Petice proti politickým trafikám ve Frýdku-Místku

PETICE
dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní občané města Frýdku-Místku prostřednictvím této petice žádáme zastupitelstvo statutárního města Frýdku-Místku o zrušení 2 míst uvolněných náměstků primátora, 1 místa uvolněného radního a uvolněných předsedů finančního a kontrolního výboru.

V koaliční smlouvě mezi subjekty ANO a ČSSD, které tvoří koaliční většinu, byl občanům města sdělen záměr hospodárného a transparentního zacházení s finančními prostředky města. Domníváme se, že na velikost našeho města a složitost jeho agendy 4 uvolnění funkcionáři stačí – čili primátor a tři jeho náměstci. Placení většího množství uvolněných funkcionářů města je nehorázné plýtvání městskými prostředky.

Chceme to změnit. Město Frýdek-Místek tímto získá za volební období 2014 – 2018 částku minimálně 12,5 milionů Kč, které jistě může lépe využít ve prospěch všech občanů města.

Vzhledem k tomu, že nemůžeme jinak vyjádřit svůj nesouhlasný názor s děním zvolených zastupitelů a nedomníváme se, že bychom měli jen 4 roky trpně přihlížet rozrůstání byrokracie na radnici a nešetrnému zacházení s finančními prostředky města, požadujeme:

1. Aby zastupitelé statutárního města Frýdku-Místku zjednali v této věci nápravu a zrušili zbytečně placená místa uvolněných radních a předsedů výborů.

2. Aby byli zvoleni jen takoví uvolnění funkcionáři, kteří jsou práci schopni zvládat v našem navrhovaném počtu 4 uvolněných zastupitelů.

Prostřednictvím této petice usilujeme o šetrnější zacházení s městskými penězi, které bylo slíbeno v předvolebních heslech hnutí ANO a také je zakotveno v koaliční smlouvě mezi ANO a ČSSD. Vypadá to tak, že co bylo slíbeno, po volbách už neplatí a s tím se nemíníme smířit. Větší transparentnost se zacházení s prostředky města není v našich očích pouhé oznámení o zvýšení počtu „politických trafik“ na radnici.

Věříme, že tyto požadavky budou důsledně projednány a brány v potaz.

Předem děkujeme.

S pozdravem

Za petiční výbor PhDr. Zdeněk Stolař

Komu bude petice předána: Zastupitelům města Frýdku-Místku

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 6

12. 01. 2015 | Pavel Mlýnek | Frýdek-Místek
Ustavující zastupitelstvo odhlasovalo zřízení dvou pozic uvolněných zastupitelů, aniž by k tomu předcházela jakákoliv diskuse, popřípadě informace o náplni práce těchto zastupitelů. Toto je vzorový příklad nehospodárného nakládání s městskými financemi.
10. 01. 2015 | Andrej Potoček | Frýdek-Místek
Souhlasím s reakci p.Sladkého.Věřím tomu že p.Stolář by chtěl uděšlat prospěšnou věc ale na jaký úkor.Pán Stolář podnikatel co ho trápi že se chce tak zviditelnit? Bude to určitě něco jine
10. 01. 2015 | Pavel Sladký | F-M
Ve své podstatě s petici souhlasím, je zbytečností takto plýtvat financemi města, ale nelíbí se mi, že se na této akci chce zviditelnit pan Stolař - to mi vadí.
10. 01. 2015 | Petr Jakobi | Frýdek-Místek
Radnice dělá z lidi pitomce. Myslí si, že občané města snesou téměř vše.
10. 01. 2015 | Petr Honsa | Frýdek
co k tomu dodat??? není co!
09. 01. 2015 | Renata Hrušková | Frýdek-Místek
Děkuji tímto za naději, že máme možnost vyslovit svůj názor a třeba společně uskutečnit změny, které jsou ve F-M potřeba .

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podpisy | 33

Podpisový arch v PDF
  • Hynek Labaj , Ing. | Frýdek - Místek
  • Údaje podepisujícího nezveřejněny
  • Martin Kožušník | Frýdek-Místek
  • Viktor Kučera | Frýdek - Místek
  • Jiři Pitucha | Frýdek - Místek
  • Lenka Gollová | Opava
  • Údaje podepisujícího nezveřejněny
  • Dalibor Herman | Frýdek-Místek

Vítáte úplný zákaz kouření v restauracích?