak zbytečně ztrácí pedagogy, kteří jsou ztotožněni se skutečnými hodnotami Duncanismu, jako je například pan profesor Záhora. V teoretické sféře dále přichází o výborné kantory, těm buď neprodlužuje pracovní smlouvu, nebo je vypuzuje svým nepřátelským chováním.

Jsme přesvědčeni, že naše konzervatoř má určitá specifika a nelze v ní aplikovat některé postupy a způsoby výuky, které jsou běžné na ostatních středních školách a gymnáziích. Odborný přístup v oblasti tance je pro nás prioritní. Relevantní připomínky pedagogů, vědomých si hloubky odkazu Isadory Duncan, ke způsobu vedení výuky by měly být zohledňovány. A to v zájmu profesního a především OSOBNOSTNÍHO rozvoje studentů, jak tomu bylo dříve.

Komu bude petice předána: Magistrát Prahy 4

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 1

01. 07. 2018 | Václava Fürstová | Kralupy nad Vltavou
…Dneska vědí lidé o všem, jakou to má cenu, ale o ničem, jakou to má hodnotu… — Oscar Wilde