O vyloučení Turecka z NATO

O vyloučení Turecka z NATO

Autor: jakub Novák | vloženo: 16.10.2019 | 5 podpisů
Sdílejte s přáteli

My níže podepsáni jsme pro vyloučení Turecka NATO.Turecko a prezident Erdogan vede agresivní politiku a ohrožuje bezpečnost Evropy. V roce 2015 nezákonně narušilo suverenitu Iráku a vstoupilo do města Bagdád, Irák pohrozil úderem a tak se Turecké vojsko muselo do 48 hodin stáhnout. V prosinci 2017 Kemal Kiliçdaroglu, vůdce hlavní turecké opoziční strany CHP, zcela otevřeně prohlásil, že pokud vyhraje volby v roce 2019, tak napadne a obsadí přes 18 ostrovů v Egejském moři. V roce 2018 Turecko pokračovalo v agresivní politice a zabralo město Alfrín ovládané Kurdy v rozporu s mezinárodním právem. O rok později pohrozil Kypru vojenskou intervencí a od října 2019 trvá operace Pramen míru, opět v rozporu s mezinárodním právem. Požadujeme: Odmítáme jakoukoliv formu násili, kterou vede Turecko a požadujeme, aby aliance hlasovala o vyloučení Turecka z NATO. Požadujeme předložit důkazy, že NATO vědělo o Turecké invazi a nezabránila ji. Donald Trump otevřeně v médiích přiznal, že o Turecké invazi mluvil přímo s Erdoganem. Požadujeme vyjádření generálního tajemníka Jense Stonenberga, aby tyto otázky zodpověděl. V neposlední řadě, chceme dát prošetřit kdo obchodoval s Islámským státem, obviněno bylo v minulosti Turecko. S podpisem této petice vyjádříte souhlas se zahájením vyšetřování proti Turecku, která opakovaně veřejně pohrozila členským státům NATO. Aliance NATO musí zůstat jednotná a musí předejít možné vojenské intervenci proti Turecku.

Komu bude petice předána: vláda ČR

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 1

17. 10. 2019 | Ondřej Procházka | Praha 10
Konečně to někdo dal dohromady, doufám že podpisu se nashromáždí co nejvíc.
+0 | -0
doporučit +