Petice pro podporu plánované výstavby supermarketu LIDL na místě bývalé Barumky v katastru Žalov
29 podpisů chybí 171

Autor: Petr Šimeček | vloženo: 06.08.2019 | 29 podpisů
Sdílejte s přáteli

Petice dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním „pro plánovanou výstavbu supermarketu LIDL na místě bývalé Barumky v katastru Žalov."

Adresát: Městský úřad Roztoky, nám. 5. května

My, níže podepsaní občané a obyvatelé města podporujeme plánovanou výstavbou supermarketu Lidl v Roztokách-Žalov namísto původně plánovaných tří předimenzovaných budov VTP. Jsme přesvědčeni o tom, že supermarket přinese do lokality zklidnění dopravy a na rozdíl i od bytové výstavby nepřináší navýšení počtu obyvatel města a stím spojené sekundární náklady na budování potřebné infrastruktury a občasnské vybavenosti. Výstavba supermarketu jen zlepší občanskou vybavenost a o tu by mělo jít v prvé řadě.

Výstavba supermarketu LIDL má tyto výhody:

1/ Nebude docházet ke střetu dopravních špiček v době, kdy maminy naváží své děti do škol s pracovníky přijíždějícími zhruba ve stejnou dobu do VTP. Nebude tedy docházet ke kolizním dopravním situacím v areálu v době ranní a odpolední špičky, kdy by byly nejvíce ohroženy na bezpečnosti děti stran nevyježděných mamin v obřích  SUV.

2/  Vhodné umístění objektů v prostorách vývalých skladů u hlavní silnice je v podsatě nejvhodnějším místem pro umístění první rozumné prodejny, kterou v Žalově dodnes postrádáme.

3/  Hladina hluku a exhalací se v této oblasti výrazně sníží. Jak bylo již uvedeno, do oblasti se nepohrnou auta zaměstnanců VTP a obyvatele Žalova nebudou zamořovat okolí cestami na Tyršovo náměstí, nebo do sousedních Horoměřic.

4/ Osvětlení lokality eleminuje riziko zvýšené kriminality a rušení nočního klidu, tak jak jsme nyní často bohužel svědky v tmavém parku před restaurací Eiffel, kde popíjí a pokuřuje omladina, přičemž po sobě zanechává nepořádek.

5/ Roztoky mají téměř 10.000 obyvatel. Malý sortiment dvou  spíše menších obchodů je na takové město nedostačující. Jsme přesvědčení, že LIDL patří k těm kvalitnějším řetězcům a přinese žádoucí konkurenci do našeho města.

Nevíme a nespekulujeme, že by společnost vlastnící pozemky v bývalém areálu Barumu  měla odprodat další část pozemku potřebného na výstavbu druhé budovy ZŠ městu proti povolení úřadu. Naopak  víme jen to, že úřad nic nepovoluje. Úřad nemůže mluvit do toho, co si soukromý investor na pozemku postaví, v případě, že záměr neodporuje územnímu plánu.

Prostřednictvím této petice  chceme dát městu najevo, že je zde významná (mlčící) většina, která si budování občanské vybavenosti namísto dalších třech předimenzovaných VTP ve městě přeje, byť není tak hlasitě slyšet. Níže podepsaní na představení projektu  dne 24. 9. 2019 od 18 hodin v zasedací místnosti městského úřadu nedorazí, ale to neznamená, že neexistují.

Žádáme proto zastupitelstvo, aby záměru investora vyšlo maximálně vstříc a aby přípravu projektu nijak nebrzdilo, neb se obáváme případné změny záměru investora.

Komu bude petice předána: Město Roztoky

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy

Diskuze byla z důvodů většího množství nevhodných příspěvků zastavena.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 29 (+2 nepotvrzené)

• Údaje podepisujícího nezveřejněny
  • Roman Volník | Roztoky u Prahy